Prawdziwa sztuka filmowa. Ten serial jest jak poezja dotyka najwrażliwsze włókna duszy...gra na nich jak na harfie
samo życie
:))))))))))))) co za g.....
wolę oglądać reklamy w tv markecie
hahaha uśmiałam się tak, że myślałam, że spadnę z krzesła ;D i totalnie się zgadzam - książka bardzo mi się podobała, ale co to ma być?? I jeszcze ten głos Brodzik z offu Brr..
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA xDD popieram, a jednak niektórzy to oglądają. Tak jak wszystkie szitowskie seriale typu samo zycie czy tez m jak miłosc. Z czym do ludzi?????
Jak długo można słuchać dialogów o krowie....
Z trzeciego odcinka zapamiętałam jedynie te krowy i to jak Brodzik umieściła matkę w szpitalu i kupowała jej pieluchy.
Szkoda czasu na ten serial
ja wCzoraj przypadkiem zaszedlem do pokoju rodzicow i mama oglada jakis serial.....mhmmmmmm miodzio;)
ogladam a tu totalna nudza(kolega WYZEJ mial racje ze ciekawsze sa reklamy;) a jescze to rozwodzenie sie nad padnieciem krowy....hahahaahah
ja jestem z wioski i tam nikt nie przezywa tak tego,a w szczegolnosci kobieta co pewnie wojne przezyla(nie wiem kto to pisal ale realiow to nie zna. Obecnie coraz cześciej zauważam jak wśrod klasy sredniej i wyższej(nowodorobkiewiczów) wraca zachwyt nad wsia,chłopem,natura,sielskim zyciem ale temu "serialowi" to jeszcze daleko do Młodej Polski i "wesela" Wyspianskiego;).....
To moze jest wesele ale slabego pomyslu i słabej gry aktorskiej;p
Ps.
Dialogi nie wiem kto pisal....na pewno nie sa wiejskie(wieje z nich nuda, sztampowoscia i przesadna poprawnoscia.
Dla uważnych: OD KIEDY CIELAKI RODZA SIE ZAKOLCZYKOWANE OD RAZU;P(nie ma jak to scenografia i dobór "bohaterów drugiego planu" ;)
Oj!
Może gdyby Pani Magda M zakończyła karierę w tvn.Udałoby się.
Trudno się to ogląda, dziś wytrwałam przy lampce wina (ok, trzech)
I jak ktos liczy ,że to sie "rozkręci" to niech lepiej na niedzielny wieczór zaopatrzy się w monopolowym.
OKROPNY!!!!
Strasznie się zawiodłam. Najgorsza z całości BRODIZK!!!
Nie polecam nikomu umiejącemu czytać tekst ze zrozumieniem!!!
Zgadzam się, nuda, banały i reklamy. Poza tym kiepska aktorska w roli głównej.
od reklam zęby bolą, zgadzam się w 100%. Dziwię się, że tak nachalny product placement przeszedł.
Ale co do gry, to ciekawe czy ktoś poza mną ma podobne zdanie o rolach drugoplanowych. W końcu cała obsada nie sprowadza się do pań Brodzik & Braunek... Moim zdaniem niektóre z tych dalszych ról prezentują się całkiem całkiem.
No Anna Czartoryska, i taki dziadzio - tylko nie wiem jak się nazywa aktor, bo serial zakończyłam oglądac na bodajże piątym odcinku,
Tego po prostu nie da się oglądać...Głónie przez panią Brodzik. Już nawet tą panią Braunek można obejrzeć...
Jezu, po tytule tematu spodziewałam się jakiegoś chorego peanu xD
Nie jestem przeciwniczką Brodzik, ale ten serial jest po prostu straszny. Scenariusz jest nudny, próby wzbudzenia sympatii czy współczucia u widza - nieudolne (postać Kaśki mnie wyłącznie irytuje -.-). Bajka ładna (widoczki), ale pusta strasznie. Nawet obecność Kasprzykowskiego w roli dentysty-alkoholika nie utrzymała mnie przed ekranem... :|
dziwie się ze tak długo wytrzymałaś :P
ja dotrwałam tylko do trzeciego odcinka!!!
Z tego co obejrzałam najbardziej nie podobala mi się:
-kiepska gra Brodzik jak i ona sama w roli Małgosi (Małgosia była drobną blondynką, po czterdziestce)
-Brodzik upijająca się i namawiająca Konrada żeby się z nią upił chociaż w książce on bez problemów przystaje na jej prośbę (w serialu ta scena została pokazana w sposób żenujący)
-serialowa Kaśka (w książce zdecydowanie bardziej serdeczna, gra aktorska też wiele pozostawia do życzenia, nie mówię już o takich detalach jak inny kolor włosów)
-gdzie zginął kucyk Basi????
Całość plastikowa i pozbawiona tej serdeczności i ciepła które towarzyszą nam przez całą książkę.
Gdyby odrobinę się postarali naprawdę mógłby wyjść z tego fajny serial :(
a tak jest syf którego nie da się oglądać
To ja dodam jeszcze ,że irytujące sa wątki damsko-męskie.
Brodzik-Gosię tu przedstawiono jako "świętoszkę" ,a przecież w książce miała kilka epizodów łóżkowych (z Wiktorem ,a później z Panem stolarzem ;))
Heeeeh
Nie pokażą tego
Bo:
- to polski serial
- w serialach "naszych" jest mało seksu, golizny etc.
- to leci o 20.00 - i to w niedzielę....
Ale jakoś pokazali, jak się z Januszem w jeziorze kiziała, także... niekonsekwencja :P
(Delishya, ja nie wytrzymałam, ja po prostu obejrzałam pierwszy, a potem dopiero te z Bartkiem :P)
heh... sprytniejsza jesteś ode mnie :P
a ja głupia zaczęlam oglądać po kolei i darowała sobie na śmierci Buśki - kolejna katastrofa
piszcie jakie jeszcze absurdy mnie ominęły
PS: zastanawiałam się jak przedstawią alkoholizm Janusza - to dopiero może być niezła farsa