PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=471082}
4,9 5,9 tys. ocen
4,9 10 1 5918
Dom nad rozlewiskiem
powrót do forum serialu Dom nad rozlewiskiem

0/10

ocenił(a) serial na 1

Praktycznie każdy dzisiejszy polski serial obyczajowy to jedno wielkie gó...Każdy opowiada o dupie Maryny,czyli o niczym.Fani zaraz się oburzą-jak to o niczym-przecież to samo życie! Tak,tak życie tylko całkowicie odwrócone,jak w lustrze,czyli nieprawdziwe,sztuczne,nierealne,przekłamane i naciągane.Moim zdaniem już horrory pokazują prawdziwsze życie niż te ukazane w polskich nieskończonych tasiemcach.Bądzmy szczerzy,takie gów.. można ciągnąć w nieskończoność,gdyż jest to bardzo łatwy i duży pieniądz,a przy okazji można zniewolić nowych widzów i zrobić im pranie mózgów.Niestety,najgorsze jest to że te seriale ogłupiają ludzi,którzy nie zdają sobie z tego sprawy.Nie chcę sie więcej rozpisywać,ale mam nadzieję że kiedyś ludzie przejrzą na oczy i zrozumieją że ich ukochany serial to nic innego tylko robak zjadający ich od środka...

disco_man

Faktycznie, filmy które oceniłeś na 10 są bardzo realistyczne, to istny chleb powszedni każdego Kowalskiego...

ocenił(a) serial na 1
kleo_4

A kto powiedzial że filmy ktore oceniłem na 10 muszą byś realistyczne? To jest kino,tu liczy sie magia i przekaz.A seriale obyczajowe, ,ktore z zalożenia powinny byc realistyczne wcale takie nie są.Jedynym realistycznym polskim serialem są Kiepscy.

disco_man

Będzie się dłużyć nie dlatego, że się sprzedaje tylko dlatego, że odpowiedni ludzie dobrą kasę zgarniają z produkcji oraz realizacji ;-)

A sam serial jest do bani i nie chodzi o realizm. Po prostu jest nudny, byle jak zrobiony. TVP niestety się stacza po równi pochyłej i sama temu winna. Powinno się tam poważnie zmienić, ale to niemożliwe, trzeba byłoby mieć władzę absolutną i wywrócić do góry nogami cały system: zmienić tak zasady aby nie tworzyły biurokracji etc. Dziś o tym nikt nie myśli, "tak przecież zawsze było, jest w innych stacjach i w ogóle to niemożliwe", tak samo pewnie myślały np biura turystyczne dopóki nie zaczęły plajtować. "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." Zostaje czekać aż ktoś taki się pojawi i dzięki niemu polska telewizja wynurzy się z gnoju.