PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

1 odc. 6 sezonu jak dla mnie bomba:)Niby ten sam House a jednak coś innego. Odejście od monotonii bez zmiany efektu końcowego. Ciekawe czy naprawdę się zmieni:)

czarny180

Zarąbisty odcinek.Już znalazł się w czołówce moich ulubionych .

ocenił(a) serial na 10
pawelnr01

Kurde! Ja właśnie zasysam (jeszcze 15 min), nie mogę się doczekać! ;]

ocenił(a) serial na 10
archis_p

Odcinek super, nie ma co, do tego trwał ponad 1,5h mmm :)

ocenił(a) serial na 10
czarny180

no nie wiem... mam pewne obawy przed tymi zmianami u House`a. oczywiście odcinek bardzo mi się podobał i wprowadza w inny klimat serialu, ale boję się, że House już nie będzie tym House`m, którego pokochałam.

Agniecha

premiera 6go sezonu średnio mi się spodobała. Dużo szumu o nic. Przez 5 sezonów powielano schematy i praiwe wszystkie odcinki były wg jednego szablonu budowane. Teraz stworzyli 2godzinny film, który z serialem medycznym nei ma nic wspólnego. Fajnie, że serial ewoluuje, ale bez przesady. Chcieli dać coś nowego, świeżego. I dali. Tylko troszkę przesadzili. Brak reszty ekipy się bardzo odczuwa - sam House to nei to samo. Laurie oczywiście wykonał kawał świetnej aktorskiej roboty, scenarzyści dali ciała.
Już ostatni sezon był ogromnym spadkiem formy. O ile wcześniejsze serie były dośc równe i utrzymywały się na poziomie dobrym, a nawet zdarzały się prawdziwe perełki - Three Stories, House's Head, to ostatni sezon - obrzydliwy przeciętniak. Zmarnowany potencjał, serial jednego aktora.

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

hmmmm.... no widzisz, ile ludzi, tyle gustów, bo mnie na V sezon podobal się BARDZO i to dlatego, że bylo w nim dużo "prawdziwego" Housa.

czarny180

House i Janosik na psychiatrii. Zwróćcie uwagę na tablicę postępów pacjentów, nazwisko tuż nad Housem.

goodman44

odcinek ogólnie ciekawy, ale moim zdaniem niepotrzebnie upchnęli całą kilkutygodniową historię z psychiatrykiem w jednym epizodzie - mogli pociągnąć ten wątek przez kilka pierwszych odcinków i dopiero wtedy stopniowo przywracać House'a do pracy zawodowej

trudno będzie się tak nagle przyzwyczaić do dość fundamentalnych zmian w osobowości głównego bohatera :)

czarny180

Mnie też się bardzo podobał. Odcinek był niesamowity! Plus za to, że są połączone dwa ze sobą, bo nie wytrzymałabym do następnego :D
No właśnie, ciekawe czy się zmieni na stałe... :>

visse88

zazdroszcze Wam ja do 5 sezonu zobaczylam teraz czekam na kolejny:/ale jestem za zmiana Housa no moze nie diametralna bo jest jedyny w swoim rodzaju ze sie tak wyraze ale mala zmiana nie zaszkodzi :P

ocenił(a) serial na 9
czarny180

Moim zdaniem House wcale się nie zmienił, a wszystko robił po to, żeby opuścic psychiatryk za zgodą swojego lekarza;)

ocenił(a) serial na 7
czarny180

Myślę, że niektórzy za dużo spekulują i zbyt pochopnie oceniają cały sezon po jednym odcinku ;) Moim zdaniem odejście od tendencyjności poprzednich sezonów - przy nie umniejszeniu geniuszu postaci House'a - jest wielkim plusem, a jak akcja potoczy się dalej - zobaczymy.
Swoją drogą - orientuje się ktoś co to za piosenka, która leci na końcu odcinka?

rogata_dusza

też mnie interesują tytuły piosenek, ciężko mi wychwycić słowa... ;)

rogata_dusza

już wiem

Seven Day Mile - The Frames

czarny180

jak dla mnie najbardziej zaskakujacym bylo uczucie jakim obdarzyl Lydie. Teraz dla House`a nic nie bedzie takie samo. Po raz pierwszy w zyciu zaznal czystego szczescia. Kiedy plakal podczas seksu cos w nim peklo. Zrzucil maske i byl soba - byl po prostu Gregiem, zwyklym czlowiekiem, ktory pragnie szczescia i jest szczesliwy. Mam nadzieje, ze Lydia pojawi sie niespodziewanie w chwili gdy House wroci do `normalnosci` - ciekawe jak House na to zareaguje. Przeciez przy niej byl zupelnie innym czlowiekiem, a to jaki jest na co dzien to tego zupelna przeciwnosc.
Nie spodziewalam sie takiego odrotu zdarzen, ale jestem barrrdzo pozytywnie zaskoczona(!)
I nie zgadzam sie z opiniami, ze ten odcinek byl za dlugi. Podzielenie go na dwie czesci byloby zbrodnia, a tak moglismy przejsc proces przemiany House`a w calosci bez dzielenia go na dwa odcinki z tygodniowym odstepem. Prawdziwi fani tego serialu napewno z checia obejrzeli jego podwojna dawke po tak dlugiej przerwie.

ocenił(a) serial na 10
czarny180

nie podobał mi się.... co to miało być? Telenowela? Ale jednocześnie jak nigdy nie mogę się doczekać kolejnego docinka, żeby zobaczyć w którą stronę pójdzie serial... Może o to chodziło:) Oby:)

ocenił(a) serial na 10
archis_p

ja mam mieszane uczucia co do tego odcinka. chyba przesadzili z tymi 90 minutami. jak dla mnie miejscami przegadany i ma zupelnie inny klimat (co nie znaczy wcale ze gorszy!). odczuwa sie brak starej ekipy, pyskowek z Cuddy i przyjacielskich rozmow z Wilsonem:) ale to dopiero poczatek sezonu, mam nadzieje ze bedzie lepiej.
plus za janosika:D