PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=471082}
4,9 5,9 tys. ocen
4,9 10 1 5918
Dom nad rozlewiskiem
powrót do forum serialu Dom nad rozlewiskiem

z 8 odcinka leciała na samym końcu jak podjechał jakiś kolo pod sklep Elwiry to włoska piosenka zapewne a nie mogę znaleść, dzięki z góry.

karomarca

ja również dołączam się do poszukiwań tego włoskiego utworu, niestety w napisach końcowych nie podali nic na temat tej piosenki, z tego co pamiętam śpiewał tam mężczyzna m.in.: "...vicino da lontano sempre no insiamo..." ale po słowach ciężko jest to znaleźć w sieci...
może jednak ktoś pomoże
pozdr.

crystal_eyes

no tak nie zupełnie było w tych słowach, ale mniej więcej :) wiesz ja mieszkam teraz we Włoszech i dziwne jest to, że nie ma jej w sieci (szukałam po słowach) i tu znajomi też jej nie znają. A nie wiem co to za zwyczaj żeby nie podać tytułów piosenek z filmu w napisach końcowych. No cóż bywa. Ale szukam dalej jak znajde dam znać :)

karomarca

Tez tego poszukuje, bo ucze sie wloskiego i wszystko, co wloskie przyciaga moja uwage ;) Uslyszalam przypadkiem jak mama film ogladala i az sciagnelam odcinek, zeby szukac po slowach... :)

claudia6686

oo, jeśli masz możliwość odtworzyć to jeszcze i spisać słowa to może będzie łatwiej, ja niestety włoskiego nie znam i napisałam we wcześniejszym poście to co zapamiętałam. może akurat uda Ci się to znaleźć. czekamy ;)
pozdr!

crystal_eyes

Tak tak odtwarzam średnio kilka razy dziennie, bo bardzo mi się podoba. Mogę jeszcze raz przepisać słowa i tu wkleić może Wam się uda coś znaleźć. W sumie też cieżko z piosnek spisywać słowa, ale może się uda :)

karomarca

jeśli możesz to wklej słowa tutaj, wspólnymi siłami może akurat się uda ;)
pozdrawiam;)

crystal_eyes

tak tak dajcie mi czas do wieczora, bo ja tutaj studiuje i mam troche załatwiania teraz. Na pewno napisze!! Pozdrawiam

karomarca

dzieki, dzieki, w takim razie spokojnie poczekamy! pozdr. ;))

crystal_eyes

Hej, przeszukałam chyba cały internet szukając tej piosenki, niestety. Koleżanka powiedziala, że może spiewa ją gatto panceri i głos by się nawet zdawał, ale nie mogłam znaleźć. Udało mi się odtworzyć słowa. te w nawiasie są niepewne, poprostu słabo słychać, a nóż widelec może komuś uda się ją zaleźć. Powodzenia i czekamy na odpowiedź :)
(Vorrei partire vicino a monte
per me ormai tu sei cos'e' la ponte) - questa parte non sono sicura non sentivo bene
la tua acqua chiara e pura non si (torbidisce) mai
anche io insieme a te sono cosi
L'amore quello vero ci lascia liberi
di non lasciarsi mai io voglio te
sei la cosa mia segreta che mi resta chiusa dentro
io so che tu ci sei che tu ci sei
perche' sorridi sempre
con gli occhi della mente e questa trasparenza
(ful) evidenza
tu sei da vicino da lontano saremo sempre
noi siamo

karomarca

hej! a już myślałam, że temat poszedł w zapomnienie! świetnie, że udało Ci się odtworzyć tekst, tylko będzie bardzo ciężka sprawa żeby to odnaleźć... to dziwne, że nigdzie tego nie ma! ja będę szukać, może akurat! Ty jakbyś cos znalazła to też daj znać! dziękuję i pozdr.!

crystal_eyes

Jasne jak będę coś wiedziała napisze, obserwuj go cały czas :) Pozdrawiam.

karomarca

hej! mam znajomego Włocha i wysłałam mu ten tekst, mówi, że jest poprawny ale nie zna tej piosenki i nigdy też go nie słyszał! co tu robić?! :((

crystal_eyes

No nie chce mi sie wierzyć, że nakręcili ją na potrzeby filmu...

karomarca

Wlasnie... Ja tez szukalam i szukalam... i NIC :( Do poszukiwan uzywalam google... Moze jakas inna wloska przegladarka? Mieszkajac we Wloszech masz pewnie wiecej alternatyw, ale skoro nigdzie nie ma, to skad ja wzieli do filmu? ;/ Jakis debiut jednorazowy? :P

claudia6686

ja też wątpię, żeby ten kawałek był nagrany tylko na potrzeby polskiego serialu! to niemożliwe! a możeby tak naprawdę napisać maila do jakiegoś działu TVP. myślicie, że będzie im się chciało odpowiedzieć? bo szukanie raczej jest bezsensowne w internecie... pozdr.