Cóż ja na to poradzę, że uwielbiam filmy kostiumowe, (w szczególności produkcji brytyjskiej) a tutaj jest jeszcze lepiej, czyli mam do czynienia z serialem, co daje dłuższą możliwość podziwiania go:)
Kocham tego rodzaju filmy, gdzie akcja toczy się w jakimś niezwykłym miejscu, którego przykładem jest właśnie Downton Abbey. Ścierają tu się dwa zupełnie różne światy: arystokracja oraz ich służba. Według mnie każda z postaci, jest inna, wielowymiarowa, nie wiemy co dalej się wydarzy, jakie będą dalsze losy bohaterów. Do tego wspaniali aktorzy, grający swe role po prostu genialnie (Maggie Smith jest idealnie dobrana do roli). Posiadłość, wystrój wnętrz, kostiumy są na najwyższym poziomie, do tego ten cudownie oddany klimat początków XX wieku.
Czekam na kolejne odcinki, ale już wiem, że się zakochałam w Downton Abbey:) i dlatego niezwykle cieszę się z powstania kolejnej serii tego serialu.
Serdecznie polecam, naprawdę nie zawiedziecie się:)
Całkowicie się z Tobą zgadzam!
Również uwielbiam filmy kostiumowe szczególnie te, w których akcja toczy się w XIX i początkach XX wieku. 'Downton Abbey' jest dla mnie wymarzonym serialem.
Często w filmach i serialach irytują mnie jakieś szczegóły, na które czasem wręcz pedantycznie zwracam uwagę, przez co oglądanie ich mnie męczy. W 'Downton Abbey' mam wrażenie, że każdy szczegół jest idealnie dopracowany - kostiumy, charakteryzacja, wystrój wnętrz, ujęcia pokazujące każdy istotny drobiazg. Brytyjski sznyt dodaje temu wszystkiemu jeszcze niesamowitego uroku.
Obsada wspaniała. Maggie Smith jest po prostu fantastyczna - jej mimika, styl poruszania się.
Nie mogę się doczekać jak potoczą się losy Anny i Bates'a oraz Lady Mary z Matthew.. ehh w ogóle nie mogę się już doczekać kolejnej serii ;)
Pozdrawiam
"Nie mogę się doczekać jak potoczą się losy Anny i Bates'a oraz Lady Mary z Matthew.. ehh w ogóle nie mogę się już doczekać kolejnej serii ;)" - również zgadzam się z Tobą w 100 procentach.
Pozdrawiam serdecznie:)