PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498136
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Gdyby serial skończył się taki przygnębiającą sceną byłby to najlepszy, wyemitowany do tej pory, serial telewizyjny. Sam 5 sezon uważam za najlepszy, a ostatni odcinek to, po prostu, masakra!! Idealnie pasowałoby to końca serii. Ale jednak łapczywi producenci postanowili to ciągnąć. Sezon 6 zaczął się nie najciekawiej(z wyjątkiem odcinka Broken), później się trochę rozkręcił, ale i tak za dużo było osobistych wątków, a za mało medycyny(wiem, że z medycyny to jestem ciemna masa, ale lubię sobie tak przynajmniej posłuchać czegoś mądrego). Sezon 7 to już teoretycznie same osobiste wątki i troszeczkę medycyny. Obejrzałem dopiero 8 odcinków i tylko "Pox on our house" było super(bo dużo medycyny). Nie wiem jak przedstawia się kilka kolejnych, które dopiero wyszły, ale zamierzam i tak dokończyć serię(bo to w końcu House). Lecz i tak druzgocąca wiadomość to to, że ma być jeszcze sezon 8. O zgrozo...

ocenił(a) serial na 10
budka_z_napojami

No cóż, ja uważam że pierwsze odcinki 6 sezonu są świetne. Coś jak "Lot nad kukułczym gniazdem".

ocenił(a) serial na 10
budka_z_napojami

jak dla mnie mogą i nakręcić 100 sezonów, a to dla tego że mioooodnie się to ogląda a chyba o to chodzi w serialach. A co do 6 i 7 sezonu producenci postanowili pokazać dobrą stronę duszy Housa który ze zgoszkniałego sarkastycznego drania przeradza się w ciepłego i opiekuńczego człowieka. Jednak 13 odcinek 7 sezonu przypomniał że House to dalej House i bardzo podoba mi się rozpoczęcie "przyjaźni" Foremana z Thaubem.

użytkownik usunięty
budka_z_napojami

Od czasu do czasu wracam do sezonu 5 Hous'a bardzo polubiłem ten sezon jak dla mnie najlepszy.

ocenił(a) serial na 10
budka_z_napojami

W sumie to można dyskutować czy nastąpiła obniżka formy oraz w którym sezonie dokładnie i co człowiek to zapewne inna opinia.
Nie zmienia to jednak faktu, że House z obniżką czy bez nadal pozostawia daleko w tyle wiele seriali.
Gdyby ten serial skończył się przykładowo na sezonie 5 to byłoby to mocne zakończenie długo pamiętane,dyskutowane, może z czasem nawet kultowe ale równocześnie pozostałoby wtedy wiele wątków otwartych i nierozwiązanych co jednym by bardzo odpowiadało a innym mniej.
Tak samo jak obecnie są zdania podzielone na temat pozytywnej przemiany House'a, która miała stopniowo miejsce w 6 i przede wszystkim 7 sezonie(odstawienie nałogów,związek z Cuddy itp) ale gdyby te rzeczy nie zaszły to czy House byłby nadal tak samo wiarygodny jak w sezonach poprzednich będąc typem wiecznie samotnym,aspołecznym bez względu na wszystkie wydarzenia wokół?;)