PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Jeśli to jest komedia to ja jestem baletnicą...

ocenił(a) serial na 8
chowder

To chyba jesteś, bo nie odróżniasz komedii od komedii obyczajowej.

ocenił(a) serial na 10
Matt_5

Ale to dobrze, mamy uzdolnionych tanecznie wśród nas :)

Uzalezniona

haha a to mnie rozbawiłaś uzalezniona :)

Jest to tak zwany czarny humor, który nie każdemu odpowiada. Ja osobiście uwielbiam House'a i jego pełne sarkazmu wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 9
Uzalezniona

Facet baletnica, jeszcze o czymś takim nie słyszałem :D.

ocenił(a) serial na 10
grzegorz_021

Kurcze ona jest facetem?! Sterydy i baletnica gotowa. To bardziej smutne niż nudny House'a.

Nie mylić że go nie uwielbiam :)

Uzalezniona

"Jest to tak zwany czarny humor, który nie każdemu odpowiada. Ja osobiście uwielbiam House'a i jego pełne sarkazmu wypowiedzi."

Hmmmm... Więc mówisz że w Housie jest czarny humor? To może ja trafiłem na jakiś drętwy odcinek gdzie po prostu gadka szmatka o lekarstwach i chorobach. Aż z ciekawości obejrzę dzisiaj na TVP kolejny odcinek

ocenił(a) serial na 10
chowder

a gdzie tańczysz ten balet bo bym może przyszedł i zobaczył? To, że serial ma momenty humorystyczne i cięte teksty House nie znaczy, że należy patrzeć na niego przez pryzmat komedii takich jak Pythonów czy ZAZ, czy innych. Komedią jest np. twój temat i pierwszy post.

chowder

Mądrość kipi od Ciebie, oceniać cały serial po jednym odcinku :) Współczuję [*]

ocenił(a) serial na 10
butryk_2

nie można niczego oceniać jak widziało sie jedne odcinek. to raczej pokazuje jakim jest kretynem. Jeżeli coś składa się z 5 sezonów, w kazdym po ok 24 odcinki ( wyjatek 4 sezon odc 16) to jak mozesz mowic, ze cos jest zle po jednym? Może nie kazde sa tak dobre, nie wszystkie sa smieszne i nie jest to serial dla kazdego. Trzeba go zrozumieć i zrozumieć tajemnice housa, dla którego najwazniejsze jest rozwikładnie zagadki, a czesto jakis moment, mysl, rozmowa, spojrzenie, słowo naprowadza go i dzieki temu udaje mu sie to.

ocenił(a) serial na 9
chowder

Koleś sam siebie ośmieszył mówiąc, że oglądał tylko jeden odcinek a tutaj wdaje się w dyskusje z osobami, które widziały większośc jak nie wszystkie odcinki.:D:D:D

EhMad08

No czarnego humoru w Housie to na pewno nie ma. Obejrzyj sobie Six Feet Under, to zobaczysz co to jest czarny humor. Nie zmienia to faktu, że cięte riposty, sarkazm, chamstwo - to wszystko House ma opanowane do perfekcji.
Sam serial jest naprawdę dobry, miejscami bardzo (pomijam ostatni, piąty sezon - scenarzystom zabrakło pomysłów, poziom spadł niesamowicie). Nie powiedziałbym, że produkcja ta jest jakichś najwyższych lotów, aczkolwiek zdarzają się odcinki naprawdę wielkie - Three Stories i oczywiście House's Head. Półka The Sopranos, czy Six Feet Under to to zdecydowanie nie jest, ale z pewnością jeden z najlepszych seriali ostatnich lat.

ocenił(a) serial na 9
chowder

To jest serial dramatyczny, jak nie umiesz czytać, polecam wrócić do podstawówki!!
Hugh dostawał nagrody (za rolę House'a) "Najlepszy Aktor w Serialu Dramatycznym"!
Polecam używać mózgu, to nie boli!

P.S. to mimo wszystko jest komediowe, tyle, że dla tych co się znają na żartach!

dosia95

Popieram.

ocenił(a) serial na 5
chowder

musi ci być do twarzy w różowych rajtkach ;)

a tak na serio - sam serial jest nudny, sterylny.. postać Housa jest najlepsza, ale w ogóle tam nie pasuje.. prędzej bym go widziała w Ostrym Dyżurze..

ocenił(a) serial na 10
diana6echo

jakbys nie zauwazyla, serial doktor house jest o doktorze housie.. serial jest niesamowity po 1 postac
odgrywana przed hugha jest genialna po 2 jest medycznie poprawny .

ocenił(a) serial na 7
chowder

Może po prostu nie każdy rozumie ten serial ;]

ocenił(a) serial na 10
Merrduk

Zazdroszczę Ci, ja zawsze chciałam być baletnicą...

ocenił(a) serial na 10
chowder

no widzę że tańczysz w balecie tylko po co chwalisz się tym na forum ?

ocenił(a) serial na 10
chowder

o widzę że jesteś baletnicą. Gratuluję. tylko po co chwalisz się tym na forum ?

ocenił(a) serial na 9
tomasynek

o widze ze potrafisz umiescic dwa posty tresciowo jednakowe w tym samym temacie...ale po co sie tym chwaic na forum????::D:D:D:D:D:D::D:D

ocenił(a) serial na 4
chowder

Moi znajomi bardzo przychylnie wypowiadali się o tym serialu, więc zdecydowałam się obejrzeć i po paru odcinkach, które mnie nie wciągnęły, mogę także dopisać się do tematu, by powiedzieć, że wg mnie raczej nie ma tu czarnego humoru, którego jestem zwolenniczką, ale za to jest sarkazm i chamstwo, co już ktoś zauważył. Postać jest dość męcząca, mam nadzieję, że się rozkręci i trochę rozluźni, bo jak na razie bywa częściej denerwujący.
Nagromadzenie terminologii jest też nieco męczące, choć można się czasem czegoś ciekawego dowiedzieć..
Bliżej tu właśnie do dramatu (dramatyczna walka z brakiem pomysłu na rodzaj choroby na przykład :]) niż do komedii, która została w typie wpisana.

ocenił(a) serial na 9
HolyGrey

jak dlugo murzynka moze wstrzymac gowno??????????????????
na 9 miesiecy <yes>

to odnosnie czarnego humoru droga kolezanko<yes>

ocenił(a) serial na 4
sceptyku

To jest raczej dość prymitywne, a nie śmieszne, ale każdy z nas na szczęście może sam wnioskować, co go bawi, a nie kierować się cudzą opinią.. dzięki Bogu! :)

ocenił(a) serial na 9
HolyGrey

poruszanie tematu smierci tak jakby to byl dylemat z rzedu, co zjesc na sniadanie czy wyrzucic ten stary wazon bo zasmieca etc...skoro to nie jest czarny humor to mozesz mnie oswiecic i powiedziec co nim jest????

ocenił(a) serial na 4
sceptyku

Nie dostrzegam w Housie tego komizmu, którym charakteryzuje się czarny humor. Dla porównania powiem, że dostrzegam go za to w Monty Pythonie.

ocenił(a) serial na 10
HolyGrey

to z murzynka rzeczywiscie nie jest "czarnym humorem" . W ogole House nie jest "czarnym humorem".. :> jest po prostu smieszny w bardzo ironiczny i cyniczny sposob :)

ocenił(a) serial na 7
aPosing

Z czarnego humoru w House'ie przypomina mi się pewien dialog:
Babcia: Mój ginekolog zmarł. Bardzo miły człowiek o ciepłych dłoniach.
House: Już nie.

Pisane z pamięci.