PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Prawda, serial niezły, ale lepsze są ..Dowody zbrodni.. albo ..Majka..

ocenił(a) serial na 8
blachuy

dziecko, szkoda Cie ...
prison break 5/10, lost 4/10, Brzydula 10/10, Majka 10/10, Sedzia anna maria wesolowska 10/10 (wtf? o_O) Niby każdy ma swój gust, ale Twoj jest wyjątkowo wypaczony ;/

ocenił(a) serial na 6
aqu32

Nie, mój jest oryginalny. Co to za stereotyp, że lost i prison break to rewelacja, a polskie produkcje tvn'owskie to kit? A Twój sposób wyrażania jest tak jak to powiedziałaś "wyoaczony". Nie masz prawa dziecko zarzucać komuś tego typu uwag

ocenił(a) serial na 10
blachuy

Serial według mnie jest świetny. Dlaczego, to powinnam się rozpisać raczej w innym temacie. Dowody zbrodni lubię, ale żeby Majka? Infantylny, przewidywalny serialik,no cóż,rocznik 95 wiele wyjaśnia.

ocenił(a) serial na 6
ElfenLied44

Ciekawe który Ty rocznik. Majka jest wspaniałym serialem, tylko trzeba sie wczuć w role bohaterów, przeżywać razem z nimi.Co prawda to tylko serial, ale to co.

ocenił(a) serial na 10
blachuy

Nie karmic trolla, pewnie jest 30 letnim singlem, ktorego jedynym zajeciem jest prowokacja na forum.

ocenił(a) serial na 6
bezskorny

Sam jesteś troll :P Nie wiesz nawet co to trol. To taki potwór wstrętny, zapewne taki oblech po 40 z brzuszkiem i zimnym piwem w ręku jedzący zimną, przedwczorajszą pizze...

ocenił(a) serial na 6
blachuy

.... czyli taki jak Ty !

..:DDD :DD :DD

użytkownik usunięty
blachuy

":D :D :D :D"

to obala teorię o 30-letnim singlu.

ocenił(a) serial na 6

Bo sie czepiało, że zakrótki.

NO nie?

blachuy

Czy Ty dziecko wiesz co to jest Arcydzieło? Majka, Brzydula Twoim zdaniem są Arcydziełami? W takim razie nie mamy nawet o czym pisać. Gusta gustami, ale są granicę. Dochodzimy do tej granicy, a za tą granicą są właśnie Majka i Brzydula i cała reszta, że o Sędzi Annie MW nie wspomnę... Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o ten ostatni program (serial to trochę za duże słowo) to byłbym w stanie przy odpowiednich środkach finansowych zrobić coś lepszego. Mówię serio. To jest żenujący program, nie ma on nic wspólnego z prawdziwą salą rozpraw. Jeśli był ktoś kilka razy w sądzie ten wie, że rozprawy wyglądają zupełnie inaczej. Nie ma NIC z tego programu!

ocenił(a) serial na 6
Dances_with_Life

A ja Ci powiem, że trochę ma! Sędzia Anna Maria jest prawdziwą sędzią, rozprawy przebiegają zgodnie z protokołem sądowym. Chociaż przyznam, że niektórzy świadkowie sztucznie grają swoje role, i tak ten program wciąga niesamowicie.
A Ty to co dantesie? Boisz się dodać do "ulubionych" swoje filmy? Chyba tak, wstydzisz się bo pewnie Hanne Montane luubisz to się nie dziwie ;pp

ocenił(a) serial na 8
blachuy

''Niektórzy świadkowie są sztuczni''

Hahaha, jeśli niektórzy oznacza 100% to pozdrawiam ^^
AMW jest tak żałosnym programem, że aż szkoda to oglądać.
A na House'a to jesteś jeszcze za młody, więc proszę nie pisz więcej o czymś na forum, czego jeszcze nie rozumiesz.

ocenił(a) serial na 6
SteveFox

Rozumiem więcej niż myślisz. Ale Dowody zbrodni i tak są lepsze :PPPP

blachuy

Dowody zbrodni to fajny serial, tylko ma jedną wadę, dość znaczną jak dla mnie: nie posiada fabuły... Szkoda. Oceniam go dość wysoko, ponieważ wiem jaka jest jego koncepcja, ale myślę, że żeby zrobili coś w stylu House'a to serial byłby genialny.

I nie martw się ja się swojego zdania nie wstydzę dlatego je głośno wypowiadam, w przeciwieństwie do Ciebie trzymam się faktów, a nie jakichś insynuacji. Tak w ogóle to co ferie się Wam już zaczęły?:) Ostatnio coś dużo dzieci biega po filmwebie.

ocenił(a) serial na 6
Dances_with_Life

Nie Dziecko, jesteś w błędzie. Ferie mi się skończyły w poprzednim tygodniu. Ale za to zaczął się weekend!:)
A Tobie?

ocenił(a) serial na 10
blachuy

Gdy przeczytałam twoją wypowiedź, to nasunęła mi się tylko jedna myśl: ''Co to jest?''
Jeżeli twoim zdaniem Majka to arcydzieło, to ja jestem House.
O gustach się nie dyskutuje, ale ty lepiej swój zmień.

ocenił(a) serial na 6
emils

Czy mam to zrozumieć jako groźbe?

