PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498136
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Nie wiem czy scenarzyści zdają sobie sprawe z tego co zrobili. W najnowszym odcinku s7e15 pokazali że nie możliwym jest wyjście z nałogu. Serial jest bardzo popularny o czym wszyscy wiemy. Wielu ludzi utożsamia się z bohaterami. Zwłaszcza z Housem. I rzucając Vicodin stał się on bohaterem. A teraz pokazali że nie można sobie z tym poradzić. W każdym razie, jeden z lepszych odcinków serii.

użytkownik usunięty
Adziuu

Po tylu latach korzystania z internetu. Po tylu latach korzystania z tego portalu... Wciąż są ludzie którzy potrafią zaskoczyć mnie swoją głupotą.

Może chociaż uzasadnisz swoją ambitną wypowiedź?

ocenił(a) serial na 8
Adziuu

I teraz tysiące alkoholików wróci do swego nałogu ;/

GnX

Nie mówię że wrócą. Aczkolwiek dla mnie do tej pory House był autorytetem. Bo wygrał z ciężkim nałogiem. A teraz okazuje się że jest po prostu słaby. Był przez chwile symbolem człowieka który potrafi wyjść z nałogu. A teraz?

ocenił(a) serial na 10
Adziuu

ale zdajesz sobie sprawę mam nadzieję, że to jest telewizja i to nie dzieję się naprawdę?

zenstone

Za kogo Ty mnie uwazasz :)?
Każdy serial jest pewnym rodzajem przekazu dla spoleczeństwa. Nie utożsamiasz sie z żadnym z bohaterów? Z jakiegokolwiek serialu czy filmu? Im bardziej popularny serial tym ma wiekszy wpływ na ludzi.

ocenił(a) serial na 10
Adziuu

To ciekawe dla ilu ludzi, Dexter jest wzorem do naśladowania :)

ocenił(a) serial na 10
Adziuu

uważam Cię za kogoś kto niepotrzebnie się martwi o tą częścią społeczeństwa, które żyje telewizją. Wybacz jeśli moje pytanie było zbyt zaczepne. Ja też bardzo przeżywam co tam się u Housa dzieję, ale cały czas pamiętam gdzie jest granica między telewizją a rzeczywistością. To że niektórzy ludzie żyją serialami i odwzorowują nimi swoje życie to wg mnie tylko ich problem. Przecież nie będziemy robić pod nich tylko miłych scenariuszy.

No jak słusznie Gooner zauważył. Co z Dexterem w takim przypadku xD

użytkownik usunięty
Adziuu

Scenarzyści chcieli aby sezon 7 był inny niż poprzednie , by House i Cuddy byli razem i przypadki był mało zawiłe , ale pewnie nie o tu chodzi tego nie wiem , każdy serial można zepsuć wiem , bo nie oglądam tylko House ciagle inne seriale też i wiem co robią producenci chcą , jak najwięcej zarabiać na serialu każdy to wie , ale na siłę te odcinki były nakręcone , ale coż widocznie uznali , że mogą być nadal na szczycie góry , ale niestety nie wyszło im to na dobre , moim zdaniem na sezonie 7 powinno się skończyć , jak widać widzą Amerykańskim się ten serial przejadł , tylko Polskiej publiczności też mi się wydaje a to ciągle powtarzają bez końca wiem , że następny sezon 7 , trzeba czekać do września nic się na to nie poradzi , może kiedy władzę telewizji podpiszą umowę z Fox HD i TVP2 będzie puszczać sezon 7 razem z USA , ale tak to nie będzie może kiedy się zgodzą .

ocenił(a) serial na 10
Adziuu

Wg. mnie scenarzyści musieli być na porządnym haju żeby napisać taki scenariusz.
Spieprzyli jak się patrzy.
Widzieliście promo następnego odcinka ?
Taki House, to nie House.
Wyobrażacie sobie takie jego zachowanie np. w pierwszym sezonie ?
Byłam wierną fanką, ale sory, nerwy mi puściły. Mam dość.

ocenił(a) serial na 10
Skiti4

a mi się podoba, czekałem na taki obrót sytuacji do początku tego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
r0hnin

I dobrze, że skończyła się sielanka. Dobre seriale z reguły nie kończą się happy endem. House bez vicodinu był inny. Teraz wrócił i dobrze -dla serialu, nie dla Housa :)