PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 497 tys. ocen
8,2 10 1 496629
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

a ile wymyślonych na potrzeby filmu?Większość z nich jest tak nieprawdopodobna że aż trudna do uwierzenia(zaakceptowania przez mój umysł)ocierają sie wręcz o banał.No i ile mozna oglądać tego Housa,wkółko nowe i nowe te choróbstwa,coraz bardziej dziwniejsze,po kilku sezonach takiego serialu można wpaść co najmniej w stan maniakalno-hipohondryczny.

aronn

Co do stanów maniakalno-hipchondrycznych - coś w tym jest :P

Co do terminologii medycznej to jest ona jak najbardziej poprawna.
Być może czasem coś jest ciut bardziej 'nagięte' ,ale ważne,że sprawia to wrażenie naukowości i logiczności wszystkich tych wywodów :big grin:
:D
W jednym z odc. 5 serii z tym facetem co spoliczkował swoją dziewczynę było trochę pokręcone.W końcu nie wiadomo co mu dolegało i czy go wyleczyli...i czy u Jugin'a Schwarza zdiagnozowano refluks czy raka :|
Sympatyczny był (a po drugie był "podłożoną świnią" od Cuddy),więc dobrze by było,gdyby go scriptwriterzy oszczędzili :P

ocenił(a) serial na 10
snoopsnooks

temu gościowi co ręka go nie słuchała dolegała alergia na jakiś tam gluten zawarty w dezodorancie.
a ten gościu co skrzeczał - to nie był refluks tylko rak.

ocenił(a) serial na 10
aronn

oglądałam/czytałam kiedyś coś na ten temat i powiem ci że zaskakująco duża liczba przypadkow jest prawdziwa (jeśli nie wszystkie). Nieprawdopodobna jest tylko częstotliwość z jaką występują ;P

ocenił(a) serial na 9
Yurico

o ile się nie mylę, przypadki w znakomitej większości są prawdziwe. Czytałem że jakas babka pisała do gazety o ciekawych przpadkach medycznych i podobno wszystkie te przypadki są wzięte z jej felietonu...
O ile się nie mylę (po raz 2.) to ona napisała nawet książkę, która jest na merlinie.pl

Phoenix21hp

Kilka sezonów obejrzanych i można zostać specjalistą od chorób nietypowych-egzotycznych...

ocenił(a) serial na 10
aronn

Te przypadki są prawdziwe często te wszystkie objawy są nagięte do granic możliwości no ale to w końcu najtrudniejsze i najdziwniejsze przypadki takie jakie zdarzają się raz na milion

Joker_27

Na świecie istnieje tyle chorób że nie wydaje mi się aby scenarzyści musieli jeszcze wymyślać nowe. Dla przykładu "słoniowatość" "Cherubinizm" czy choroba Münchmeyera. Sama myśl o nich przyprawia o ciarki a to tylko kropla w morzu schorzeń egzotycznych.

Mr_Grimm

Wszystkie choroby są prawdziwe, a że są dziwne to właśnie o to chodzi. Scenarzysta wziął pomysł na film z rubryki, podajrze "New York Timesa", o chorobach rzadkich i o ile się nie mylę to ze scenarzystą pracuje jeszcze jakiś ekspert medyczny. Na pewno jakieś rzeczy są naciągnięte, ale są to prawdziwe choroby...

aronn

Każdy kraj ma swój Sandomierz...

Darek_Sandak

Dobre,odkopales temat po 16 latach!Szok i niedowierzanie.

aronn

Właśnie wróciłem do tego serialu. Dawno temu w TVP go oglądałem. I teraz uważam że jest tak dobrze zrobiony ze broni się, nie trąci myszką, i dobrze się ogląda.

Darek_Sandak

Witaj w klubie :) Kolejny raz oglądam, po dość długiej przerwie, kolejna zmiana perspektywy, ale film wciąż wciąga, a do tego coraz większe marzenie, żeby dr House był w pobliżu ;)