Słuchajcie, czy wy jesteście zwierzętami, że tak łatwo dajecie się sprowokować? Wyraziłem swoje zdanie (i ktokolwiek by na tym forum nie wyraził) i tak będą się do nich rzucać, namolnie usiłująć pokazać swoje zdanie. Dnoo

blachuy

Jeśli chcesz wyrazić zdanie to musisz liczyć się z tym, że ktoś je będzie komentował czy to pozytywnie czy negatywnie, a jeśli Twoim zdaniem Majka i Brzydula to arcydzieła to coś Ci powiem: Twoje zdanie jest zjebane:) Przykro mi, ale tego pozytywnie nie da się skomentować.

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Majka....gościu śmieszny jesteś. No koment.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

dajcie mu już spokój, poczekajmy aż będzie pełnoletni, może coś z niego wyrośnie.

ocenił(a) serial na 10
blachuy

jescze brzyula jaks poszla ale majka czy anna maria czy cos klwiek podobnego raczej nie

ocenił(a) serial na 8
adamar38

No sorry, piszecie ze Ta cala anna maria wesolowska jest sztuczna - fakt, ten serial to kompletna porazka.

Ale house ze srednia 9? Jaaaasne, bardzo realny serial.
Wlamania do mieszkan, i na dodatek zlecanie tego swoim ludziom - podzeganie do zbrodni.
Eksperymenty na ludziach.
Cpanie

Ludzie pisza ze LOST to sajensfikszyn - ale to? To jest zenada.
Serial mial u mnie 5, pozniej 4, ale stwierdzilem ze ocene zmienie na KOMPLETNE zero.

Serial nie realny, az bije sztucznoscia - jak jakas glupawa komedia, typu kevin sam w domu, gdzie 'bandyci' powinni umrzec z 10x w kazdej czesci.

No, ale zachwycajcie sie swoim arcydzielem. Serial ode mnie zasluguje na 3-4, jednak tylu nie dostanie, wlasnie z tego powodu.
Za co 3-4? Gra aktorska az jednej postaci, bo bez tej postaci serialu by nie bylo. Nieraz fajne dialogi - smieszny season 4 przynajmniej jak dla mnie.
Dodatkowo - ukazywanie problemow miedzyludzkich.

I to sa jedyne plusy.

Brak wiekszej fabuly, tasiemcowatosc, brak realizmu, to tylko czesc z posrod minusow tego serialu. Kompletnie nie rozumiem jego fenomenu. Jest tak samo malo realny, jak inny - prison break, z tym, ze ten drugi mial chociaz genialny 1 sezon.

Gratuluje Wam wyrafinowanego gustu.

Co do Majki - bez komentarza. Zenada jak ten house, pielegniarka zapladniajaca inna kobiete, oczywiscie ani slowa o aborcji, na pewno nie bedzie sprawy w sadzie itp. itd. zenada
Co do Brzyduli - to przynajmniej w miare smieszny serial komediowy zasluguje na te 5 wiec nie przesadzajcie.
Anna maria... 2/10? :P W ogole sa tu jakies plusy?

ocenił(a) serial na 6
Artemisek

Wystarczy spojrzeć na liczbę przy nicku (blacha95)
Założę się że masz 14-15lat...

ocenił(a) serial na 6
Fruit_fack

Zgadzam się z przedmówcą...
Hause jest słabym serialem, który co odcinek jest taki sam...

użytkownik usunięty
Fruit_fack

twoje wypowiedzi na blogu wcale nie świadczą o tym, abyś był wiele starszy, więc może nie używaj argumentów, jakie mogą zostać użyte przeciwko tobie. taka dobra rada na przyszłość.

użytkownik usunięty
Artemisek

"Jaaaasne, bardzo realny serial."
a z jakiej paki ma być realny? realne życie mamy wokół, po kij mielibyśmy je jeszcze oglądać w tv? gdyby jeszcze house udawał realizm - a tego nie robi.

"Wlamania do mieszkan, i na dodatek zlecanie tego swoim ludziom - podzeganie do zbrodni."
włamanie w celu np. toksyn = zbrodnia? interessant.

"Eksperymenty na ludziach."
że co?

"Cpanie"
no i? house jest ewenementem w świecie medycyny, może sobie pozwolić na więcej niż reszta, bo i jest od tej reszty po prostu lepszy. ponadto z ćpaniem miewa też problemy.

