PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498068
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

czy ktoś z Was korzysta może z wypożyczalni VOD w ence? zastanawiam się czy nie zamówić tej usługi dla Housa, ale najpierw chciałbym wiedzieć kiedy kolejne odcinki stają się dostępne... jeśli ktoś jest zorientowany, będę wdzięczny za informacje

ocenił(a) serial na 10
hum_kryk

nie wiem jak teraz ale przy sezonie 7 było około tygodnia nie raz ponad tydzień poślizgu, teraz chyba bedzie więcej bo już są trzy w USA

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

zgadza się- osobiście wolę oglądać w oryginalnej wersji tj. bez lektora, ale moja żona nie wyobraża sobie czytać napisów, stąd właśnie pomysł na vod

ocenił(a) serial na 10
hum_kryk

słuchaj jak ściągasz oryginalną wersje to poczekaj jakiś czas z lektorem tez pojawi od ludzi z VOD a nie będziesz tracił kasy. Wydaje mi się że nie bawem się zaczną pojawiać odcinki z lektorem na necie.

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

1 odcinek z lektorem już od 3 dni jest na necie.

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

A mógłbyś zdradzić gdzie na necie jest z lektorem? Bo tam gdzie ja szukam to nigdzie nie ma!!!

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

Peb, taka stronka wpisz sobie w google bo nie mogę tu dać linka

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

rafib1975, no dobra wszystko fajnie, ale to chyba nie jest do końca legalne... 30zł za VOD to nie majątek, a serial oglądasz w HD

ocenił(a) serial na 10
hum_kryk

Tylko trzeba mieć telewizje "N" a ja nie będę zakładał nowej telewizji dla jednego serialu, a jak chcesz czekać to pewnie w przyszłym roku na TVP będzie. A z neta możesz ściągnąć jak i w HD i tez w SD. I wraca tez temat legalności, a co oglądanie tego czy innego serialu w wersji oryginalnej z napisami jest legalne. Zresztą nie musisz ściągać bo jest sporo stron że można oglądać online. I wracając do VOD na razie wychodzą dość spoko bo w USA były trzy odcinki na VOD są dwa ale zobaczymy później przy siódmym sezonie w jednym miesiącu nie wyszedł ani jeden odcinek a w USA cały czas szły. A i jeszcze jedno bo teraz własnie zobaczyłem że nie masz nic do wersji z napisami ale już z lektorem uważasz za nie legalne, ciekawe podejście!!!

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

hola bez stresu! :)

Piszę o ence bo sam korzystam i zastanawiam się tylko czy nie rozszerzyć o te nseriale, a dziś warto się zastanowić nad każdą złotówką. Mówiąc o wersji oryginalnej nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie- miałem namyśli wersję bez lektora, ale z napisami wyświetlanymi na ekranie telewizora przez dekoder- w turbodekoderze jest taka opcja pod przyciskiem OPT że można sobie zmieniać ścieżki dźwiękowe i napisy. Np. często oglądając filmy na wojna i pokój włączam sobie oryginalny rosyjski soundtrack i do tego polskie napisy- bardzo często dźwięk jest znacznie lepszej jakości.

Co do opóźnień w emisji- jeśli w końcu coś idzie zgrabnie- tj. tak jak powinno powinniśmy korzystać, podobnie było przy okazji Gry o Tron na HBO, dostawialiśmy odcinki zaraz po amerykanach i podejrzewam, że również z tego względu zaliczył bardzo wysoką oglądalność. Bo ludzie chcą oglądać to co jest właśnie na topie- osobiście czekam na dextera...

ocenił(a) serial na 10
hum_kryk

Słuchaj ja się nie stresuje, to twój wybór co zrobisz i czy wydasz ta kasę czy nie. Jak będziesz tam oglądał inne seriale to może się opłacać. A "Gra o tron" to zły przykład to był serial HBO wiec jakby chcieli mogli puszczać go nawet wcześniej niż w USA a House nie jest własnością eNki i nie wiadomo jak brzmi umowa i jakie będą poślizgi jakby były jak obecnie to całkiem jest spoko. Ale jak wcześniej napisałem przy sezonie 7 na eN była przerwa miesiąc a w USA szły cały czas.

hum_kryk

Ja korzystam z VOD nseriale na "n". Powiem szczerze, że jest to bardzo fajna opcja. Są tam takie seriale jak Mentalista, Dexter, Gotowe na wszystko, Person of Interest, Siostra Jackie, House i wiele wiele innych.
A jeżeli chodzi o pytanie to napiszę tak: 3 odcinek serii 8 będzie dostępny 31.10, więc sam sobie policz jaki jest poślizg.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
strazak_2

na kinomaniaku jest wszystko za darmo

ocenił(a) serial na 8
niko_filmweb

właśnie o takim myśleniu mówię że jest nieprawidłowe i czas w końcu dojrzeć to nazywania rzeczy po imieniu- te filmy nie są udostępniane legalnie, ale tutaj już każdy podejmuje swoje decyzje- ja wskazuję że jest możliwość za niewielkie pieniądze obejrzeć ten serial w takiej i takiej platformie, w takiej i takiej formie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Usprawiedliwiam sytuacje kiedy rzeczywiście czegoś nie można obejrzeć, bo nie ma dystrybucji w Polsce. A jeśli jest- ktoś ma Nkę to powinien skorzystać i napędzać machinę- będzie więcej abonentów i być może częściej będziemy dostawać dobre produkcje w dobrym czasie.

ocenił(a) serial na 10
dawgrzesko

Tak ale trzeba mieć eNke a jak ktoś ma inną platformę lub kablówkę? dla tego napisałem że można ściągnąć zresztą to nie tajemnica każdy kto używa neta wie o tym.

rafib1975

Ja akurat mam dekoder N i nie ma problemu, ale gdybym go nie miała, oglądałabym właśnie przez net. Legalne to właśnie nie jest, ale co zrobić jak serial nas wciągnie ?:)

ocenił(a) serial na 8
anuszka85

Na chwilę obecną dostępne są 3 pierwsze odcinki z lektorem,sezonu 8,z ang zawsze jeden do przodu.