PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Witam.Obejrzałem niedawno ostatni odcinek DW z Tennantem i mam parę pytań co do
niego a które nie dają mi spokoju"

1.Kim jest ta kobieta którą spotyka Wilf i mówi mu,o tym,żeby ocalić Dkotora?
2.Kim jest ta kobieta,która stoi za m.in.Prezydentem Władców Czasu,kiedy pojawiają się na
Ziemi i na którą Doktor tak się patrzył?
3.I jeszcze raz kim jest ta kobieta,gdy Doktor żegna się ze swoimi towarzyszami i ona
podpisuje mu książkę?

Za odpowiedzi z góry bardzo dziękuję!

Kokoner571

Z tego co wiem to prawdopodobnie chodzi Ci o matkę Doctora....

DorkaEm

Co do pytania 3 to jeśli dobrze pamiętam chodzi Ci o prawnuczkę Joan Redfern
z odcinków Human nature/Family of blood (kobieta w której Doctor jako John Smith, gdy jego prawdziwa tożsamość była zamknięta w zegarku zakochał się w tych odcinkach, pielęgniarka ze szkoły w której był nauczycielem).Jej wnuczka podpisała mu książkę, która była oparta na pamietniku Joan i powiedziała, że jej prababka była potem szczęśliwa i wyszła za mąż po jego zniknięciu.

ocenił(a) serial na 10
DorkaEm

Tez mi się tak zdaje to to jego matka była, ale chyba na 100% nie zostało to wyjaśnione?
A co do 3 pytania to właśnie tak jak napisała _malena_

ocenił(a) serial na 9
zooshe

Równie dobrze mogła być jego żoną dawno temu na Gallifrey.

bodzio080

Gdzieś kiedyś czytałam, że ta kobieta jest matką Doctora. RTD to potwierdził.

ocenił(a) serial na 9
Kokoner571

2. Matka Doktora- RTD w Confidentialu powiedział, że była to matka Doktora. Tym samym zaprzeczono filmowi Doktor Who z 1996, gdzie sugerowano, że matka Doktora to ziemianka. W jakimś komiksie wyjaśnili, że Doktor kiedyś oszukał Mistrza, że jest pół człowiekiem ze względu na matkę za pomocą uszkodzonego łuku kameleona (ta maszyna, której użył by być człowiekiem w Human Nature).