"bo bez tej postaci serialu by nie bylo"
bez andrzeja kmicica nie byłoby "potopu". to źle?

"Brak wiekszej fabuly, tasiemcowatosc, brak realizmu, to tylko czesc z posrod minusow tego serialu"
no to czekamy na te inne minusy, bo te dotychczasowe raczej marną mają siłę rażenia. brak większej fabuły? a co ty byś chciał? tasiemcowatość? a co to takiego?

ocenił(a) serial na 10

A ja będę miły :d
Walą mnie te wasze kłótnie >> sorry za obcesowość XD
Mnie się serial podoba i tyle, nawet jakby miał ocenę 1 to by mi się podobał więc te wasze dywagacje i podbijanie argumentów jest żałosne.
Tak wgl to myślicie że jeśli napiszecie taką subiektywną ocenę filmu (tak jak ta moja wyżej:P) to to kogoś obchodzi. Jeszcze rozumiem konkrety ale tu też każdy raczej wymienia co innego więc staje się to oceną subiektywną. Więc najlepiej nie pisać nic!

użytkownik usunięty
asasynrzeznik

więc zachowaj się konsekwentnie i nie pisz :)

ocenił(a) serial na 9
Artemisek

Dżizas, to, że wyżej wymienione seriale są opatrzone etykietą 'seriale' nie znaczy wcale, że mamy je wrzucić do jednego worka :/ jak można porównywać polską produkcję z serialami pokroju 'House'??

Tak się składa, że uwielbiam ten 'brak-realizmu,-to-tylko-czesc-z-posrod-minusow' serial za to, że :

-przykuwa moją uwagę przez bite 43 minuty,

-jest wypakowany ironicznymi i zgryźliwymi tekstami, które są rozbudowane, niegłupie i nieprzypadkowe, a w dialogach House-Wilson słucha się ich z zapartym tchem.

-opowiada indywidualne historie bohaterów na kanwie rozmaitych przypadków (niech będzie, pseudo-)medycznych,

-fabuła potrafi mnie rozbawić, zasmucić i zaciekawić.

-każdy odcinek nawiązuje subtelnie do poprzedniego, jest spójny i wypracowany do końca, nie ma tam niepotrzebnych tekstów. Musiałam wejść na to forum, żeby zdać sobie sprawę, że serial jest schematyczny- w tym wypadku uważam to za atut. Wiele seriali miał dobry start, ale przekombinowało z 'nieschematyczną' fabułą i teraz już nie ciekawią...

Jakie inne minusy dostrzegasz?

Mógłbyś/mogłabyś polecić mi jakiś film lub serial według Ciebie wart obejrzenia?

ocenił(a) serial na 9
colorblind789

sprowokował mnie 15-letni chłopak :-) :-) :-)
gratulacje, kurde

ocenił(a) serial na 10
blachuy

Majka lepsza?Majka jest potwornie nudna
...

bambosz560

Oj jak czyta się ten temat to śmiech nasuwa się sam na usta :) Majka -> <hahaha> a później się dziwić, że dzieci myślą, że pod czas cytologi w ciąże można zajść heh szkoda gadać

ocenił(a) serial na 6
gosza2002

Nie skomentuje tego... Ty wogóle wiesz co to cytologia? Uważam, że we współczesnym świecie nawet 10 latki wiedzą, skąd się biorą dzieci :/

użytkownik usunięty
blachuy

i potem specjalnie z brzuchami latają, bo się nie mogą macierzyństwa doczekać?

ocenił(a) serial na 6

Odpowiedz sobie na to pytanie sam/a.
_ZA KRÓTKI_

ocenił(a) serial na 10
blachuy

Jejuśku! Może nie osądzaj serialu, którego nie oglądasz. Może po prostu jesteś za młoda na ten serial? A tak ogolnie to ja ci powiem ze moimi ulubionymi serialami sa Dr House i BrzydUla. I w tym czasie oglądam i Majkę( bo BrzydUli narazie nie ma) i Dr House'a

użytkownik usunięty
blachuy

O jejuśku! Nie odpowiadajcie jej po prostu! Ja uważąm Majkę itp. za gówno, ale moja njalepsza przyjaciółka lubi takie gówna, a ja jej nie wytykam tego! Osobiście uważąm Housa za number one...
Pozdrawiam ^_^
Ps. Nie dajcie się prowokować!

ocenił(a) serial na 6

Rzulian wiesz ja jestem o 6 lat starszy od tego dzieciaka, więc nie mów mi jeśli się nie znasz...

użytkownik usunięty
Fruit_fack

tym gorzej dla ciebie.

ocenił(a) serial na 10
blachuy

taaaaaa pewnie ze majka jest lepsza,tylko nie wiem z ktorej strony.

