Witam. Oglądam serial, ale tylko regularne odcinki. Po obejrzeniu sezonu 3, zacząłem 1 odcinek 4
sezonu, po czym widzę Mary ubraną na czarno, i przez dobre 20 minut ani razu nie pojawia się
Matthew.
Ktoś mi może powiedzieć o co chodzi? Czy te odcinki specjalne to tak się tylko nazywają? Zupełnie
nie rozumiem, jak można nazwać odcinek odcinkiem specjalnym, a w regularnym odcinku wyciąć
sobie, lub jak kto woli, uśmiercić, jedną z postaci.
? Jestem nie ukrywam nieco zażenowany.
po każdym sezonie pojawia się tzw odcinek specjalny (trwa chyba ok 1h30), który emitowany jest w grudniu i jak najbardziej nawiązuje do regularnych odcinków, bo jest to po prostu ciąg dalszy sezonu i dlatego po ominięciu nie klei ci się fabuła kolejnej serii :)
Specjalne to te odcinki są tylko dlatego, że są nadawane 25 grudnia (dlatego christmas special) i fakt mają 1,5h a sama akcja oprócz tego, że jest kontynuacją z poprzednich odcinków ma też wątek, który jest charakterystyczny dla tego jednego odcinka i jest kluczowy dla dalszej akcji. Tak więc KONIECZNIE trzeba oglądać specjale pomiędzy sezonami, dla ciągłości narracji.