tak się w sumie zastanawiam... po co oni chcieli walczyć doktorem?
ah i jeszcze ciekawa jestem co robił doctor przez 200 lat między odcinkiem the god complex i closing time, bo pod koniec doktor mówi że to ostatnia wycieczka a przeciez wiadomo że jak umierał to miał ponad 1000 lat a jak był z Pondami to trochę ponad 900
Bo ci żołnierze pracowali dla Ciszy. A Cisza wierzy że: "Na polach Trenzalore, podczas upadku Jedenastego, kiedy żadne stworzenie nie będzie mogło powiedzieć nieprawdy, lub podać błędnej odpowiedzi, zostanie zadane pytanie — pytanie, na które nie wolno odpowiedzieć" Odpowiedź na pytanie spowoduje z kolei upadek Ciszy. Odpowiedź tę zna tylko Doktor, więc chcą go zabić, żeby jej nie podał.
Wydaje mi się, że 200 lat zajęło doktorowi to całe jego "śledztwo" w sprawie Ciszy. Ale, szczerze mówiąc, sam nie wiem o co tutaj chodzi.
Poszukałem na TARDIS wiki, i prawie miałem rację, cytuję
"Not long after Amy Pond first encountered the Doctor, he told her that he was 907 (DW: Flesh and Stone), which he then restated when meeting the Dream Lord. (DW: Amy's Choice) When his future self invited him to Utah, the younger Doctor gave his age as 909. (DW: The Impossible Astronaut) The Doctor later commented that he was around George's age of eight "about a thousand
years ago". (DW: Night Terrors) When he met Amy, Rory, River and Canton at Lake Silencio, his older self told Amy that he was1103. (DW: The Impossible Astronaut) Indeed, the Doctor at this point in his life had just finished his farewell tour which lasted nearly two hundred years. (DW: The Wedding of River Song)"
oraz ten link http://tardis.wikia.com/wiki/Farewell_tour
Przez 200 lat Doctor po prostu uciekał od śmierci. Dopiero gdy dowiedział się o śmierci brygadiera, zdecydował, że 'time has come'.
Szczerze mówiąc to ja uważam, że Doktor kłamał tutaj ze swoim wiekiem. W końcu zasada numer jeden brzmi: "Doktor kłamie" :) To nie pierwszy raz, kiedy podawał komuś swój nieprawdziwy wiek.
Tu się z tobą zgodzę, a tak ogólnie ile on ma w końcu lat? 906 czy więcej jak to stwierdziło, któreś z jego wcieleń?