PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497703
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Specjalny dwugodzinny odcinek finałowy serialu rozpocznie się godzinną specjalną retrospekcją, w której zobaczymy przełomowe serialowe momenty i specjalne wywiady z gwiazdami serialu i producentami, a także wiele innych niespodzianek. Następnie w emocjonującym finale, wyreżyserowanym przez twórcę i producenta wykonawczego Davida Shore, zespół będzie leczył pacjenta uzależnionego od narkotyków (gościnnie James LeGros, "Mildred Pierce") w rezultacie czego House będzie oceniał swoje życie, swoją przyszłość i własne mroczne demony.

Obsada: Hugh Laurie jako Dr Gregory House; Robert Sean Leonard jako Dr James Wilson; Omar Epps jako Dr Eric Foreman; Jesse Spencer jako Dr Robert Chase; Peter Jacobson jako Dr Chris Taub; Odette Annable jako Dr Jessica Adams; Charlyne Yi jako Dr Chi Park

Źródło:http://www.housemd.info.pl/news/3490/8x22-swap-song-and-everybody-dies-in formacja-prasowa.html

house90

Ciekawa informacja doczekać się nie mogę finału jak każdy fan Dr.House .

FanHouse

Ja wolałbym 9 sezon :)

Rexus88

Też tak teraz myślę. Jednak to już koniec.

house90

No niestety. Mam nadzieję że finał będzie co najmniej taki na jaki się zanosi.

Rexus88

Finał powinnien być jak caly serial. Happy end nie wchodzi w grę.

house90

Zgadzam sie. Nie powinien być też przewidywalny, a tytuł, na ten przykład mnie rozczarował. Szczerze powiem, że spodziewałem się epickiego tytułu do epickiego finału epickiego serialu, a prawdziwy tytuł zgadł ktoś nawet tutaj, na filmwebie.

Rexus88

A moim zdaniem tytuł ostatniego odcinka jest genialny i idealnie pasuje do tego serialu. przewiduje dwa zakończenia, Wilson umiera i w Housie następuje pozytywna przemiana ku chwale uczynnego onkologa, bądź House ratuje Wilsona za cenę własnego życia. Bardziej podoba mi się druga opcja.

indyjones

Happy endu faktycznie raczej nie powinno być, ale nie powinno być też całkowicie smutnego, dołującego zakończenia. Najlepszy byłby jakiegoś rodzaju słodko-gorzki finał.

SzalonyChemik

Ale nie zdziwię się gdy Wilson umrze... A czy w Housie zajdzie wtedy "pozytywna przemiana".... Wątpię czy ktoś po śmierci (jedynego?) przyjaciela staje się nagle pozytywnym człowiekiem ;) Przynajmniej nie przez niezły kawał czasu...

Kanikacyst

Coraz bardziej wydaje mi się, że tytuł "Everybody Dies" odnosi się do Wilsona właśnie. Nie w sensie "wszyscy umierają" tylko w sensie "każdy (kiedyś) umiera". I czy przemiana House'a po śmierci Wilsona byłaby na lepsze? Chyba raczej na gorsze.

SzalonyChemik

Według mnie będzie właśnie słodko-gorzki na zasadzie podobnej do tego odcinka C Word [SPOJLER]

że Wilson jest blisko śmierci ale ostatecznie mamy nowy dzień i widzimy, że House pomimo tego całego dramatu robił sobie jaja. Myślę, że podobnie będzie z zakończeniem. Być może House umrze ale ostatecznie zobaczymy coś zabawnego/pocieszającego na koniec.

majinus

Są już sneak peaki ale nie radzę oglądać. Można zepsuć sobie finał.

house90

Też ciężko mi się pożegnać, ale potrzeba godnego zakończenia... ;(

house90

Może to zabrzmi głupio, ale przeczuwałem, że twórcy w ostatnim odcinku będą chcieli zastosować retrospekcję w odniesieniu do wszystkich sezonów. Przypominając nam wszystkie wspaniałe chwile spędzone z serialem. Odcinek dwugodzinny? 2h czy tak jak ocinek "Broken" ok. 1h30min ?

kamil_morawski1

Może być tak jak w ER, odcinek specjalny przedstawiający retrospekcję.

house90

Ważne by nie był nudny a po odcinku będziemy oceniać dalej .

FanHouse

Jeszcze mniej niż tydzień :)

house90

Boże, w ten weekend nie mam życia... Jak ja mogę myśleć o czykolwiek innym?!

Valixy

No, ja mam juwenalia :)

SzalonyChemik

House > Juwenalia

MartWa

Może jakby to był któryś z pierwszych sezonów, które wtedy były jeszcze wielkim hitem, czymś nowym, i (szczerze mówiąc) były chyba trochę ciekawsze :)

house90

House to postać tragiczna, więc spodziewam się ponurego fatum jednak. Zresztą nie widzę dla geniuszu takiego rytu innego dobrego zakończenia

krkowacz

sam jesteś postać tragiczna

Fisher00

chyba nie zakumałeś o co chodzi

Fisher00

Ktoś nie uważał na lekcjach języka polskiego.

Fisher00

hahahahaha:D Sorry ale nadajesz się na mistrzów:D

house90

szkoda że to już koniec, fantastyczny serial z ciętymi ripostami, dobrymi puentami i dający do myślenia i pobudzający retrospekcje. Będzie mi brakowało tego serialu. Strasznie wciągający i nie obchodzą mnie komentarze jak tu czytałem że House jest w tym filmie ateistą! Z tego co przekazuję można wywnioskować dużo prawdy, a dotąd aż nikt nie udowodni że nie jesteśmy jedynie zwykłą papką, sumą oddechów lub mokrą plamą we wszechświecie nikt nie ma prawa negować ateistów czy agnostyków, nawet zagorzały katolik!