PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Peter Capaldi.
I mowie serio.
To facet ktory wie WIELE o Doctorze i widac ze go rozumie.

FenrirLokeson

A to dokładnie jak przekłada się na dobrego producenta, scenarzystę?

ocenił(a) serial na 7
marakeusz

Nie koniecznie, ale przynajmniej dostaniemy Doctora Who ktory jest zgodny z klasycznymi seriami.

FenrirLokeson

Ale ta "nieklasyczna" forma Doktora Peterowi Capaldi raczej odpowiada (skoro przyjął rolę). A skoro facetowi, który wie tak WIELE o Doktorze i go rozumie - odpowiada taki stan rzeczy, to chyba oznacza, że ta nowa forma jest całkiem niezła.

ocenił(a) serial na 9
marakeusz

Akurat tak się składa, że Capaldi dostał OSCARA za "Franz Kafkas' "It's a Wondererful Life", do którego napisał scenariusz. To chyba coś świadczy o jego umiejętnościach scenopisarskich.
Świetna znajomość tak gigantycznej serii jaką jest Doctor Who jest niesamowicie ważna w przypadku scenarzysty. Tak samo "czucie" tego, co się zdarzyło jak i tego co się dzieje. Fani zawsze robią najfajniejsze rzeczy - Moffat też jest fanem DW i radzi sobie świetnie.

HungerGamer

A widzisz, zapomniałem za co, Peter Capaldi dokładnie dostał Oscara. Dzięki za przypomnienie.

Nigdzie nie starałem się umniejszać umiejętności scenopisarskich Peterowi Capaldi. Tylko byłem ciekaw, co autor tego tematu miał na myśli - i w sumie niewiele się dowiedziałem. Jeżeli FenrirLokeson miał na myśli mniej więcej to co Ty napisałaś - to spoko.

ocenił(a) serial na 9
marakeusz

Wszystko czaję. Myślę, że o to chodziło również autorowi wpisu, ale nigdy nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 1
FenrirLokeson

LOL. Akurat sezony Moffata mają więcej wspólnego z Classic Who niż to co robił RTD. Moffat widać rozumie Doctora Who. Mówię serio. Ten facet wie o Doctorze naprawdę wiele. A jego odcinki są najlepszymi od czasu restartu serii w 2005, więc niech nikt mi już nie wmawia że Moffat to a tamto. Ile można...

I wkurza mnie durne gadanie że "Moffat nie rozumie serii". Potwierdzane przez ludzi, którzy z Classic Who nie mają nic wspólnego, nie widzieli nawet pół odcinka. Ale już na wszystkim się znają najlepiej -.-

ocenił(a) serial na 9
Fass_

Akurat autor wpisu nie wyraził swojej opinii na temat scenariuszy Moffata. Faktem jest to, że Moffat schodzi ze statku DW i oddaje rolę scenarzysty w ręce kogoś innego, sam to powiedział. Chyba kończy kadencję po ósmym sezonie :)

A to czy jego odcinki są najlepszymi od czasu restartu serii... to już kwestia gustu. Mi się osobiście bardzo podobają jego odcinki jak i sam nadzór jako, że jest teraz współtwórcą

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/steven-moffat-says-leave-doctor-3124075 więc tak naprawdę może to być po tym sezonie, może być za parę lat.

Tak czy siak - jeżeli Moffat rzeczywiście w końcu by odszedł, to chyba najbardziej naturalnym następcą jest Gatiss.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Wątpię, żeby odpuścił sobie tak od razu po 8 sezonie (nie wiem czemu napisałam tak u góry, proszę to zignorować x.x), skoro w tym sezonie dostaliśmy nowego Doktora. DW bardzo się zbiega Moffatowi z Sherlockiem, więc myślę, że chyba odejdzie wtedy kiedy odejdzie też Capaldi.

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

No już bez przesady, Sherlock za bardzo terminarza Moffatowi nie zapycha z oczywistych względów.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Właśnie chodzi o to, że przez DW Moffat nie może za bardzo pracować nad Sherlockiem :D

...
Wiadomo, że nie na odwrót :(

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Też bez przesady xD Sherlock się horrendalnie opóźnia bo Cumberbatch i Freeman są rozchwytywani i nie mają jak zgrać terminarzy.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Na temat Sherlocka oraz backstage'owych rzeczy wiem wszystko (tak samo znam świetnie plany Benedicta i Martina x.x), więc wiadomo mi wszem i wobec, że w tym tkwi największy szkopuł. Aczkolwiek sam Moffat powiedział, że głównie dlatego odchodzi z DW, żeby skupić się w 100% na Sherlocku.

...Eh, no cóż począć. Czeba czekać do przyszłego roku, a w międzyczasie ssać DW :D

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Żeby do przyszłego roku to by było dobrze, ale boję się, żeby nie wyszło dłużej...

ocenił(a) serial na 9
nikike

Gdzieś słyszałam, że premiera special episode ma być 25 września, ale ile w tym prawdy? :/
W każdym razie od stycznia rusza setlock, więc będzie co pooglądać przynajmniej :)

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Miał być też świąteczny odcinek, ale chyba żadnego oficjalnego potwierdzenia nie było.

Setlock?

ocenił(a) serial na 8
nikike

bylo oficjalne potwierdzenie przynajmniej na fejsie oficjalnym bbc, na stronie tez powinno gdzies byc ale to bylo wieki temu.
zaczynaja krecic teraz w styczniu, odcinek swiateczny ma byc w swieta 2015 ( nie te teraz ) a potem na poczatku 2016 4 seria

ocenił(a) serial na 9
FenrirLokeson

Peter Capaldi nie powinie grac doctora . Teraz Doctor juz nie jest taki sam brak mu werwy, energi ktora sprawia ze chce sie oglądać ten serial