Rasistowski film, przy S 01 e 04, jak gruby powiedział bez Polaków i długów odechciało mi się oglądać tego chłamu
To nie oglądaj... Sami sobie pracujemy na opinię... Kinomanem, jak widzę zresztą nie jesteś :) Włączyłeś pewnie, bo moda na serial jest :)
Nie jednokrotnie w naszych i innych filmach są czarne charaktery z innych krajów. Dilerzy z Niemiec, Anglii, Czech, Rosji, Włoch itp. Nie możemy być aż tak wyczuleni, z któregoś kraju musiał być dealer i akurat padło na to że to Polak. Nie bądźmy aż tacy przewrazliwieni z kijem w dupie.
Dokładnie. Jestem swoją drogą bardzo ciekaw ilu pozytywnych rosyjskich bohaterów było w polskich filmach w ciągu ostatnich 30 lat, a ilu gangsterów, oprychów i (przede wszystkim) czerwonoarmistów.
"Polaco w to wśród Hiszpanów pejoratywne określenie Katalończyków" - spotkałam się z takim własnie wyjaśnieniem w jakimś filmie dokumentalnym o półwyspie Apenińskim, chyba przy okazji animozji między Baskami a Katalończykami. Dzięki za przypomnienie :)
em71071 to nie możliwe bo gdybyś pojechał tam gdzie nie ma Polaków to inni rasiści przez ciebie musieli by mieszkać z Tobą - czyli z Polakiem. Chcial bys zrobić im tak wielką krzywdę? Twoja matka była Polką co nie ? Czemu aż tak ją nienawidzisz?
Owszem dalej wstydzę się że jestem polką i narazie tu mieszkam. Byłam w innych krajach gdzie ludzie sa inni przyjacielscy dla mnie również może dlatego że je dla nich też jestem taka?! Tu to nie działa i tak ocenią cię przez pryzmat wyznania, stanu posiadania i orientacji. To tempy zawistny i chamski naród i nic już tego nie zmieni. A ty może popracuj nad pisownią i relacjami z własną matką, o moje się nie martw.
Czy to się rozkręci? Jestem po 3 odcinkach i póki co nudy... Nic nowego w tym serialu nie widzę... Gra aktorska nie powala, akcje do przewidzenia. Widziałem dziesiątki lepszych, owszem pomysł ciekawy, tylko czy sam pomysł to nie za mało? Mam nadzieję, że się rozkręci, bo jeśli nic się nie zmieni, to do 2 nie podchodzę....
Początkowo też tak myślałam, ale wydaje mi się że warto obejrzeć cały 1 sezon. Jeśli wciąż co się nie podoba to pozostałych sezonów nie musisz oglądać