PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Jestem w polowie sezonu 4 i troche dziwi mnie tak wielka popularnosc serialu. Serial jest naprawde dobry, ale nie wybitny jak jest oceniany przez wielu. Co utrzymuje popularnosc - postac Housa, ciekawe i zmienne przypadki medyczne no i relacje House-Coddy-Wilson stanowia trzon calosci. Fakt, ze przez sezony przeszedlem bardzo plynnie, ogladalem z zaciekawieniem, zwlaszcza sezon 2 i 3. Niestety sezon 4 zaczal mnie strasznie irytowac. Na sile zostal wprowadzony watek castingu kandydatkow ktory byl po prostu obrzydliwie glupi. Ogladam wciaz ale z coraz to mniejszym zaciekawieniem i z nadzieja, ze nastepne sezony beda lepsze. Wiem, ze niewiele sie zmieni i kazdy epizod bedzie jakims medycznym przypadkiem ale tak naprawde to nie jest cos, co jest najciekawsza rzecza w serialu. Wierze, ze cos mnie zaskoczy w nastepnych sezonach, bedzie jakis zwrot akcji jak chociazby najlepszy do tej pory watek z detektywem Tritterem i uzaleznieniem Housa w sezonie 3. Ciekawe, jak oceniane sa sezony przez osoby ktore teraz brna przez 7 sezon, ktory dla nich byl najlepszy. Bez wzgledu na opinie, i tak zamierzam ogladac Housa ale mam taka cicha nadzieje, ze cos moze mnie zdopingowac. No i co najwazniejsze, postac Housa zaczyna mnie powoli draznic... czy was tez?

ocenił(a) serial na 10
dabram17

postać House'a mnie osobiście nie drażni, ani trochę. Co do sezonów jak dla mnie najlepszy 4, najwięcej humoru, casting na nowy zespół wybitny, najlepsze odcinki w historii Frozen (najlepszy przypadek) i Wilson's Heart. Jeśli miałbym sezony ustawić w kolejności to byłoby 4>2=1>3>5>6. Siódmego jeszcze nie zacząłem. Sezony 1-4 najlepsze, 5 już słabszy, 6 jak dotąd najgorszy

ocenił(a) serial na 9
Joker_27

Mi najbardziej podobał się sezon 3. Najciekawsze przypadki, wątek z Tritterem itd. Natomiast najlepszy finał w historii tego serialu to oczywiście finał 4 sezonu. Ale i tak trzeci jest wedlug mnie odrobinę lepszy. Co do sezonów to moja kolejność wygląda tak:
3>4>5>2>1>6. Siódmego jeszcze nie widziałem.

ocenił(a) serial na 8
Dexter_2465

a dla mnie 4 sezon jest najgorszy :D nowy skład specjalnie mnie wtedy nie przekonał, no i finał też średni ;]

użytkownik usunięty
dabram17

Ja uważam z kolej że wszystkie sezony miały swoje upadki lub wzloty każdy zawsze coś z nich wyniesie nie mówie tu o medycynie bo i tak nikt tego nie skuma no i postać House jest moim zdaniem wybitna pokazuje niektóre z ludzkich cech wiadomo że tylko niektóre każdy z nas odbywa podróż do samego siebie ja odkryłem tez coś w sobie tez jestem mały człowiekiem w na tym świecie też jak każdy z nas żałuje swoich decyzji i różnych takich .

ocenił(a) serial na 10
dabram17

Dla mnie 7 sezon wymiata ;D

Jane_Vicodin

7 wymiata? Wyemitowano dopiero 4 odcinki, moze poczekaj z oceną, co?

Jak dla mnie najlepszy był piąty.

ocenił(a) serial na 5
fragola

Najlepszy jest 2.Potem równa pochyła.Choć w sezonie 7 zaczyna coś iść naprzód.

ocenił(a) serial na 9
sysunia22

od naj do błe

Sezon 2
Sezon 1
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 7
Sezon 6

Wg mnie

ocenił(a) serial na 9
fafikozoom

już nie kojarzę który sezon jest który. ale:
zdecydowanie w pierwszym sezonie postaci, nie były jeszcze wyraźnie nakreślone, z tego powodu serial nie był jeszcze tym czym miał być.

ponadto z każdym sezonem zwiększa się ilość (w sensie procentowo w stosunku do czasu odcinka, a nie chodzi o wprowadzanie nowych wątków) łączących fabułę między odcinkami, a zmniejsza się czas wątków przeznaczonych dla "pacjenta". No ale powiedzmy, że to normalne, ponieważ jakby cały czas byłyby tylko przypadki medyczne, to serial już dawno by się znudził. Aczkolwiek, boli mnie to, że kiedyś można było sobie usiąść obejrzeć housa, bez specjalnej znajomości wątku głównego. Teraz oglądam głównie wątek główny. No ale cóż.

Sezon 6 ogółem, uważam za dosyć średni, aczkolwiek jest parę odcinków naprawdę wartych obejrzenia, jak np. pierwszy (moim zdaniem przegenialny - czuć tam swoistą świeżość.) ogólnie początek sezonu nie był zły, no i bardzo dobrym odcinkiem był odcinek pt. "Wilson" również powiało od niego świeżośćią.

A 7 sezon, póki co wygląda jak telenowela.

P.s. A co do głupoty castingu, powiem szczerze, moja pierwsza reakcja tez była "co za debilizm, chyba czas zmienić serial"
ale po paru docinkach mi się spodobało.

dabram17

Ostatnie 2 odcinki 4 sezonu to najlepsze odcinki ze wszystkich, moim zdaniem i jak widać z ocen nie tylko moim:) Ale casting tez mi się podobał i House grający na gitarze w 1 odcinku.

ocenił(a) serial na 8
krysiron

Wlasnie zakonczylem sezon 4 i dokladnie mam identyczne zdanie co krysiron - 2 ostatnie odcinki 4 sezonu wymiataja... To wlasnie jest caly House, wystarczy zrobic w sezonie inny odcinek niz pozostale, czyli odejsc od schematu aby zrobic cos co dlugo sie zapamietuje. Tak bylo z Tritterem, tak bylo z Amber. Teraz, po tych dwoch ostatnich epizodach caly sezon 4 urosl w rankingu do jednego z lepszych, i mimo ze wciaz uwazam casting za glupi i cale te gierki o posade za idiotyczne, te zakonczenie sezonu daje calkiem inne swiatlo na calosc. Nawet House dostal ode mnie extra kredyt za to co zrobil....a juz bylo tak dobrze i zaczalem go nielubic :)