Dlaczego na plakacie promującym serial jest Archanioł Michał walczący z człowiekiem? :o Przecież
w produkcji póki co jedynie właśnie Michał jest "po stronie" ludzkości...
Nie jestem pewna czy to archanioł Michał czy może Gabriel. W ostatnim odcinku Gabriel powiedział do Michala coś o jego "brudnej" przeszlosci, czy wybrany o tym wie, wiec moze to jakas wskazowka, ze Michal wcale nie byl taki dobry na poczatku, moze sam wywołał ten pogrom ludzi?
Wiem, domyśliłam się, ale pytanie czy producenci tez to mieli na myśli tworzac ten plaka. Może to jakaś wzkazówka dotycząca przeszłości Michala, albo to jest Gabriel? Muszę zapytac tworcow o to.
Serial jest kontynuacją filmu Legion a tam dowiadujemy się że Michał miał początkowo zniszczyć ludzkość lecz się zbuntował bo jego miłość do ludzi równała się z miłością Boga do ludzi. Może to jest ta jego przeszłość a jak nie to może, Michał wcześniej w historii miał związek z apokalipsą może to on zesłał biblijny potop.Tak wiem poniosła mnie wyobraźnia :)
Ja pomyślałam o tym samym,że może to Michał jest przyczyną wojny. Muszę obejrzeć jeszcze raz Legion bo już nie pamiętam prawie nic z filmu
To jest dziwne, bo ten człowiek przypomina mi najbardziej Michała. Michał jako człowiek vs. Michał jako anioł?