Domek na prerii

Little House on the Prairie
1974 - 1983
7,2 4,7 tys. ocen
7,2 10 1 4703
8,0 2 krytyków
Domek na prerii
powrót do forum serialu Domek na prerii

UWAGA
Jako że jestem jedynym prawdziwym fanem Domku na prerii i tylko ja tlumacze ten serial bo
nikomu innemu sie nie chce to oznajmiam ze napisy udostepniam tylko na wymiane za napisy
do odcinkow ktorych nie mam.To samo dotyczy odcinkow z polskim lektorem.
Bardzo duzo osob pisze do mnie z prosba o udostepnienie napisow ale nikt i tu podkreslam
NIKT nie chce pomoc w tlumaczeniu.Tak nie mozna i nie tak powinni sie zachowywac fani
serialu.Nie mozna isc na latwizne.Gdyby kazdy tlumaczyl chociaz jeden brakujacy odcinek to napisy pojawilyby sie bardzo szybko.
Tak wiec chetnych do pomocy w tlumaczeniu lub wymianie odcinkow zapraszam do kontaktu na
domeknaprerii.phorum.pl

domeknaprerii

Prawdziwi fani jak Ty to wymierający gatunek. Załóż fanclub, mianuj się prezesem, skarbnikiem i jedynym fanem!

rafalblasz

Fajnie!

ocenił(a) serial na 10
rafalblasz

juz to zrobilem za to takich jak Ty czyli polaczkow leniuszkow ktorym sie nic nie chce jest multum i to wcale nie jest fajnie !

ocenił(a) serial na 10
domeknaprerii

Otrzymalem odpowiedz od tv silesia i niestety wyemituja tylko dwa pierwsze sezony.

ocenił(a) serial na 10
domeknaprerii

Poza mna jest tylko jedna Pani ktora tlumaczy domek na jezyk polski.To stanowczo za malo zeby realnie myslec o przetlumaczeniu brakujacych odcinkow.
Jesli sa inni chetni prosze by napisali do mnie prywatna wiadomosc tu, na meila domeknaprerii@poczta.fm lub na forum domeknaprerii.phorum.pl
Zaznaczam ze tlumaczyc mozna bardzo powoli i od kazdego zalezy ile mu to zajmie.Nawet jak ma to byc jeden odcinek na pol roku to i tak bedzie to cenna pomoc.

ocenił(a) serial na 10
domeknaprerii

Jak posiadacie np. w j. niemieckim to koleżanka może przetłumaczyć ze 3 odcinki. Ps ja też miałam tłumaczyć ale z przyczyn nie zależnych ode mnie nie dam na razie rady, więc jeśli znajdziecie np. Niem. to chętnie parę osób by wam pomogło, szukamy orgin. wydania w j. Niem. Tu w Niemczech, ale na razie niema, wiem, natomiast, że jest na allegro, ale jest zbyt drogie, bo kosztuję ok. 1000 zł więc jak by co to piszcie na ten emial avi30@wp.pl

ocenił(a) serial na 10
domeknaprerii

Ok to ja coś od siebie dołożę, nie znam na tyle angielskiego by tłumaczyć odcinki. A jeśli chodzi o wersję niemiecką, a wiadomo, że oni wszystko dubbingują, co jest dla mnie koszmarem jakimś, bo nie zniosę jak mi na przykład Michael Landon po Niemiecku gada. Jestem fanka serialu, bo kojarzy mi się z cudownym dzieciństwem. Chciałabym jeszcze napisać, że jestem na forum Doris Day założonym przez anglika, na którym piszą fani Doris z całego świata (są tacy co znają Doris osobiście, maja z nią zdjęcia itp), to fani dzielą się wszystkim co mają z Doris, a niektórzy posiadają na prawdę perełki, jak na przykład jej prywatne rozmowy telefoniczne, bardzo stare i niedostępne nigdzie nagrania, wywiady, filmy dokumentalne. Nie ma czegoś takiego, że jeśli ja do kogoś z nich piszę, by mi coś udostępnił, on odmówi, bo to jest jego prywatna kolekcja, czy coś takiego. Fani wszystkim się dzielą. Ot taka mała dygresja;) Oczywiście rozumiem kolegę, bo sam to wszystko robi, a my chcemy przyjść na gotowe. Może lepiej pomóżmy koledze i napiszmy tutaj: https://www.facebook.com/telewizja.tvs/posts/921009471251278?comment_id=92338332 4347226&offset=0&total_comments=2 że bardzo lubimy "Domek na prerii" i chcemy by wyemitowali wszystkie sezony. I powiedzmy swoim znajomym, by tez napisali, im nas więcej, tym lepiej! No to przecież nic nie kosztuje:) Pozdrawiam:) Ps: http://domeknaprerii.phorum.pl/ może popiszemy?