No to mamy złotego globa za 'Najlepszy miniserial lub film telewizyjny'. Ogromnie się cieszę.
Gdyby ktoś był biegły w internecie, miał ochotę i czas się tym zająć to sugeruję gorąco utworzenie polskiego forum serialu. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników 'tamtych czasów'.
Prawdę mówiąc nie zdziwiło mnie to, ponieważ spodziewałam się tego. Nie oszukujmy się w końcu Downton Abbey zasłużył na to. Jestem bardzo szczęśliwa i dumna.
To prawda w końcu miał jeszcze kilka szans, ale ja się cieszę że w ogóle coś zdobył.
Bardzo się cieszę! Właściwie w kategoriach miniserialowych wszystko zostało rozdane tak, jak przewidywałam, choć po cichu liczyłam, że może DA zgarnie jednak jedną statuetkę za aktorstwo. Ale rola Jessiki Lange była mocno typowana do zwycięstwa, a Hugh Bonneville, choć świetny, jest tylko jednym z wielu w obsadzie DA - Idris Elba ma w Lutherze rolę centralną i bardzo "mocną". Nie mówiąc już o konkurencji w postaci Kate Winslet, choć moim zdaniem Elizabeth McGovern nieszczególnie zasłużyła na nominację, ale znane nazwisko w USA robi swoje.
Otóż to, nominacja dla Elizabeth to raczej ukłon ze strony USA, bo to "swoja". Brak nominacji dla Michelle jest najbardziej krzywdzący, przecież ona błyszczy najbardziej w całym serialu. Oby w przyszłym roku, po emisji 2 sezonu za oceanem doceniono jej talent. ^^
Zgadzam się, Michelle gra wspaniale, jestem nią zachwycona :) Też liczę na to, że w może zostanie nominowana do Emmy w tym roku, ale niestety przy rozdaniach nagród najbardziej liczy się nazwisko i rozgłos, a na razie jest zbyt mało rozpoznawalna. No ale patrząc na ostatnią popularność DA w Stanach może się to zmieni :)