PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497992
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Czy TVP2 ma zamiar wykupić i wyemitować kolejną serię (3) ...Wie ktoś coś na ten temat?

ocenił(a) serial na 10
nadia74

A "M jak miłość" Ci nie pasuje? Nie wiem czy puszczą 3 serie na TVP2 ale wcale mi sie nie podoba House z polskim lektorem , w ogóle nie lubię filmów z polskimi lektorami (chyba ,że mówią w filmie po hiszpańsku). Radze tobie nie czekać na polską telewizje ale samemu sobie załatwić kolejne sezony.

ocenił(a) serial na 7
rafal2416

Siodme nie kradnij.

ocenił(a) serial na 10
Bobey

Załatwić czyli kupić :) na AXN leci chyba 4 seria slyszalem tez cos o dvd do 4 sezonu jest wydane ale nie w Polsce. (nie powinno byc problemu z zamówieniem)

rafal2416

Na AXN jest 2 sezon.Nie wiem skad bierzecie te bzdury o 4 sezonie.
Na DVD sa wszystkie sezony , ale oczywiscie w angielskiej wersji jezykowej. W Polsce jeszcze nie ma , ale pewnie można zamówic przez neta.
Poza tym dlaczego mają przerywać 2 i zaczynać 3 ? W programie widziałam , ze dokończą 2 , a potem niewiadomo ... :)

BeKaeS

podejrzewam, że nie przerwac 2 i zaczynac 3, tylko dokończyc 2 i dopiero zaczynac 3.
rafale2416 - niekażdy, oglądając wersję otyginalną, jest w stanie zrozumiec, co oni tam mówią. zwłaszcza, że żarty housa często są oparte na grze słów itp., zawodowi tłumacze mogą przynajmniej usiłowac przełożyc to na polski

ocenił(a) serial na 10
gemmapirat

a to właśnie jest fajne ,że oni usiłują, próbują i starają się ;) , dlatego zrezygnowałem z wersji z lektorem i dla mnie okazał się to trafny wybór , dla pozostałych moge jedynie poradzić by czekali na polskie dvd

rafal2416

Polski lektor to moim zdaniem masakra. Zdecydowanie preferuje język angielski, albo jakikolwiek inny i czytanie napisów. Poza tym lektor w House (ogladam na axn) to jakaś porażkos-totalos. Mówi zupełnie co innego niż w oryginale, skraca, omija zdania. ble.

nadia74

Niech najpierw dokończą drugą! Jak można przerwać emisję na 3 odcinki przed końcem serii?!

ocenił(a) serial na 9
nadia74

drugą prawdopodobnie dokończą, tylko teraz w czwartek nie będzie, bo jest dzień papieski :P

ocenił(a) serial na 10
nadia74

Ludzie!!! Co ma lektor do tego co czyta?! Przecież to nie on tłumaczy film tylko zajmuje sie tym TŁUMACZ. Lektor jak sama nazwa wskazuje tylko czyta dialogi z kartki, więc odczepcie sie od nich bo moim zdaniem są najlepszym wyjściem do filmów puszczanych w tv

użytkownik usunięty
grz3sieksk88

A mnie tam się wydaje, że lektorzy czytają z prompterów :)
Co zupełnie nie zmienia faktu, że niszczą (nie lektorzy, tylko cała ich idea) znaczącą ilość fabuły i esencji serialów.