PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=212986}

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster

Foster's Home for Imaginary Friends
2004 - 2009
7,2 11 tys. ocen
7,2 10 1 11424
7,8 8 krytyków
Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster
powrót do forum serialu Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster

Kiedyś były takie piękne kreskówki i bajki dla dzieci (chociaż w przypadku ddzppf to myślę, że nie
tylko dzieciom może się podobać) a teraz to? Dobranocek w ogóle już nie ma, na kanałach dla
dzieci lecą jakieś wróżki i kucyki pony (wiem, bo moje siostry to oglądają to sobie czasem zerkam),
dzieci już nie znają uszatka, zwariowanych melodii, różowej pantery, krecika... Długo by wymieniać.
Ja chciałabym wychować moje dziecko na dobrych bajkach, które kiedyś oglądałam.

No co do dzisiejszych bajek, to tragedia, fakt. Ale stanę w obronie MLP i powiem tylko, że to bajka wspaniała - ma jedynie tak okropny polski dubbing, że szkoda słów.
Co do dobranocek, to w sumie nie widzę problemu. Żyjemy w świecie Internetu, wszystko jest na wyciągnięcie ręki :D A nawet jeśli nie Internet, to mnóstwo klasycznych bajek można wyłapać na kanałach mniej popularnych, tj. TV Puls czy Boomerang.

użytkownik usunięty
Kazian

hmm, ja jednak problem widzę. Gdy byłam mała były już kanały dla dzieci, płyty i kasety z filmami. Oczywiście je oglądałam, ale dobranocka była najważniejszą bajką dnia, cały dzień się na nią czekało, codziennie inna bajka, która wyznaczała mi, i chyba większościom dzieci wtedy, kiedy iść spać. To już nie jest to samo, kiedy ogląda się multum bajek przez cały dzień, nie wyróżniając żadnej z nich. A co do MLP to może masz rację, tak dobrze nie znam tej bajki :)

ocenił(a) serial na 8

Zgadzam się
Jedne z niewielu dobrych nowych bajek:
Wodogrzmoty Małe
Fineasz i Ferb
Niesamowity świat Gumballa
The Looney Tunes Show
My Little Pony: Przyjaźń to magia
Inne są naprawdę nie warte zachodu.

ocenił(a) serial na 8
bartmix

batrix Nie zgodzę się z twoją że jedną z lepszych na chwilę obecną nowych kreskówek jest "The Looney Tunes Show".To po prostu odświeżona i współczesna wersja Looney Tunes z lat 30-70 XX wieku.

ocenił(a) serial na 8
Damon4973

Wiem, ale bardzo dobrze zrobiona.

ocenił(a) serial na 9

A przepraszam bardzo, od czego jest net? Skoro ja mogę sobie obejrzeć dziś Generała Daimosa czy właśnie Dom dla... to w czym problem byś Ty ściągnęła odcinki oldskoolowych bajek i pokazała je swoim dzieciom :)?

ocenił(a) serial na 7

Ofc, nowe = złe. To się nazywa nostalgia.
A Krecik to już szczególnie arcydzieło animacji.