PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=471082}
4,9 5,9 tys. ocen
4,9 10 1 5918
Dom nad rozlewiskiem
powrót do forum serialu Dom nad rozlewiskiem

Jestem maniakiem seriali, ale "Dom nad rozlewiskiem" to wielka pomyłka i porażka. Gra aktorów jest nawet dobra, sceneria piękna, ale scenariusz to masakra....Nie czytałem książki, ale myślę, że jest ona 100% lepsza od serialowej wersji. Serial ten traktuję jako najdłuższą reklamę oleju "Kujawski".... Za tak bezczelne wrzucenie reklam produktów powinny być naliczane kary.

użytkownik usunięty
voyteck111

Ja jestem właśnie świeżo po lekturze wszystkich trzech książek i są dużo lepsze od serialu. Moja wyobraźnia stworzyła zupełnie inny obraz Gosi od tego jaki jest w serialu.

dokladnie tak, jak ktos przeczytal ksiazki i wczul sie w ich zycie to widzi na pierwszy rzut oka ze wielu aktorow nie pasuje do swoich rol.

ocenił(a) serial na 3
dareszkaa

Zgadzam się - właśnie miałam napisać, ze książka jest fantastyczna a serial - taki sobie a nawet gorzej - nie ciekawi nie przyciąga tak jak książka. . Do książki chciałam wracać a serial jest mdły - może to zasługa Joanny B. która tylko "wygląda" a nie gra. To samo z Januszem.

ocenił(a) serial na 2
voyteck111

W zupełności się zgadzam. Film to nieporozumienie. Rozumiem, że nie da się w 100% przenieść książki na ekran ale tu chyba nie ma nawet 50%! Po pierwsze scenariusz w co najmniej połowie różni się od poszczególnych części sagi. Po drugie jak piszą przedmówczynie, niektórzy aktorzy naprawdę nie pasują do tych ról. Jak lubię Joannę Brodzik, to ta rola jest beznadziejna. Nudna, nijaka. Zresztą, cały film jest właśnie taki.