Najlepsza postać to Violet, hrabina Grantham. Jej teksty, postawa, całkoształt - majstersztyk.
Pamiętam scenę, kiedy pytała się co to jest weekend. Żadna inna postać nie jest tak wyrazista. To
symbol Downtom.
jej niektóre wypowiedzi mozna nawet uznać za kultowe ;)))
bardzo mąddrze, krótko i na temat podsumowuje sytuację - po prostu inteligentna babka ;))
Ja oglądam ten serial niemal wyłącznie dla tej postaci. :) świetnie napisana, a Maggie Smith gra ją mistrzowsko.
Ja podobnie. Uwielbiam Smith, a ta rola jest rewelacyjna. Teksty genialne, gra doskonała. Tylko na to czekam. Reszta przy niej... ok, ale nie ten poziom.
Dołączam się - dla mnie to świetna postać. Z jednej strony trzyma się starych zwyczajów, ale z drugiej jednak tez postępowa.
Zgadzam się z wypowiedzią przedmówcy. Hrabina wdowa to najwyrazistsza postać Downton Abbey. Nie bez przyczyny przydzielono tę rolę weterance brytyjskiego kina, Maggie Smith. Jestem teraz w trakcie trzeciego sezonu i nie mogę się doczekać czym zaskoczy mnie w następnej serii hrabina wdowa.
Jak na swój wiek prezentuje się bardzo dobrze, i co najważniejsze jej ogólny wygląd, postawa, sylwetka, to szlachcianka wypisz wymaluj. Idealna baronowa o ciętym języku.
Hrabina to arcydzieło, moja ulubiona postać:) Maggie Smith nie ważne w kogo się wciela zawsze robi to na 100%, lepszej McGonagall sobie nie mogłam sama wyobrazić niż jej kreacja, to samo z hrabiną. Uwielbiam hrabinę i jej potyczki słowne z matką Cory:) Oby nic się hrabinie nie przytrafiło:)