Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 503 tys. ocen
8,2 10 1 503035
7,7 33 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

witam

Który serial medyczny jest według was lepszy? Ja nie mogę ocenić, bo nie oglądałem DR Housa. Wiecie może gdzie w tv można go oglądać?

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
tomek204

Ja ci powiem, że dr House jest o 1000 razy lepszy.
Leciał na axn, tvp2 i tvn.
Nie wiem czy jeszcze teraz leci, ale polecam oglądać na internecie np. na iitv ( .info ) ;)

użytkownik usunięty
Skiti4

Moim zdaniem tych dwóch seriali nie da się porównywac chociaż obydwa są medycznymi produkcjami. House pod każdym względem przebija na dobre i na złe

użytkownik usunięty
tomek204

Wystarczy porównać sobie średnie ocen i pozycję w TOP100 tych dwóch seriali, a odpowiedź nasunie się sama.

Nie ma to jak kierować się rankingami na filmweb... Bravissimo !

użytkownik usunięty
UnKnowN_3

Nie ma się co oszukiwać. Akurat w przypadku tych dwóch seriali ranking i średnia trafnie ukazują jakościową przepaść między nimi.

ocenił(a) serial na 10
tomek204

doktor house jest o MILIARD razy lepszy :) Ten serial ma juz 7 sezonw i dale si nie znudzi ja obecnie czekam na 18 odcinek 7 serii The Dig i juz si odczeka nie moge bo to wnim ma wrcic trzynastka

użytkownik usunięty
tomek204

Dr . House najlepszy serial medyczny a inne niech się chowają .

ocenił(a) serial na 10

lol

ocenił(a) serial na 8

Serial spoko, ale naj pod kątem medycznym góruje ER z lat 90

ocenił(a) serial na 10
RadioactivePie

Ale i tak pod względem medycznym przegrywają z "Hoży doktorzy" ;)

A tak na serio to 'Na dobre i na złe' nawet nie zasługuje na porównywanie z Housem, nie mówiąc o rywalizacji.

tomek204

Oglądaj oba. Tak samo nierealne.

tomek204

odpowiedź jest tak oczywista, że przypuszczam, że to jest jakaś prwokacja:)

ocenił(a) serial na 10
tomek204

DR HOUSE jest 1000000000 razy lepszy. Na dobre i na złe to przy House ( bez urazy dla fanów ) gó.wno !
Na dobre i na złe czesto bierze motywy i choroby z House...z resztą jak zagraniczny serial może się różnać z polskim....

ocenił(a) serial na 10
tomek204

jezu z krzesła spadłem jak to porównanie zobaczyłem :D

Corey666

Tez mnie zastanawia który z tych seriali jest lepszy... House leci w 100 krajach na świece, na 20 stacjach, zdobych setki nagród i zarobił mase kasy...ale z drugiej strony Na dobre i na złe ma Foremniakowa i helikopter... hmmm.. Trudny wybór :P:P:P Ja zastanawiam sie który jest lepszy... Dexter czy Komisarz Rex... nie wiem... co myslicie? :):):P:P

ocenił(a) serial na 9
Mikeluz

Komisarz Rex. Really.

ocenił(a) serial na 10
tomek204

polskie seriale są strasznie sztuczne w porównaniu do zagranicznych pewnie ma tu znaczenie budżet, ale jeżeli chodzi o serial "dr house" to wymiata, uwielbiam ten serial!!!

ocenił(a) serial na 8
tomek204

polskie seriale to gówno w porcyjkach,jakbyś szamał kolejne zajęcze bobki

ocenił(a) serial na 10
tomek204

Oto budzaca podziw lista nagrod jakie juz ma serial dr house, ay ja w osobny artykul wsadzili
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_nagr%C3%B3d_serialu_Dr_House

ocenił(a) serial na 10
Oloka96

nic dodać nic ująć:P

użytkownik usunięty
tomek204

Nie ma co porównywać tych dwóch seriali, na dobre i na złe oglądałem kilka lat temu jak jeszcze były pierwsze odcinki. Potem to już równia pochyła.
Na dobre i na złe prędzej można porównać do Ostrego dyżuru. Gdzie oglądać? W telewizji już raczej od nowa nie zobaczysz, nie wiem co oni puszczają.
Pozostaje Ci zassanie z internetu. Bez lektora - z napisami.
Naprawdę warto.

