Obejrzałem już kilka najlepszych amerykańskich seriali ale Hause jakoś mnie nie wciągnął może dlatego że oglądałem tylko kilka odcinków a jest ich prawie 200 i nie złapałem wątku . Czy warto zacząć oglądać ten serial warto marnować tyle godzin życia na obejrzenie tylu odcinków ?
Ale już oceniłeś na 7? Serial o który pytasz., trochu to dziwne.
Jakie inne seriale odrzuciłeś w ten sam sposób?
Tak oceniłem na 7 bo po obejrzeniu tych kilku czy kilkunastu odcinków uważam że na 7 zasługuje (czy ta 7 by się utrzymała przy obejrzeniu wszystkiego niewiem) ale tak jak pisałem wcześniej czy warto poświęcać czas dla tylu odcinków
jeszcze dodam że to były odcinki 6 i 7 sezonu
Moim zdaniem jak najbardziej warto, żaden serial wcześniej ani później mnie tak nie zachwycił. Zdecydowanie polecam zacząć od początku (z napisami, lektor nie daje rady) jeżeli Cię nie zainteresuje to przecież zawsze możesz przerwać - ciekawa jestem, czy Ci się spodoba. :)
Ja obejrzałam tylko do 5 sezonu. Szczerze, po obejrzeniu mniej więcej dwóch sezonów, serial zaczał mnie nudzić. Jest dobry, ale niestety każdy odcinek ma ten sam schemat...
Dzięki za wypowiedź właśnie czegoś takiego potrzebowałem . Chyba zdecyduje się obejrzeć ze dwa może 3 pierwsze sezony
Tylko wiedz, że większość serial jest w pewien sposób schematyczne. Jeśli chodzi ci o przypadki diagnostyczne, to możesz mieć schematyzm. Jest choroba, jest dojście do tego co to jest i koniec rozwiązanie problemu czyli diagnoza. Podobnie jest w serialach detektywistycznych, morderstwo, śledztwo i finał. W Housie chodzi także o relacje między ludzkie w różnych warunkach.
Obejrzyj trochę więcej i sama zadecyduj, dla mnie Serial dobry ale nie powiem że jestem fanem House jest to dupek i egoista, np odcinek co uzbrojony wariat napada na szpital postrzeliwuje kogoś, każe chorej lekarce przyjmować zastrzyki na próbę zanim on je przyjmie, a House oddaje mu pistolet jak już był pod kontrolą ponieważ pod rentgen nie można było wjechać z bronią, oddaje mu broń tylko dlatego że nie znalazl diagnozy na jego chorobę, ten odcinek trochę mnie zadziwił i to niezbyt pozytywnie ale... serial ciekawy