Zastanawiam się czemu zamienili aktora grającego doktora, wie ktoś może? i jak to zostało wytłumaczone w serialu? (niestety nie widziałam końcowych odcinków pierwszej serii) ??
Nie wiem dokładnie dlaczego zmienili aktora, choć gdzieś czytałam, że on sam po prostu zrezygnował. W każdym razie w serialu zostało to wytłumaczone (podobnie jak i we wcześniejszych seriach) kolejnym odrodzeniem się Doktora. Jako Władca Czasu, Doktor może regenerować się 12 razy- dostaje wtedy nowe ciało, co dziwnym zbiegiem okoliczności jest niezwykle wygodne dla twórców serialu, gdy chcą zmienić odtwórcę głównej roli. W każdym razie no worries, David Tennant świetnie sprawdza się w tej roli i jak na mój gust, bije Eccleston na głowę.
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Ja również uważam że David Tennant jest o niebo lepszy. Mam nadzieje że w czwarej czesci tez całej zagra, czytałam że tak właśnie ma być. Fajnie, świetnie nadaje się do tej roli. jeszcze raz dzieki.
Tennant jest już 10 doktorem. Jakby mieli z nim trudności mogliby odkopać Paula McGanna i zrobić serię z 8 doktorem (między McCoyem - 7 doktorem a Ecclestonem jest tylko film z 1996).
ponoć eccleston chciał podwyżke i go za to wywalili;-) tak było w jakiejs gazecie. heh. a a propo tego kto był lepszy, (eccleston vs tennat) to hmm....zawsze uważałam że christopher jest lepszy, ale ostatnio zaobaczyłam odcinek z davidem i chlip... czuje się, jakbym zdradziła ecclestona. chlip. bo ten drugi też jest dobry.... no pomijajac oczywiście, że ten serial jest taki troche hmmm.... dziwny...;-)
Wcale nie chciał podwyżki. Sam odszedł ;] Po co mu tam jakiś serialik, skoro zaproponowali mu rolę w "Kodzie da Vinci" ;]
Genialny filmik :D Niestety słyszałam, że David Tennant też już planuje zrezygnować z roli Doktora, bodajże po trzeciej serii. Mam szczerą nadzieję, że to tylko plotki, bo już nie wyobrażam sobie, że ktoś mógłby lepiej wcielić się w tą postać...
Ja ci powiem...
http://film.wp.pl/id,73983,title,Fajtlapowaty-doktor-Jason-Statham,wiadomosc.htm l?ticaid=13a8d
Tak, niestety już czytałam wspomniany artykuł. I ta wizja mnie autentycznie przeraża. Nasz cudowny Doktor jako tępy mięśniak? Jasne, proszę twórców, proszę się nie krępować, ale potem nie ma co liczyć, że dawni fani będą to oglądać...