No toc hyba zaczną oglądać dr house. Na dobre i na złe ogladam tylko po to żeby podziwiać Emilię Komarnicką;-) Ona ma taką przyjazną morde.

ocenił(a) serial na 10

No już nie przesadzajmy. Ostry dyżur może i jest czasem trochę zbyt melodramatyczny ale to i tak najlepszy obok House'a medyczny serial. A na dobre i na złe to typowa telenowela jak inne same życia czy m jak miłość, nie wiem jak ktoś jest w stanie to oglądać ja po 5 minutach wymiękam

ocenił(a) serial na 10

Jak bez lektora jak już nawet do większości odcinków 7 serii jest lektor podłożony z tego co wiem
O tum masz wszystkie odcinki dr house doktorhouse.pl :) tam odcinki są dodawane bardzo szybko np gdy premier w stanach o 1 w nocy to o 10 rano już odcinek jest :)

ocenił(a) serial na 8
tomek204

oglądać możesz śmiało na ii tv.info - są wszystkie odcinki,po hous'ie sam stwierdzisz,że ten polskaczkowaty serial to chłam

tomek204

Bez większej różnicy. Oba są schematyczne i "trochę" nudnawe. Jak podoba ci się "Na dobre...", to pewnie spodoba ci się house.

MR_ciachciach

Zgadzam się. Oba seriale bardzo do siebie podobne, tylko House jest bardziej skoncentrowany na jednej postaci, oraz podawaniu medycznych terminów, co dla niektórych może być miłym dodatkiem(zawsze można się czegoś dowiedzieć).
Ale ogólnie, nic ciekawego - jak polubiłaś NDINZ, polubisz i to.

ocenił(a) serial na 10
Domin_filmomaniak

Zabawni są ludzie którzy tak nie lubią House'a i na każdym kroku muszą pokazywać jacy to oni nie są bo nie oglądają tego "pseudointelektualnego serialiku". Jak macie pisać że House i na dobre i na złe jest na równym poziomie to lepiej nic nie piszcie

ocenił(a) serial na 9
tomek204

Hahaha to chyba jakaś prowokacja. Przecież na dobre i na złe to nawet nie jest serial medyczny. Robią tam wszystko a medycyna to tam jest jakiś temat poboczny.

ocenił(a) serial na 10
tomek204

Dla mnie "House" to serial komediowo-obyczajowy z wątkami medycznymi. Nie na odwrót. A "Na dobre i na złe" nigdy nie oglądałem, więc się nie wypowiem.

ocenił(a) serial na 10
Khrushchev

Chyba w sezonach 5-7. W poprzednich to był dramat medyczny z dużą dawką komedii

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

W sumie masz rację, ale już w trzecim sezonie zaczął odwalać, i chyba wtedy przyciągnął najwięcej widzów ;)

tomek204

"NDINZ" - polski tasiemiec, "House" to "House" ;D

ocenił(a) serial na 10
tomek204

Na dobre i na złe to żałosa telenowela... a House trzyma w napięciu i bawi :) polecam zwłaszcza 3 pierwsze sezony

ocenił(a) serial na 9
tomek204

LOOOOOOL

nikt z Was nie zauważył, że to jest PROWOKACJA?

kto przy zdrowych zmysłach by porównywał te seriale?

ocenił(a) serial na 10
tymbarkowy

Właśnie ! ;D ,,Na dobre i na złe" ? No błagam ! Umywa się pod każdym względem do House`a ;D

tomek204

Oglądałem (i oglądam do tej pory) oba te seriale.
Porównanie tych serialów nie ma sensu z dwóch powodów:
1. Wspólny jest tylko temat a nie gatunek serialu;
2. Dr. House zmiecie rywala i tak.
Jednakże, nie sądzę że Na Dobre i na Złe jest kiepskim serialem. Teraz - owszem. Jest nudny, nie ma już ciekawych wątków etc.
Kiedyś ten serial był świetny i powiem nawet, że gdyby produkcja stanęła przy dawnych odcinkach, nazwałbym go lepszym od Dr. House.
Serial ten miał świetne wątki, ciekawe postacie (choć w porównaniu z Dr.House to płytkie) i świetną ścieżkę dźwiękową.
Ostatecznie sądzę że ironiczny, kulejący lekarz biję na głowę całą Leśną Górę :)

ocenił(a) serial na 9
PawDan

W paru odcinkach nie kulał ;)

KOSA1993

Noom, jak się nie mylę to w sezonie 3 odcinku 1, bo potem go noga zaczęła boleć.

A tak aprimo, to "Dr. House",według mnie jest lepszy,ale to zależy od gustu.

ocenił(a) serial na 9
natalii03012000

Hmm więcej niż jeden w sezonie 3 ;) Potem był jeden odcinek w sezonie 5.

tomek204

ahahah interesujące i groteskowe pytanie. Jak dla mnie 1000000000000% dla dr H. ^^