ocenił(a) serial na 10
blachuy

majka heh sam jestes jak majka sedzia anna maria wesołowska mało kto oprócz społeczniaków to oglada takie własnie serialiki, majka to moze fajna ale pod innym względem, ja nawet nie próbował bym porównywać tych seriali heh ja oglądam tylko housa , true blood wczescniej batelstar galaktica a teraz caprice jeszcze lost mi sie podobał ale tylko pierwsze 2 sezony . majka i anna to moze zrobic ......

maciekklimek

Majka to gówno. Dr House jest lepszy od tego gówna.

ocenił(a) serial na 9
maxior

ja nie mogę, ok., dziewczyna lubi to wyżerające mózg coś zwane potocznie majką, a serialu na poziomie typu house nie potrafi zrozumieć...
pojeżdżajmy jej wypowiedzi, a nie ją?

cały czas tutaj wielcy dorośli wyrażają się, że to wina wieku ;/ kurde, a już ten tekst o brzuchach mnie rozwalił, rzeczywiście teraz 13 latki myślą, że jak sobie dziecko zrobią tą będą dorosłe, ale czy musimy uogólnić wszystko?

każdy rozwija się inaczej, nawet 14 latka może zrozumieć dr housa, tu nie chodzi o wiek, chodzi o osobe

blachuy

Wszyscy tutaj zachowujecie się jakbyście byli niedorośli. Musicie za wszelką cenę udowodnić czyja jest racja, a wystarczyło tylko poprzestać na jednej ze słynniejszych sentencji goszczącej na filmwebie: "o gustach się nie dyskutuje". Jednemu coś podoba się bardziej, drugiemu zaś mniej, albo w ogóle. Wcale nie musi to oznaczać, że jest pustym imbecylem, bo większości coś się podoba, co jemu nie odpowiada. Fakt, faktem, że to większość ustala normę, ale czasem trzeba pomyśleć o tym, iż można się znaleźć po stronie tej mniejszości, która zostanie obrzucona błotem i spotka się z niezrozumieniem. A druga strona medalu to ludzie, którzy pragną błysnąć swoją chamską uwagą na temat serialu/filmu/itd. a nawet na temat fanów. Wtedy najlepiej nie odpowiadać, po co kłócić się z kimś, kto z braku zajęcia zaczyna swoją denną i niewyszukaną prowokacje. Osobiście lubię oglądać House'a i prowokacja przykładowo osoby siedzącej po drugiej stronie monitora, wcale mnie nie interesuje, ani na temat serialu, ani na mój temat(bo i to się zdarza). Zdanie obcej osoby mnie nie rusza, chyba, że coś mądrego napisze.
Nie wypowiem się na temat 'Majki' i 'Dowodów zbrodni z prostej przyczyny: nie oglądam.

ocenił(a) serial na 10
blachuy

HAHAHHAHAHAHHA
HAHAHHAHAHAHHA
HAHAHHAHAHHAHA
HAHAHHAHAHAHHA

jezu jak ja cię kocham,MAJKA?! hahahahha
dzięki za poprawienie humoru.<płacze ze śmiechu>

mysuperherojoker

nie no ludzie jaja se robicie. Rozumiem że ktoś House'a nie lubi. Może nie jego klimaty. Ale żeby polskie gnioty(nie wszystkie) oglądać i oceniać je na 10 to już chyba coś nie tak. Polskie seriale są najgorsze na świecie.

ocenił(a) serial na 5
pawel_murdock

Oglądałem pare odcinków latynoskiej telenoweli "Twarz Analiji"- zaje%%te. Przynajmniej można się pośmiać. Z polskich seriali to nawet trudno szydzić [za wyjątkiem klanu ;]

dezertx

House jest świetny ! a Majka to chodząca ciapa.

blachuy

Myślę, że jest na pierwszym miejscu bo jak przeczytałam: "Prawda, serial niezły...". I większości też się podoba. Pewnie jest nawet wiele lepszych seriali, ale na poczekaniu nie potrafię podać przykładu. Jednak jak wielu ludziom mnie także serial przypadł do gustu, chociaż nie jestem w stanie napisać czym tak właściwie się zachwycam? Pewnie w większej mierze chodzi o aktorstwo, które jest bardzo dobre jak na serial, co nie zawsze można obserwować w polskich produkcjach. Niektórzy internauci bardzo słusznie zauważają, że Dr House opiera się na tym samym schemacie. Różni się tylko wątkami z życia prywatnego Housa, który praktycznie nie posiada życia prywatnego ;) Dlatego w każdym odcinku nie ma zbyt wielu zmian. Myślę, że tak na pierwszy rzut oka to wygląda, ale każdy fan dobrze wie, że tajemnica Dr Housa tkwi w tym, że każdy chce tak naprawdę zobaczyć, jak główny bohater radzi sobie z samotnością i czy jest choćby cień szansy by kiedykolwiek się zmienił.