PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Czy ktoś z was zna prawdziwie imię doktora?

użytkownik usunięty
moria223

owszem- Rose Tyler i kilka innych panienek XD . Imię Doktora nigdy nie zostało jawnie podane w serialu czy poza nim. Jest wiele teorii na temat dlaczego tak jest. Jedna głosi, że musiał się wyrzec jego używania jak Master, inna że po prostu jest zbyt trudne :P
Uważam,że po prostu nie mieli dobrego pomysłu na imię dla tak "niecodziennego" bohatera ;)

ocenił(a) serial na 7

Wydaje mi się, że Rose nie zna prawdziwego imienia Doctora (bo i skąd?). Po 4. serii wiemy, że poznała je jedynie River Song i to z jakiegoś nieznanego nam jeszcze powodu (Doctor bardzo się zdziwił, kiedy wyszeptała mu je do ucha i powiedział, że jest tylko jeden powód, dlaczego je jej wyjawił - ale o jaki powód chodzi, tego już nie zdradził :P). W każdym razie może uda nam się je poznać w 5. serii, bo wtedy wraca River i twórcy przybliżą nam nieco jej relację z Doctorem.

ocenił(a) serial na 3
TheFuturist

a ja słyszałem, że wiadomo... ale nie bardzo mnie to interesuje, bo serial jest gówniany niestety :/ oczywiście moim zdaniem.

użytkownik usunięty
cokane87

no cóż- trzeba lubić kulturę, patos i humor brytyjski, żeby ten serial mógł się naprawdę podobać, a i wtedy niektóre odcinki zalatują z lekka katastrofą, ale aż tak to chyba od nich nie jedzie ;) co zaś do imienia Doktora... chyba nigdy tak naprawdę nikomu nie było potrzebne- zupełnie jak przy Masterze :)

ocenił(a) serial na 10

Odbiegając trochę od tematu, i nawiązując do postaci River. W odcinku z 4 serii w tej bibliotece, przy pierwszym spotkaniu z Tenantem mówiła że to nie jest jej Doktor, że ten jest młodszy. Myślicie że spróbują to jakoś wyjaśnić. Czy wezmą widzów za mało spostrzegawczych? :D

użytkownik usunięty
dziabal13

w historii serialu bywało i tak, i tak :) np. w kwestii promieniowania - raz to dla Doktora dziecinna fraszka, a raz śmiertelne niebezpieczeństwo. A może już planują zamianę 11? I świetnie bo 11 jest kiepski - Amy Pond go przyćmiewa :)

ocenił(a) serial na 10
cokane87

Co ty tam możesz wiedzieć cokane hahaha :D Skoro nie bardzo cie interesuje to po co w ogóle zabierasz głos? eh... takich co nie mają nic do powiedzenia a otwierają paszcze jest masa :/
Co do imienia to nie, nie jest znane i na 100% nigdy go nie poznamy :) Jak masz więcej pytań to zajrzyj na http://drwho.pl/news.php ;)

TheFuturist

Wiem, że późno pytam, ale... Skąd wiadomo, że River Song wyszeptała jego imię? Nigdy nie zostało to wyjaśnione. (tak przynajmniej mi się wydaje). I pytanko: Skąd wiadomo, że jego imię nie jest John Smith? Tylko my w to nie wierzymy? XD

ocenił(a) serial na 10
moria223

W odcinku "Ogień w Pompejach" przepowiadaczka przyszłości powiedziała, że Doktor ukrył swe prawdziwe imię w gwiazdach. W ostatnim odcinku czwartego sezonu Davros wyznał Doktorowi, że jego prawdziwe imię brzmi: Niszczyciel Światów. Ja myślę, że być może jest to prawda. Doktor wstydząc się takiego imienia ukrył je w gwiazdach. Chociaż z drugiej strony, trochę dziwne by to było żeby River Song nadal trzymała sztamę z Doktorem gdyby się dowiedziała, że tak ma na imię. Jesteśmy skazani tylko na domysły.

dirt16

To chyba raczej było coś takiego, że Davros w tamtym momencie nadał Doktorowi takie imię. (Powiedział coś, o ile pamiętam w stylu "Nadaję ci imię! Jesteś Niszczycielem Światów!") Żeby Doktor pamiętał, co wtedy zrobił (Właściwie to nie on sam, tylko jego wpół ludzki klon)

moria223

Jak to powiedział doktor (13odc 7sezon) imię które się wybiera jest jak obietnica.
A wcześniej w odcinku: Dzień Doktora - "wystrzelał" karabinem napis "No More" "Nigdy więcej"

ocenił(a) serial na 10
Ekscentryk_23

Ta obietnica dotyczyła nie prawdziwego imienia a ksywki "Doktor". Natomiast prawdziwe imię i nazwisko padło w dwuczęściówce zygońskiej z serii dziewiątej - Basil Disco ;) (Tak, wiem, że to żart był)

ocenił(a) serial na 10
moria223

Theta Sigma. Było w jednym z klasyków.

ocenił(a) serial na 10
Matylda_Michalik03

To nie imię, ale ksywka ze szkoły.