Downton Abbey

2010 - 2015
8,2 39 tys. ocen
8,2 10 1 39002
7,9 9 krytyków
Downton Abbey
powrót do forum serialu Downton Abbey

Złoty glob

ocenił(a) serial na 10

No to mamy złotego globa za 'Najlepszy miniserial lub film telewizyjny'. Ogromnie się cieszę.

Gdyby ktoś był biegły w internecie, miał ochotę i czas się tym zająć to sugeruję gorąco utworzenie polskiego forum serialu. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników 'tamtych czasów'.

ocenił(a) serial na 10
meganmegan_fw

Prawdę mówiąc nie zdziwiło mnie to, ponieważ spodziewałam się tego. Nie oszukujmy się w końcu Downton Abbey zasłużył na to. Jestem bardzo szczęśliwa i dumna.

SenseMarta

Szkoda, że tylko jednego Złotego Globa zdobył, ale trudno ;)

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

To prawda w końcu miał jeszcze kilka szans, ale ja się cieszę że w ogóle coś zdobył.

ocenił(a) serial na 10
meganmegan_fw

szkoda że Maggie Smith nie zdobyła Globa..

ocenił(a) serial na 9
Robertul

W tym roku zdobyła. Uwielbiam ją. Każda scena z nią ożywia odcinek.

ocenił(a) serial na 9
meganmegan_fw

Bardzo się cieszę! Właściwie w kategoriach miniserialowych wszystko zostało rozdane tak, jak przewidywałam, choć po cichu liczyłam, że może DA zgarnie jednak jedną statuetkę za aktorstwo. Ale rola Jessiki Lange była mocno typowana do zwycięstwa, a Hugh Bonneville, choć świetny, jest tylko jednym z wielu w obsadzie DA - Idris Elba ma w Lutherze rolę centralną i bardzo "mocną". Nie mówiąc już o konkurencji w postaci Kate Winslet, choć moim zdaniem Elizabeth McGovern nieszczególnie zasłużyła na nominację, ale znane nazwisko w USA robi swoje.

ocenił(a) serial na 3
Aga_darkside

Otóż to, nominacja dla Elizabeth to raczej ukłon ze strony USA, bo to "swoja". Brak nominacji dla Michelle jest najbardziej krzywdzący, przecież ona błyszczy najbardziej w całym serialu. Oby w przyszłym roku, po emisji 2 sezonu za oceanem doceniono jej talent. ^^

ocenił(a) serial na 9
Jane_Margaret

Zgadzam się, Michelle gra wspaniale, jestem nią zachwycona :) Też liczę na to, że w może zostanie nominowana do Emmy w tym roku, ale niestety przy rozdaniach nagród najbardziej liczy się nazwisko i rozgłos, a na razie jest zbyt mało rozpoznawalna. No ale patrząc na ostatnią popularność DA w Stanach może się to zmieni :)

ocenił(a) serial na 3
Aga_darkside

Kolejny sukces DA na wczorajszych NTA: http://downtonline.com/national-television-awards/ ;)