PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Start nowego sezonu.

ocenił(a) serial na 10

J/w orientuje się ktoś kiedy startuje nowy sezon?

ocenił(a) serial na 10
Manor

21 albo 23 wrzesień jeśli dobrze pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

Dzięki

ocenił(a) serial na 10
Manor

19 września

ocenił(a) serial na 10
martadrw

W takim razie jeszcze lepiej ;)

ocenił(a) serial na 10
Manor

ale co tu robić do 19 :D

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

Książek i słuchowisk z DW jest więcej, niż się da radę przeczytać/wysłuchać :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

a one nawiązują coś to serialu tzn do klasycznych serii i nowych?

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

Jak najbardziej, słuchowiska bardzo rzadko "kłócą się" z fabułą serialu, (No i Moffat poniekąd włączył je do oficjalnego kanonu w mini-odcinku z regeneracją Ósmego Doktora), książki może trochę częściej - aczkolwiek niektóre z jednych i drugich czasami nawet adaptuje się na odcinki: "Dalek" z współczesnej serii pierwszej to pastisz słuchowiska "Jubilee" z Szóstym a "Human Nature"/"Family of Blood" z trzeciej powstało z inspiracji książką "Human Nature" z Siódmym Doktorem. (Z inspiracji, bo takich rzeczy, jakie są we wspomnianej książce serial pokroju DW nigdy w telewizji nie zaprezentuje ;) )

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

czemu nie zaprezentuje a są one w naszym języku dostępne?

ocenił(a) serial na 10
kwiatekskav

Nie, raczej są tylko po angielsku.

A nie zaprezentuje, bo DW to jednak serial mniej lub bardziej familijny, natomiast w tej książce są takie kwiatuszki, jak chociażby to, że jeden z jej głównych złych to kosmiczny gwałciciel fantazjujący sobie w pewnym momencie, co i jak zrobi towarzyszce Doktora, kiedy ją dorwie. Do tego znacznie wyższe stężenie przemocy typu krew i flaki, niż w serialu, dosyć upiorne zakończenie...

kwiatekskav

Zacząć nowy serial! ^^

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

jaki?

kwiatekskav

Jest mnóstwo fajnych :) Polecam Daredevil od Netflixa, the 100 też fajne choć takie nieco w mlodzieżowym stylu (w końcu to od cw), o broadchurch słyszałam dobre opinie choć sama jeszcze nie widziałam, no i oczywiście Sherlock BBC ale to już chyba każdy widział ;) Ale też przede wszystkim Orphan Black, świetny niedoceniany serial, również BBC, no i główna aktorka naprawdę zasługuje na laury! ;)

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

sherlocka już obejrzałem kilka razy i czekam na nowy sezon broadchurch też widziałem jak również gracepoint :D a resztę sprawdzę ;)

kwiatekskav

No i Breaking Bad oczywiście! Niektórych 2 sezon może znudzić, ale mi się podoba, super klimatyczny, jestem na razie na 3 sezonie. Choć ten serial pewnie też już widziałeś ;) A z takich bardziej lekkich oczywiście Friends, ale to też chyba wszyscy widzieli ;)