PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

W Starym Doktorze Who był film pełnometrazowy Doktor i Dalekowie. W nim przeniósł sie doktor o ponad 200 lat w przyszłośc z pewnym policjantem.. Policajnt dopiero był świadkiem napadu itp. Chcial zmienic przeszłość a doktor u to umożliwił przenoszac go w czasie jakies 5 minut przed napadem.. To by było niemozliwe bo doszlo by do jakichs zaburzen wg. tego serialu

ocenił(a) serial na 9
Al_Bundy

Ten film jest niekanoniczny więc nie ma co go porównywać do tego co się dzieje w serialu.

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

To jest film niekanoniczny, nie ma związku z fabułą starych ani nowych serii.
Edit: Sorry, nie zauważyłem, że odpowiedź już padła :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Wiem ze doktor w tym filmie jest tym samym doktorem co pierwszy doktor w serialu JEDNAK gra go inny aktor (peter cushing to jeden z moich ulubionych doktrów)

Z tego co mi wiadomo to była bezposrednia kontynuacja serialu

P.S. Czy możliwe jest że to co widzimy w tym filmie jest powiazane z serialem ale po prostu sie jeszcze nie wydarzyło?

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Nie jest tym samym, w serialu to kosmita w tym filmie to człowiek. Fabularnie serial i ten film nie mają ze sobą nic wspólnego.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Człowiek?! Wtf? To co ja ogladam... Zdziwiło mnie to ze ma wnuczke ale myslałem ze to tak symbolicznie.. To kim on w tym filmie w ogóle jest?

Najlepsza teorie jest iż to Klon doktora który jest w swiecie równoległym z Rosse.. Jakism cudem znalazł innego tardisa

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Oryginalny, serialowy Doktor z Gallifrey tez miał wnuczkę ale postać grana w tym filmie przez p. Cushinga to człowiek o nazwisku Who. I nie jest to nikt związany z fabułą serialu.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Miał ale zgineła jakies 800 lat temu..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Skoro on może żyć tysiąc lat to analogicznie ktoś z nim spokrewniony. Ona też należy do rasy Władców Czasu, a ponieważ przy pożegnaniu Doktor powiedział, cyt. "But one day I shall come back...Yes, yes, I shall come back..." :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Mnie tam bardziej ciekawi watek Jenny (córki doktora) o któej było tylko słychac w 4 sezonie a dalej nic.. A to bardzo ciekawy watek (w koncu istnieje inny Galifrayczyk)

Capitano_S

"Until then, there must be no regrets, no tears, no anxieties. Just go forward in all your beliefs and prove to me that I am not mistaken in mine."
Wybacz, nie mogłam się powstrzymać XD Jak widzę ten cytat, to zawsze muszę go dokończyć, bo jest piękny :)