PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

... i jestem bodajże na 5 odcinku. Jak na razie jest pozytywnie, to dokładnie mój typ humoru i bardzo mi się podoba. Jednak zastanawiam się czy jest w tym serialu jakiś główny wątek? Jakaś główna fabuła? Czy też w każdym odcinku Doktor przeskakuje sobie w czasie i przestrzeni i przypadkiem trafia na jakieś przygody, ale żadnego głównego celu, do którego te przygody miałby by prowadzić nie ma?
Czy może fabułę stanowi Doktor i jego historia, którą będziemy powoli poznawać?

Chciałam obczaić to na wikipedii ale bałam się, że przeczytam jakiś spoiler, który mógłby mi popsuć zabawę.

Jakieś wskazówki?

ocenił(a) serial na 10
Qn_

potem są różne wątki głownie dotyczące przeszłości i samotności doktora. W sumie wszystko się ze sobą łączy.

Qn_

Każdy kolejny sezon ma swój własny główny wątek, który znajduje rozwiązanie w finale serii.
Oglądając uważniej, da się wyłapać motywy przewodnie które łączą poszczególne odcinki - ciężko to wytłumaczyć bez spoilerowania, ale myślę, że po finale 1 serii to już będzie jasne:)

_malena_

Dzięki. :)

ocenił(a) serial na 9
Qn_

Generalnie każdy sezon ma swój główny wątek, ale jest on w miarę ukryty. Zazwyczaj dopiero pod koniec załapujesz co łączyło te odcinki. Dotyczy to sezonów 1-4. Potem (od 5 sezonu) główna fabułą jest bardziej wyraźna i bardziej przewijała się w odcinkach.