PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497958
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House
ocenił(a) serial na 10
None200

bo jest dobry.

ocenił(a) serial na 10
aileen

poprawka, jest bardzo dobry:]Dla inteligentnych ludzi powiedziałabym:)

kathi

Bo Hugh Laurie nareszcie jest w swoim żywiole :]

ocenił(a) serial na 10
Caryca

...i za sarkastyczny humor House... i za niekonwencjonalne pomysły medyczne przez co w porównaniu np. z "Ostrym dyżurem" jest dużo ciekawszy pod tym względem....

ocenił(a) serial na 8
None200

Serial świetny dzięki jednej osobie... no właśnie wiecie o kogo chodzi

Sarkazm doktora House jest powalający. Świetna rola i świetny serial 9/10

PS. Jeżeli lubisz CSI: Miami, Nowy Jork, Vegas to ten serial jest czymś podobnym tyle, że w świecie medycyny

ocenił(a) serial na 10
None200

bo jest w nim coś czego brakuje innym produkcjom;
np. boski Hugh.

ale tak na poważniej, jeżeli o mnie chodzi, to;
- gatunek medical {dla mnie; bezkonkurencyjny wśród seriali}
- niesamowicie wyrazisty i przyciągający główny bohater
- ciekawe relacje między postaciami {nie tak, że wszystko kręci wokół związków, a wszyscy patrzą jak tu się tylko z kimś spyknąć itd.}
- PRZE-BOSKIE DIALOGI/TEKSTY, ale no prze, prze przeboskie.
- Hugh Laurie gra niekiedy i śpiewa {uwielbiam go za to ;PP}
- nie ma słabych postaci {tu się mogą ludzie kłócić, ale myślę, że nie ma wśród ekipy mniej niż dobrze odegranych ról, nawet Cam. ^^}
- te wszystkie niedostrzegane przez wielu ludzi elementy składające się na to, że tak miło nam się serial ogląda; tj. zdjęcia, montaż, dźwięk, muzyka, hajdefinyszon ;p HD czyli. Scenariusz i reżyseria.. wszystko jest na wysokim poziomie.

hmm chyba starczy. (;

ocenił(a) serial na 8
None200

Nieprzewidywalny, ciekawy, czasem śmieszny, cudowny. Jednym słowem fantastyczny. Dałem 10/10. Mój ulubiony seriak i wszystkim polecam :)

ocenił(a) serial na 10
None200

Zgadzam sie w 100% z wszystkimi wypowiedziami ten serial jest porostu wypasiony a teksty House'a porostu rozbrajające!!!! genialne 10\10!!!!!

zaraza0

to co powtarza się tutaj nieustannie czyli m.in. rozbrajające, genialne teksty, zaskakujący itd. Moim zdaniem świetny, posługują się w nim skomplikowanym medycznym językiem, mimo to interesuje i wciąga. Polecam wszystkim, których interesuje medycyna;)

Midnighttt

A nie wkurza was że dr house często bywa złośliwy,chamski względem innych,że czasem traktuje ludzi w sposób skrajnie lekceważący??

None200

Nie.. To odróżnia ten serial od innych i nadaje mu charakter. Osobiście mam dość ogarniętych misją ratowania ludzi lekarzy, którzy są np. w "Na dobre i na złe". Masz rację, że Greg jest "złośliwy,chamski względem innych(...)", ale to dzięki temu ten serial ma tylu fanów. Przyciąga ich lekarz odbiegający od normy.

ocenił(a) serial na 10
None200

House ma niesamowite poczucie humoru ale jako osoba jest totalnym dupkiem i ignorantem. Kazda z postaci ma jakas ogromna zalete ale tez wielka wade. Jednak pomimo (albo dzieki temu) serial jest naprawde swietny. Ja mam cos przeciwko kazdej postaci a jednak serial po prostu kocham ogladac.
Aczkolwiek zgadzam sie calkowicie ze ideologia zycia house'a jest pusta i bzdurna w wielu momentach (czasem jego sceptyzm jest pozytywem ale w wielu przypadkach raczej dziala jako ograniczenie umyslu i ignorancja). Ale jednak sama postac bardzo przyciaga widza. Mozna go kochac nawet z jego wadami.

phosiaszek

Właśnie te jego wady tak przyciągają do ekranów;)