PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Czyn Chase'a

ocenił(a) serial na 10

Wczorajszy odcinek, tj z 23 września, nie daje mi spokoju. Sporo zaczęłam się nad tym
zastanawiać. Konkretnie chodzi mi o to co zrobił Chase i dalej także Foreman. Chase
doprowadził do śmierci tego prezydenta, ratując tym samym wiele ludzi. Tak,.czyn dla
większego dobra ale jednak nie zmienia to faktu, że zabił człowieka. Czy to jaki to
wydarzenie będzie miało wpływ na jego psychikę jest wystarczającą karą czy jednak
Foreman powinien donieść na policję. Nie mam pojęcia czy Chase zrobił dobrze czy źle...
Nie da się tego określić jednoznacznie. Chcę wiedzieć co Wy o tym sądzicie. I jeszcze to co
zrobił Foreman...jednak na niego nie doniósł... Też nie wiem czy zrobił dobrze. Naprawdę to
był trudny odcinek. I ogólnie szósta seria taka się staje. Ten cały pobyt House'a w klinice też
dawał dużo do myślenia, jego rozmowy z psychiatrą. Rodzą się naprawdę poważne
psychologiczne problemy, za co chwała.

ocenił(a) serial na 10
Alice20

Też tak uważam że nareszcie się coś dzieję w serialu:)
a co do Chase'a to też nie jestem pewna czy zrobil dobrze bo jednak jest lekarzem i nie powinien takiego czynu popełniać co jednak zrobił.
Mimo że to uratowało tyle ludzi to i tak to go nie usprawiedliwia. Przede wszystkim w pracy lekarza nie ma czasu i miejsca na personalne pobudki więc nie powinien go zabijać.
Wielu z was na pewno będzie za tym że powinien go zabić. Ja sama nie wiem co za bardzo o tym myśleć bo nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem jakbym się zachowała na jego miejscu.
Na pewno będzie miał wyrzuty sumienia itp. ale może będzie je usprawiedliwiał tym że wg. niego samego uratował wielu ludzi.
Czas pokaże:)

ocenił(a) serial na 10
chinka92

Ten wątek nie był zbyt ciekawy, w sumie przez niego pierwsza część tego sezonu była znacznie słabsza od drugiej. Nie pociągnęli tego wątku zbyt dobrze a szkoda.

ocenił(a) serial na 8
chinka92

Ten czyn Chase się wyjaśni w następnych odcinkach ale na pewno będzie się bał powiedzieć o tym Cameron. Ale ja najbardziej zapamiętałem w tym odcinku, jak House obiecał że nie będzi się wypowiadał na tmat diagnozy. Pokazywał na migi a jak nie mógł pokazać literki H, to mówi do Cameron : "Rozłóż nogi bo chcę pokazać literkę H" To było fajne :)