PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Wyczytałem na angielskiej wikipedii tytuły dwóch ostatnich odcinków.
Odcinek 21 -> "A Place Called Home?"
Odcinek 22 -> "Help Me"

Czy macie jakieś teorie jak skończy się szósty sezon, biorąc pod uwagę powyższe tytuły?

ocenił(a) serial na 9
milosz18

Ja bym obstawiała może rozwinięcie wątku biologicznego ojca House`a- w 21 i
może powrót do nałogu w ostatnim? Bo jakoś House bez swoich pigułek...
jakby czegoś mu brakowało. Chociaż z drugiej strony mam nadzieję, że
wytrwa.
To są akurat pierwsze rzeczy, które mi się skojarzyły po przeczytaniu tych
tytułów, chętnie się dowiem, jakie pomysły mają inni :)

AScarlett

W jednym z odcinków Wilson ma znaleź puste opakowanie po Vicodinie u House'a. Poza tym w prawdopodobnie w przedostatnim odcinku sezonu ma pojawic się ... Alvie! (raper z wariatkowa z odcinka Broken). Ma pojawic się ex-żona Wilsona i dr. Nolan. Ciekawe co wyniknie z tego.

milosz18

PS. Nie jest wiadome w których odcinkach ma pojawic się ex-żona i Nolan

ocenił(a) serial na 8
milosz18

Gdzies slyszalam ze 6 seria, ma byc ostatnia seria Housa - czy to prawda?

HollyShort

nie kontrakt jest na 7 albo nawet 8 lat ;)
ma sie pojawic alvie... tylko czemu w odcinku pod tytułem "a place called
home" pojawia sie gosc z wariatkowa??

ocenił(a) serial na 10
milosz18

Wg mnie house w ośrodku paradoksalnie czuł się dobrze. Może to były leki, które dostawał, może też przygoda, którą przeżył będzie stawiała szpital psychiatryczny w dobrym świetle. Może to być także świadomość tego, że sam nie jest idealnym i chorym psychicznie człowiekiem i na dobrą sprawę nie rózni się od współtoważyszy ze szpitalnej ławy paradoksalnie woląc ich towarzystwo od normalnych i przewidywalnych ludzi, którzy of kors są mniej interesujący niż barwne postaci z psychiatryka. Więc pod pozorem normalności skrywa zagubienie i znudzenie normalnym światem, w którym nie umie sprawić by go ktoś pokochał lub chorobliwie odrzuca wszystkie szczere bądź nie przejawy miłości, i na to wszystko lekarstwa i ukojenia będzie szukał w ośrodku. To do "Miejsce zwane domem?"

Co do ostatniego odcinka, jakiś cliffhanger być musi :) więc może po prostu z chorego braku możliwości spowodowania aby druga osoba go pokochała sięgnie po vicodin. I na prawdę będzie potrzebował długiej i cierpliwej pomocy osoby, która House`a kocha. Cuddy? Cameron? Była żona? Może ta niemiecka cizia się rozwiodła? :)

Crazy_Ivan

(mała korekta... on nie miał żony... Stacy była jego dziewczyną, kochali
się, ale to nie jest jego była zona ;) )

ocenił(a) serial na 10
asia0123

A nawet na ten fakt nie zwróciłem uwagi :) dziękuję za sprostowanie :) pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
milosz18

hmm... "Help me" zapowiada się ciekawie...
Przychodzi mi do głowy VIDOCIN, ale... to już było! Chyba wymyślą coś innego...
Myślę, że będzie coś o samotności House'a... Może zginie mu jakiś pacjent? Może pacjentem będzie któryś z bohaterów?

Nie mogę się odczekać :)

Blastie

Może chodzi o jego biologicznego ojca? Tytuł "A placed called home?" Że może do niego pojedzie i będzie próbował zamieszkac z nim? Tytuł "Help me" będzie oznaczał, że zwierzy mu się z problemów - z tego że jest samotny i zagubiony - i będzie prosił ojca o pomoc.

A Alviego po prostu spotkai może on go natchnie do wizyty u ojca.

milosz18

ja tam jestem za powrotem do cpania w 'Help me' a 'place called home' to
może wrócenie do punktu wyjścia??

milosz18

Wydaje mi się, że powrót do vicodinu jest mało prawdopodobny... ostatnia seria skończyła się vicodinem nie sądze, żeby to się powtórzyło. Co do "A Place Called Home?" to może by spotkanie z biologicznym ojcem tak jak ktoś wcześniej wspomniał, może House zda sobie sprawe, że potrzebuje rozmowy z ojcem aby wyjaśnic pare spraw. ten znak zapytania na końcu może sugerowac, że będzie miał wątpliwości czy jego decyzja jest słuszna (może lepiej byłoby wcale się z nim nie kontaktowac, a może jego ojciec nie będzie chciał tego spotkania...)
to mogłoby tłumaczyc drugi tytuł. House po spotkaniu z ojcem poczuje się samotny, albo zda sobie sprawe, że zawsze był samotny (może przez to że nie potrafi wyrażac ucuc, czy przez jego ogólny stosunek do ludzi, bliskich) będzie szukał pomocy u przyjacół, może w końcu będzie próbował znaleźc kogoś kto go pokocha... i kogo on będzie kochał.

myspace1529

UWAGA!!

Przedostatni odcinek ma miec tytuł "Baggage", a nie tak jak wcześniej pisałem "A placed called home?". Ciekawe co to oznacza.

ocenił(a) serial na 8
milosz18

Alvie będzie w 6x19 the choice. A ex-żona Wilsona nie wiadomo kiedy będzie ale kiedyś będzie na pewno.

ocenił(a) serial na 10
Bowen

Ex żona Wilsona pojawi się w odcinki 18 - ,,Knight fall''

ocenił(a) serial na 10
yves_grace

na videoshocku sa jz dawno te odcinki i mozna spokojnie zobaczyc