PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567801}

Dostawa na telefon

Outsourced
2010 - 2011
7,3 3,8 tys. ocen
7,3 10 1 3759
Dostawa na telefon
powrót do forum serialu Dostawa na telefon

Niezły serial

ocenił(a) serial na 8

Szkoda że go zawiesili. Kurde tylko dobre seriale przestają kręcić a jakieś kicze i tasiemce potrafią ciągnąć w nieskończoność.
Tak ogólnie to zawsze ciekawiło mnie jaki sens ma otwieranie filii firmy w Indiach by pracowali w Indusi i sprzedawali w niej amerykańskie produkty amerykanom :) ?? Bezsens!?
Ale serial mimo to fajny.

Pablo1919

Czy w sprawie tasiemca chodziło ci np o serial "Dwóch i pół",który bez Sheena stracił 80% swojej zajebistości?
Ja "Dostawę(...) oglądam od niedawna,ba nie chciałam tego oglądać,ale któregoś cudownie nudnego dnia przełączyłam i akurat jakiś śmieszny moment był i zostawiałam,a jeszcze jak zobaczyłam Bena to już w ogóle się wkręciłam. Nawet nie wiedziałam,że zawiesili.
Nie mieli powodu bo świat zawsze będzie się nabijał z innych i nikt nic z tym nie zrobi...

ocenił(a) serial na 9
silvia11095

Aj tam zaraz nabijał ;) Myślę, że nikt nie powinien czuć się obrażony. Hindusi wyszli nim jako bardzo ciekawa kultura. Postacie barwne, a że Gupta grał takiego ofermę to nic. Po stronie amerykańców takiego kogoś grał trochę Hardcorowy Łowca ;)
Pozdro, dla wszystkich, którzy lajkują serial ;)

siata271

Ale wiesz...nie można obrażać innych kultur,bo nie bo złe bo niekulturalne...;|
Pozostaje oglądać powtórki...:)

ocenił(a) serial na 9
silvia11095

Do końca serialu pozostał mi tylko finałowy odcinek. Szczerze mówią do teraz nie znalazłem niczego co mogłoby być uznane za obraźliwe. Postacie są kolorowe i dowcipne, pokazują całą gamę ludzkich charakterów i zachowań. "Outsourced" w przyjemny sposób przybliża nam kulturę Indii i wskazuje na różnice między naszymi "światami". Mimo, że część dowcipów opiera się na stereotypach serial skutecznie pokazuje, że tak naprawdę mało co wiemy o tym kraju.
Nie lubię dydaktyzmu, szczególnie w "rozrywkowych" produkcjach, a w tym serialu wszystkie "wiadomości" trafiały do mnie niepostrzeżenie, z humorem, zupełnie beztrosko.
Wielka szkoda, że "Outsourced" nie doczekał się drugiego sezonu.

MatMot

Ja wcześniej wgl nie interesowałam się kulturą Indii,bo myślałam,że to nudne i taki zwykłe,ale w Dostawie jak MatMot napisałeś jest kolorowa z domieszką żartu i ja z wielką chęcią poznałabym mieszkańców Indii jeśli są podobni do tych w serialu...Dobry serial,który został zdjęty bo ludzie uważali,że to rasizm a tak naprawdę nikt się w nim nie nabijał tylko pokazywał,że każdy ma wady ale nie w sposób krzywdzący,tylko z humorem...:)

ocenił(a) serial na 7
MatMot

Słyszałam opinie, że serial jest rasistowski, nabija się z hindusów itp i dlatego został zawieszony. Nie zgadzam się z tym - równie (o ile nie bardziej!) prześmiewczo potraktowano amerykan - przedstawiono ich jako totalnych ignorantów (żeby nie powiedzieć idiotów) bez kultury i zahamowań. Ciężko tego nie zauważyć - bo takie cechy wykazują niemal wszystkie postacie amerykańskie, nie tylko postać świetnie zagrana prze Badera... niezliczone gagi oparte są choćby na ignorancji Todda. Cały serial to gra stereotypów ale fajnie, śmiesznie przedstawionych, potraktowany z przymrużeniem oka nie obrazi nikogo (no może osoby zakompleksione i przewrażliwione na swoim punkcie).

ocenił(a) serial na 7
Pablo1919

To bardzo proste i ekonomicznie uzasadnione. Sama nazwa serialu wskazuje na zjawisko outsourcingu stosowanego przez korporacje - niektóre zadania zleca się firmom zewnętrznym. Zatrudnienie hindusów i płacenie im w zależności od wyników sprzedaży jest o wiele bardziej opłacalne -mniejsze stawki, inne prawo pracy itd. Z tego samego powodu firmy odzieżowe zlecają szycie swoich ubrań fabrykom w Chinach, Indiach czy Bangladeszu a nie na miejscu. Przedstawione w serialu udawanie amerykańskiego akcentu i przekonywanie klientów, że dzwoni się ze Stanów ma sprzyjać sprzedaży -chętniej "od swojego" coś kupujemy, uprzejmiej się odnosimy itd. Pod tym względem serial nie jest wydumany -takich firm jest w Indiach b.dużo.

ocenił(a) serial na 8
Dagmik

Dzięki za wyjaśnienie :)