PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498231
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Mam pytanie odnośnie nogi House. Co się z nia stało? Dlaczego kuleje? Oglądam serial od niedawna i nurtuje mnie to pytanie.
Pozdrawiam.

natalie_92

Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w 1 i 21 odcinku 1. sezonu. House miał zawał mięśnia czworogłowego uda, ale za późno to wykryto i nic się nie dało już zrobić, a na amputację House się nie zgodził - mięsień obumarł.

asia0123

Przede wszystkim to wycieli mu ogromną część tego mięsnia. Takie oto rozwiązanie pośrednie (zamiast amputacji) wykombinowały Cuddy i Stacy.
Tę dziurę jaka mu została w nodze możemy ujrzeć w 2x13 i 5x12.

użytkownik usunięty
asia0123

Wiadomo może, co było przyczyną tego zawału?

chyba zostal postrzelony :)

użytkownik usunięty
andzia33

No proszę, jedna postać w serialu o lekarzach zaliczyła w sumie 2 postrzały:)

andzia33

andzia33, to chyba inny serial oglądamy... bo przyczyną zawału nie był postrzał. W ogóle skąd taka teoria?
Polecam wszystkim jeszcze raz obejrzeć 1x21. Wszystko wyłożone na tacy. Jak, skąd, dlaczego itd. :)

BeKaeS

no chyba ty nie ogladales w 21 odcinku nie ma przyczy dlaczego miesien mu obumarl, do tego na pewno zostal postrzelony lecz nie wiem czy to bylo przyczyna jego kalectwa czy to sie wydarzylo pozniej dlatego napisalam chyba :)

andzia33

sama sprawdzilam faktycznie pomylilam sie, ze to przez postrzal kuleje, mial zakrzep i nie zgodzil sie na amutacje co doprowadzilo do obumarcia miesnia :) wyjasnia to w ostatnim odcinku sezonu 6 gdy rozmawia z kobieta ktorej noga ugrzezla pod gruzami zawaloneg budynku :)

użytkownik usunięty
andzia33

A wiadomo może, czy ten zakrzep był efektem jakiegoś urazu (może House miał jakiś wypadek)? Czy może House na coś chorował? Ludzie zdrowi raczej nie mają problemów z krzepliwością krwi.