PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32989
8,5 16 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

oglądam go od jakiś 2 tygodni i od tego czasu nic innego nie robie tylko siedze na filmwebie i innych stronach i czytam o doctorze who.
Chyba jestem na prawde zdrowo nienormalna, ale ten serial ma w sobie tyle magii i fajnych emocji ze nei sposób mu się oprzeć !

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

A wiesz, że są jeszcze serie tzw. klasyczne? http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Who-1963-92244 Całe tony odcinków. Sam oglądam niemal nałogowo:)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

wiem wiem ilość sezonów mnie trochę przeraziła wię stwierdziłam że najpierw oglądnę nowsze serie a potem może starsze :)

ocenił(a) serial na 9
Just_be_yourself

Zazdroszczę. Moja miłość do DW minęła jakiś rok temu, chyba po finale pierwszej części szóstego sezonu. Sentyment pozostał. Mam nadzieję, że moja fascynacja wróci po odejściu Amy Pond.

Eriu

Witam w klubie - nadal kocham serial, ale ostatnio jakoś minęła mi fasynacja, kiedyś ogromna ( a oglądam od wieków, bo prawie od początku nowych serii, chyba od 2006).

I na pewno nie chodzi o samego Jedenastego, którego lubię. Okropnie denerwuje mnie Amy, a i sam sposób w jaki Moffat prowadził ostatnie 2 serie też nie za bardzo mi się podoba.
Zdaje mi się, że o wiele lepiej sprawdzał się jako autor 1-2 genialnych, dopracowanych odcinków na serię, niż jako główny scenarzysta (a może po prostu większość energii poświęcił ostatnio Sherlockowi).
Choćby ostatnie dwa finały, które jakoś w ogóle nie wywołują we mnie żadnych emocji, czy wątek River, który miał taki potencjał, a został rozwiązny w najmniej ciekawy sposób.

Też czekam na nową towarzyszkę, może wróci dawny poziom.

ocenił(a) serial na 10
_malena_

ja oglądałam 2 odcinki z Amu (to były 2 odcinki po których zdecydowałam że muszę oglądnąć doctora) i wgl mnie nie irytowała szczerze mówiąc

ocenił(a) serial na 9
Just_be_yourself

Mnie też na początku nie irytowała Amy. Nawet gdzieś przez pierwsze pół piątego sezonu lubiłam ją. Jednak w szóstym sezonie jest dla mnie nie do zniesienia.

Jedenastego uwielbiam, a sezon piąty obok trzeciego jest moim ulubionym sezonem. Z szóstego lubię poszczególne odcinki, ale niestety jako całość sezon się nie broni.

Just_be_yourself

Doskonale cię rozumiem! Zaczęłam oglądać DW bodajże wzeszłym tygodniu, jestem już przy trzecim sezonie i nie mogę sięoderwać od kolejnych odcinków :D kurczę, wiele bym dała za choć jedną podróż Tardisem z Doctorem (Tennantem).
Chociaż moja euforia trochę zmalała po finale drugiego sezonu... Niemniej wciąż towarzyszę jako towarzysz spoza Tardisu ;)

ocenił(a) serial na 10
xxDomaxx

dokładnie !
No ja miałam tak samo, też po finale drugiego sezonu miałam takie oklapnięcie. Ale już wróciło i oglądam dalej nałogowo.
Uwielbiam jak doctor w odcinku specjalnym na koniec 2 sezonu widzi Donne w Tardis i mówi to takie swoje 'Co ?!' i na koniec 3 sezonu też to mówi :D

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

haha kocham doctora !
'Doctor:dostałeś wiadomość?
Rckston: nie! Jaką wiadomość ?
Doctor: ZAMKNIJ SIĘ !'
<3
Swoją drogą ktoś wie czy to jego Allonz-y się z czegoś wzięło? bo już nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

właściwie 'allons-y'. to z francuskiego. znaczy 'chodźmy' :-)

ocenił(a) serial na 10
cousovsky

wiem wiem już się zorientowałam w następnych odcinkach :)

ocenił(a) serial na 4
Just_be_yourself

U mnie to samo. Dwa tygodnie i jestem na piątym sezonie. Na początku serial wydawał mi się głupi,a efekty specjalne nie porażały, ale jakoś przez to przebrnęłam i mnie na maksa wciągnął. Fakt, że bywały odcinki słabsze i lepsze, ale i tak super. Szkoda, że już nie ma Tennanta. Ale ten Matt też jest całkiem dobry. Widać, że chłopina się stara. Zobaczymy co będzie dalej. Wracam do oglądania ^__^

ocenił(a) serial na 9
Just_be_yourself

*sniff* Pamiętam, jak przeżywałam to w zeszłym roku.
Chwila... ja nadal mam świra na tym punkcie! :P

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

O matko, skąd ja to znam:D
Pamiętam początki- sesja zbliża się wielki krokami, a ja nie potrafiłam nie obejrzeć 2-3 odcinków dziennie. Lekkie załamanie po końcówce 2 sezonu, dłuższa przerwa po odejściu Tennanta... Ale znów oglądam i czekam na 7 sezon:)
Zaczęłam nawet stare serie- to nic, że nie ma polskich napisów- najlepsza motywacja do nauki angielskiego:D
Ten serial ma coś w sobie. Jeśli dasz mu na początku szansę- przepadłeś:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Letrin

szczerze mówiąc pomimo gigantycznej rozpaczy po odcinku 'the end of time' no i oczywiście jego drugiej części nie byłam w stanie zrobić przerwy większej niż 2 dni ;D
Ale wciąga koszmarnie i miałam problem przed egzaminami bo zamiast się uczyć, ćwiczyć na instrumencie itd to ja oglądałam doctora ehh :)

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

W pełni rozumiem:D

ocenił(a) serial na 10
Just_be_yourself

ja miałam tak samo :) zaczęłam oglądać ten serial już od pierwszych odcinków i nie mogłam przestać :D do tego czasu mam bzika na punkcie Doctora, oglądam ten serial od deski do deski, a kiedy skończę, odczekuję jakiś tydzień, góra dwa i oglądam od początku :D