Mam pytanie odnośnie nogi House. Co się z nia stało? Dlaczego kuleje? Oglądam serial od niedawna i nurtuje mnie to pytanie.
Pozdrawiam.
Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w 1 i 21 odcinku 1. sezonu. House miał zawał mięśnia czworogłowego uda, ale za późno to wykryto i nic się nie dało już zrobić, a na amputację House się nie zgodził - mięsień obumarł.
Przede wszystkim to wycieli mu ogromną część tego mięsnia. Takie oto rozwiązanie pośrednie (zamiast amputacji) wykombinowały Cuddy i Stacy.
Tę dziurę jaka mu została w nodze możemy ujrzeć w 2x13 i 5x12.
andzia33, to chyba inny serial oglądamy... bo przyczyną zawału nie był postrzał. W ogóle skąd taka teoria?
Polecam wszystkim jeszcze raz obejrzeć 1x21. Wszystko wyłożone na tacy. Jak, skąd, dlaczego itd. :)
no chyba ty nie ogladales w 21 odcinku nie ma przyczy dlaczego miesien mu obumarl, do tego na pewno zostal postrzelony lecz nie wiem czy to bylo przyczyna jego kalectwa czy to sie wydarzylo pozniej dlatego napisalam chyba :)
sama sprawdzilam faktycznie pomylilam sie, ze to przez postrzal kuleje, mial zakrzep i nie zgodzil sie na amutacje co doprowadzilo do obumarcia miesnia :) wyjasnia to w ostatnim odcinku sezonu 6 gdy rozmawia z kobieta ktorej noga ugrzezla pod gruzami zawaloneg budynku :)