PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Wojna czasu

ocenił(a) serial na 8

Hej mam pytanie jak Doktorowi udało się przeżyć wojnę i gdzie był Mistrz bo w którymś odcinku
jest mowa że go nie było w ostatnich latach wojny ?? Gdzie on był ??

ocenił(a) serial na 10
marian234

Doktor przeżył prawdopodobnie dlatego, że to on użył superbroni zwanej Momentem, która nie tylko wybiła Władców Czasu, i Daleków, ale też stworzyła jakby bańkę, dzięki której nie można się przenieść w czasie do Wojny. Wiesz o co chodzi: jemu się nic nie stało, bo skoro dzierżone przez niego urządzenie stworzyło "bańkę", to on musiał siłą rzeczy być na zewnątrz.

Mistrz podczas Wojny dostał zadanie obrony bliżej jak do tej pory niesprecyzowanego obiektu o nazwie Cruciform. Nie udało mu się to, i artefakt przejął cesarz Daleków. Przerażony Gallifreyczyk w obawie o swoje życie uciekł, a potem użył Łuku Kameleona, i zmienił się w człowieka - prof. Yanę.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Wczoraj znalazłam ten temat i byłam w szoku. Skąd Ty masz tak dokładne informacje? (użył superbroni zwanej Momentem, Mistrz podczas Wojny dostał zadanie obrony bliżej jak do tej pory niesprecyzowanego obiektu o nazwie Cruciform. Nie udało mu się to, i artefakt przejął cesarz Daleków) Ja wiem tylko że Mastera przywrócili do życia aby walczył, on zobaczył co się dzieje i zwiał. Jest coś o Wojnie czasu? Jakieś książki, komiksy?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Nie ma za bardzo książek czy komiksów na ten temat, ale wszystko to o czym napisałem było zdaniem, dwoma wspomniane w końcowych odcinkach trzeciej serii i w "The end of Time".

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Muszę jeszcze raz obejrzeć te odcinki. Jednak czas robi swoje :) Jeszcze to z tym "momentem" to może i coś mi się po glowie obija ale z tym Masterem to kompletna pustka.