PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595770}

Downton Abbey

2010 - 2015
8,2 39 tys. ocen
8,2 10 1 38702
7,7 11 krytyków
Downton Abbey
powrót do forum serialu Downton Abbey

Witajcie,
czy możecie przypomnieć mi kulisy? Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, skąd się wzięła Marigold...

mihta

Edith Crawley i Michael Gregson uprawiali seks. Stąd się biorą dzieci. Ciąża trwa 9 miesięcy. Mam nadzieję, że pomogłem.

Monstro

Mimo nadgorliwości nie pomogłeś, ale dzięki za chęci.

mihta

Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość.

mihta

Edith dowiedziała się, że jest w ciąży z Gregsonem, gdy ten wyjechał już do Niemiec aby sformalizować swój rozwód. Michael został uznany za zaginionego (później już chyba nawet za zmarłego). Edith chciała usunąć ciążę, jednak zrezygnowała z tego pomysłu i na parę miesięcy przed porodem wyjechała (chyba do Francji) i oddała dziewczynkę do adopcji. Po powrocie do Downton nie mogła sobie poradzić z sytuacją, więc namówiła jakiegoś robotnika ze wsi (nie pamiętam nazwiska) aby przygarnął dziecko. W wyniku różnych problemów, m.in. z żoną robotnika i samym stanem emocjonalnym, odebrała małą z farmy i uciekła do Londynu. Dzięki matce w zasadzie wróciła do posiadłości, mówiąc wszystkim, że chce otoczyć ją opieką, ponieważ nie ma rodziców.

ocenił(a) serial na 8
tasse0

miała wyjechać do szwajcarii i tam oddać komuś dziecko do adopcji.
kwestię, że jednak dziecko zostanie u tego dzierżawcy w DA -ustaliła z nim jeszcze przed porodem, przed wyjazdem.

nie jest pokazane w jaki sposób zorganizowała przywiezienie dziecka.

weronkaka

Na pewno nie.
Wyjechała do Szwajcarii, urodziła, odkarmiła, wróciła i poczuła, że nie da rady.
I dopiero wtedy już po porodzie i po powrocie ustaliła plan z panem Drew.

ocenił(a) serial na 8
zuzanna_90

mam inne zdanie- cały czas była mowa o tym, że ma wyjechać, a nie, że wróciła i wyjeżdża ponownie.

weronkaka

Na pewno jest tak, jak napisałam.
Po urodzeniu dziecka i odkarmieniu go Edith wróciła do Downton.
Dopiero potem pojechała do Szwajcarii raz jeszcze i przywiozła ze sobą córkę. Wtedy też ustaliła wszystko z panem Drew.
I to nie jest kwestia odmiennych zdań, bo to nie interpretacja wiersza:) Kilka tygodni temu oglądałam cały serial po raz drugi i na 100% tak było, jak napisałam.

ocenił(a) serial na 10
mihta

Wielkie dzięki za brak ostrzeżenia o spoilerze w temacie! Jestem dopiero na 4 sezonie! >:/

melisa2004

I ja się złapałem...! Śledzę w TVP1 no i już czuję niesmak po tej wypowiedzi którą przeczytałem! :-/

ocenił(a) serial na 9
Mateusz15401

To po co wchodzicie w temat, gdzie autorka ewidentnie użyła imienia postaci, której do tej pory w serialu nie poznaliście?

Inspring

Sam tytuł "Dziecko Edith" już jest spoilerem ;) Reszta rzuca się w oczy każdemu kto tylko zechce zajrzeć na forum.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz15401

Otóż to!