Długo narzekałam na to ,że żaden kanał ( z wyjątkiem kanałów BBC) nie puszcza New Who.
Pamiętam ,że któryś z kanałów TVP nadawał Doctora who jednak o nie zbyt dogodnych porach ,
więc pytanie do Was... Może zwrócimy się do TVP o przywrócenie emisji zaczynając od pierwszego
sezonu? Nie proszę Was o pomoc przy napisaniu petycji (choć by się przydała ) ,a oto czy jesteście ze mną?
Nie jestem pewien czy polscy Whovianie mają taką siłę działania, ale ja jestem absolutnie za
Też się zgadzam ale raczej rozważał bym Tv Puls ponieważ z tego co słyszałem już kiedyś poszli za prośbą fanów i puszczają teraz telenowele zbuntowany anioł. Ciekawe kto w Polsce ma prawa do transmisji Doctora?
Prawdopodobnie, oprócz BBC Polska, prawa do emisji posiadało AXN (pamiętam, że kiedyś leciała piąta seria na AXN SciFi).
W petycji warto zaznaczyć, żeby odcinki były puszczane z napisami lub lektorem, a żeby nie było że coś wywalczymy i tu nagle: dubbing ;)
I żeby nie było zbytnio ocenzurowane. http://forum.gallifrey.pl/viewtopic.php?f=6&t=126&p=4216
Nie chciałbym krytykować, ale na początek mało prawdopodobne, że w ogóle te odcinki będą wyemitowane więc nie trzeba wymagać za wiele na start.
Oj, jak dla mnie to to jest lekkie szaleństwo. No bo nawet nowszym fanom nie chce się za bardzo wracać do klasycznego Doctora, a wydaje mi się, że czarno- biały, typowo brytyjski serial z lat 60- tych przyciągnąłby malutką oglądalność... Jeśli już, to pewnie byłyby to pory w stylu 10 rano w piątek, co i tak jest nieopłacalne, bo lepiej puścić wtedy byle jaki film przyrodniczy i wyjdzie na to samo, za znacznie niższą cenę...
Nie mówię, żeby zaczynać od pierwszego Doktora (szczególnie, że większości odcinków nie ma), ale od czwartego Doktora można by. Swoją drogą domyślam się, że dużo osób w Polsce nie ogląda starych serii bo jest mało napisów do nich.
Racja, można by :) Tylko dochodzą jeszcze względy finansowe, bo BBC za darmo nie odstąpi praw do emisji serialu, a i wszystko prawdopodobnie nawet by się nie zwróciło...
O tym samym pomyślałam, żeby powalczyć o klasyczne odcinki. Dziwne, że osoby które narzekają na Doctora z lektorem, każdy nowy odcinek oglądają na bieżąco, ba nawet większość stąd zna je na pamięć :) chcą przywrócenia nowego DW do TV. Przecież leci na BBC co jakiś czas. Ale klasyka...o tak...to by się obejrzało.
TVP kiedyś puszczało jakieś klasyczne odcinki. Ciekawe czy gdzieś je tam jeszcze mają i czy nie stracili do nich praw. Ale świetnie byłoby to zobaczyć. Ale z drugiej strony jak chce się pozyskiwać nowych fanów to lepiej byłoby puścić NewWho... Sądzę jednak, że są małe szanse, by to poszło po naszej myśli.
Możliwe. Według wikipedii nadal Doktor Who jest tam puszczany. Chyba muszę prześledzić program tej stacji.
Rozczaruje cię ale na Tele 5 które co jakiś czas oglądam nigdy nie zauważyłem DW . Tele 5 oglądam od 2 lat i na początku z sf puszczano serial Farscape a obecnie z seriali leci z archiwum x i wiedźmin i janosik w tym roku powtarzane już chyba ze 3 razy