PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Witam.
Czy ktoś mógłby mi określić typ tego serialu(porównać go do innego) oraz napisać zgrubsza dlaczego warto lub nie go oglądać?
Tylko bez SPOJLERÓW,jakbym miał oglądać :-)

ocenił(a) serial na 10
Corrolek

Trudno odpowiedzieć na takie pytanie :D Jest to takie Science Fiction. Porównać do innego serialu... Nie da się, ale coś w stylu... 'Gwiezdnych Wrót'? Hmm.. nie jestem pewna, ale może.. Dlaczego warto? Bo to jeden z najlepszych i najbardziej znanych seriali BBC. :D I jest świetny, przynajmniej tak uważam ja i szczerze polecam. Dużo o kosmitach, podróżach w czasie.

ocenił(a) serial na 9
Corrolek

Ja powiem tak. Nie jestem fanką sci-fi i nigdy nie byłam. Moja przyjaciółka pewnego dnia zakochała się w Doctorze, choć ja sama nie miałam chęci obejrzenia nawet jednego odcina. Koniec końców nudziłam się wieczorową porą i włączyłam pierwszą serię. Przepadłam - to jest i będzie moja miłość do końca życia ;)
Tak jak napisała sherlockistka (swoją drogą - Sherlock! <3), trudno jest odpowiedzieć na Twoje pytanie. Warto go oglądać... bo jest Doctorem Who! Rzesze fanów nie mogą się mylić ;)

janina_alicja

Dzięki Wam za wyznania,nawet miłosne :-)
Swoją drogą brakuje mi też tej męskiej opinii.

Chyba się skuszę i zobaczę ze dwa odcinki.Jak się mi spodoba to( u brawo,brawo) obejrzę resztę.

ocenił(a) serial na 10
Corrolek

Służę uprzejmie męską opinią skoro ci takiej brakuje.
Mnie się serial podoba choć nie jestem za bardzo w stanie powiedzieć "za co?" po prostu go polubiłem i tak już zostało a fakt że powstawał w latach 1963 - 1989 po czym w 2005 roku zaczęto kręcić kontynuację świadczy o tym że nie tylko mnie się podoba ale również całej masie fanów :)

ocenił(a) serial na 10
Corrolek

Bywają osoby, które po obejrzeniu kilku pierwszych odcinków zniechęcają się, bo "efekty specjalne są tragiczne", ale dla mnie właśnie te odrobinę 'kiczowate' efekty są smaczkiem w serialu, a i z każdym sezonem efekty są lepsze :)