PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792826}

Dom z papieru

La casa de papel
2017 - 2021
8,0 242 tys. ocen
8,0 10 1 241626
6,1 16 krytyków
Dom z papieru
powrót do forum serialu Dom z papieru

Żeby nie było jestem po wszystkich odcinkach - historia wydłużona do granic ludzkiej wytrzymałości - gdyby to był mini serial 4-5 odcinków super, ale kilkanaście to gruba przesada, mało tego bardzo przypominający podobne - choć mniej efektowne tureckie seriale tasiemce na polsacie, ten sam dramat w oczach bohaterów (sic!), to samo napięcie (sic!) no ale bardziej efekciarsko. Dobiła mnie głupota scenarzystów/montażystów, męczące co odcinek celowanie do siebie bohaterów, problemy z d...., a po tylu odcinkach znienawidziłem hiszpański brzmiący jak typowy bezzębny wywód napitego wieśniaka z Rosji, dopiero co opuszczającego wygódkę ... ja pierdziele, tam jest chyba więcej rozwodów niż u Nas, gdyby Kobieta do mnie tak piszcząco-sepleniła to chyba popełnił bym harakiri. Każdy hiszpański film powinien być ustawowo dubbingowany - którego oprócz kreskówek nie ogarniam - dla hiszpańskiego robię wyjątek. Reasumując pomysł fajny z tych nastu odcinków max 5 fajnych, historia przesadnie wydłużona i nużąca tymi samymi akcjami co odcinek. Takie max 6.

ocenił(a) serial na 9
RoStryR

Haha co ty ćpiesz?? Jak dla mnie serial 9/10. Obejrzałem go w 3dni, oba sezony. Dawno nie było tak trzymającego w napięciu i tak wciągającego serialu. Na szczęście takich dziwolągów jak ty jest bardzo mało którzy zaniżają średnią ocenę. Szkoda, że w realu nigdy nie mogę spotkać takich osób które wystawiają jakimś dobrym serialą takie niskie oceny. zawsze tylko w internecie się takie zjjeby trafią.

ocenił(a) serial na 6
gokussj_99

Następny fan tureckich serialów z tvp. I masz rację trzeba ćpać lub być niezłym zj... żeby czemuś takiemu w 10 stopniowej skali dać 9.... po prostu nasza skala ocen mocno się różni, tak jak w życiu, Ty na promocji kupisz g... zawinięte w ładny papierek i piejesz z zachwytu, ja nie.

użytkownik usunięty
RoStryR

No a ja nie rozumiem jak taki debilny film jak ,,mechaniczna pomarańcza" ma średnią 7,9? Przecież ten film to istny debilizm..

użytkownik usunięty
RoStryR

Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy na siłę cisną jakiś serial jak im kompletnie nie leży. No i po co? Nie masz co robić ze swoim życiem? Poza tym, każdy ma prawo oceniać jak chce. Tobie ten się nie podoba, a komuś innemu podoba...no i co z tego? Założę się, że lubisz jakiś serial, który dla innych może być głupi. To jest przecież normalne. Osoba w wieku 13 lat może ocenić całkiem inaczej niż osoba w wieku np. 30, bo inaczej patrzą na świat i innej rozrywki szukają. Sam przecież możesz ocenić jakiś film wysoko, za 10 lat obejrzeć znowu i dać ocenę znacznie niższą...

ocenił(a) serial na 4
RoStryR

Oglądając dwa sezony myślałem sobie że z tego byłby dobry film, tak z 2 godziny.