PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=471082}
4,9 5,9 tys. ocen
4,9 10 1 5918
Dom nad rozlewiskiem
powrót do forum serialu Dom nad rozlewiskiem

rozczarowanie

ocenił(a) serial na 1

Obsadzenie pani Brodzik było chyba pomyłką, jest nienaturalna. Kiedy czytałam książkę w wyobraźni widziałam kogoś podobnego do Danuty Stenki z "Nigdy w życiu". W książce Małgosia jest oczytaną kobietą, a nie wertującą głupawe czasopisma niezadowoloną z siebie kobietą sukcesu. Miała olej w głowie i dystans do siebie. Biedny Wiktor, choć dobrze obsadzony aktor, jego kwestię o tym że walczył o jej pracę dano Zygmuntowi. Mam wrażenie, że twórcy nie przyłożyli się dobrze do scenariusza, straszne dłużyzny. Sceny z Grzesiem, mimo że głuchym, w książce są dialogiem, a nie bębnieniem bez przyczyny. Mam jedynie nadzieję, że tylko pierwszy odcinek to rozczarowanie, ale jeśli tak dalej pójdzie to skończę oglądanie seriału na drugim odcinku i zostawię sobie w głowie swoje wybobrażenie z książki.

ocenił(a) serial na 2
gosiaj23

Ja rowniez najchetniej widzialabym Stenke w roli glownej. J.B. niech sobie juz lepiej pozostanie Magda M.:))) Jej "rozpacz" po utracie etatu wypadla nad wyraz zenujaco i zniechecajaco. Jak na razie, daje 2/10 i zrobie drugie podejscie za tydzien, choc... nie spodziewam sie rewelacji...

gosiaj23

Za młoda aktorka ... totalnie nie wiarygodna ... wygląda jak siostra swojej córki ... nie chce się gadać :( ... Zamiast niej naprawdę z przyjemnością zobaczyłabym właśnie Danutę Stenkę .... wprost uwielbiam ją w podobnej kreacji w filmie 'Nigdy w życiu".

Szkoda, nie spodziewam się, że dalsze części przyniosą zmianę mojego odbioru. Również Małgorzata Braunek nie wydaje mi się odpowiednią aktorką do roli książkowej Basi.