ciekawe, czy ktos wie gdzie moge znalezc jakas strone na ktorej oceniani sa Doktorzy od wszystkich odcinkow, poczawszy 1963 az do teraz. Bardzo mnie ciekawi, ktory z Doktorow byl najbardziej lubiany a ktory najmniej.
Takie rankingi urządza np. "Doctor Who Magazine", zazwyczaj wygrywa je Tom Baker (Czwarty Doktor). A z własnych obserwacji mogę ci powiedzieć, że najbardziej lubiani są, ze starych serii faktycznie Czwarty, a z nowych Dziesiąty.
Pozwólcie, że wyrażę swoje zdanie. Dla mnie Tennant byłby najlepszy, gdyby nie zrobiono z niego takiego mazgaja. Jak się wspomina Rose lub zniszczenie Galifrey to robi się z niego inny człowiek :(, ale oprócz tego fajniutki. Podobał mi się strój, tinny wobilly cośtam, poczucie humoru i akcje (ogólnie).
Jedenasty jest ok, Dziewiąty też - obu lubię jednakowo z lekką przewagą nowego.
Ze starych serii, najbardziej lubiłam Trzeciego ( za jego ciepło) i oczywiście Czwartego ( za szaleństwo).
Jeśli chodzi o Doktorów ze starych serii, najbardziej lubię Piątego i też Trzeciego, no i Czwartego. Nie ujmując reszcie, po prostu z tymi trzema wcieleniami widziałam najwięcej odcinków ;D
Moim ulubionym jest 11. :) Lubię też 10. ale głównie z powodu Davida.
Z klasycznych serii lubię 4,1., 8, 3 i 2, . Nie przepadam za 5. Widziałam z nim tylko dwa odcinki i jakoś nie przypadł mi do gust.
Najlepiej oceniany to raczej 4, a najgorzej 6.
U mnie wyglada to mniej wiecej tak (piec ulubionych, obojetna kolejnosc):
Pierwszy, poprostu uwielbiam, naprawde uwielbiam jego Hm oraz Young man, jego gesty.
Drugi, Patricka ciezko nie lubic, swietne odcinki, super charakter i zabawny.
Czwarty, Tak jak drugi, zabawny, ale rowniez to jego dziwactwo, humor.
Siodmy, To jego planowanie, charakter, oczywiscie
Dziesiaty, Chyba najlepszy z nowych Doctorow, nie lubie go jak jest zdepressowany, ale uwielbiam jego humor, to jego Well, tak jak poprzednicy, swietnie sie go oglada!
A teraz 3 Doctorow ktorych uwielbiam, ale troche mniej:
Jedenasty, Szybki, dzicinny, dziwny.
Szosty, Swietny styl, egoistyczny, teatralny charakter, ale super sie go oglada.
Dziewiaty, Moj Doctor, to jego Fantastic! Nie jest wyzej glownie dlatego ze byl bardzo krotko.
Ogolnie wszyscy swietni!