PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 497 tys. ocen
8,2 10 1 496799
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Moi kochani, podzielcie się proszę opiniami o najnowszym odcinku House'a.

ocenił(a) serial na 8
I_got_5_on_it

zgadzam sie!
hahahaha znalazła sobie kolejną ofiarę.
Sadayaki zastanawiałaś sie może że to ty robisz coś nie tak, bo jak na razie winy szukasz tylko u innych!

użytkownik usunięty
majinus

Jak dyskutujemy o danym odcinku to raczej nie wypada pisać o kolejnym nic więcej jak przewidywania. Czemu zepsułeś mi niespodziankę czyli pojawienie się w nim 13?

ocenił(a) serial na 9

Jest pokazana w promo, to żadna niespodzianka.

majinus

Nie zgadzam się. Dyskutujemy o odcinku, który obejrzeliśmy a nie o kolejnym.
Ja nie oglądam promo i wchodząc w temat danego odcinka chcę dyskutować tylko o nim a nie o kolejnym.

użytkownik usunięty
kendo777

Dokładnie, ja też nie oglądam, wolę oglądać odcinek na świeżo.

ocenił(a) serial na 10
buldok_

SPOILER
szkoda że Chase odszedł ;( moja ulubiona postać...
a sam odcinek bardzo dobry, im bliżej finału tym odcinki coraz lepsze...
przypadek medyczny, a właściwie pacjent, dość ciekawy

ocenił(a) serial na 9
laurrier

Tak się zastanawiam... Chase odszedł, a w ostatnim odcinku wraca Cameron. Może spróbuje ją odzyskać?

ocenił(a) serial na 10
SzalonyChemik

Osobiście mam nadzieję, że nie, bo a. jeden odcinek na taki romans to za mało b. ta para mnie trochę denerwowała.

ocenił(a) serial na 9
Yugdriew

Jak dla mnie byli OK. I dla Chase'a byłoby to w zasadzie ciekawe zakończenie wątku. Spróbowali jeszcze raz... i sam zdecyduj, co się stało.
Swoją drogą odejście Chase'a mnie zaskoczyło. Przez ostatnie odcinki zastanawiałem się czy i kiedy Adams przeleci... a potem coraz bardziej wskazywało na to, że jednak Park, co w świecie House'a oznacza, że tak naprawdę zainteresowany był Adams.... Ale jednak nie.

ocenił(a) serial na 10
SzalonyChemik

Jestem prawie pewien że Chase całkiem przypadkowo pojawi się w szpitalu i spotka tam Cameron. Teraz pytanie jaki Allison będzie miała kolor włosów? Kto obstawia ? Rude?

ocenił(a) serial na 9
Cezerium19

nie spotkają się, co Ty :P

ocenił(a) serial na 10
SzalonyChemik

skąd wiesz o tym, że cameron będzie?

ocenił(a) serial na 9
flyfinka

Chociażby stąd:
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2012/04/house-welcomes-jennifer-morrison -back-for-series-finale.html

ocenił(a) serial na 8
buldok_

A ja mam pytanie z innej beczki (nie chce zakladac nowego topicu)

Widze, ze niektore osoby ogladaja zanim pojawia sie napisy, wy tacy biegli jestescie w j. angielskim ze znacie medyczna terminologie i wiele inych angielskich slow, ktore sie tu pojawiaja? Ja dla przykladu bardzo dobrze znam jezyk i spokojnie moge ogladac bez napisow seriale takie jak Family guy, Dexter, Breaking bad czy pare innych, ale housa to nawet nie odpalam bez napisow :P Jak to z Wami jest?

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

Wcześniej niż polskie wychodzą angielskie napisy dla niesłyszących. Ja np. oglądam taką wersję, bo dużo łatwiej wyłapać słówka niż tylko ze słuchu i raczej nie wiele umyka.

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

Nom dokładnie, ja też z napisami eng.
A co do odcinka to mina House'a mówi, że to rak.
Chase (najbardziej kumaty z ekipy) wreszcie dojrzał.
Ale widać w Housie taki ogromny smutek wynikający z tego co się wokół dzieje.
Jak dla mnie to skończy się samobójstwem House'a.
Mimo wszystko ten sezon a zwłaszcza końcówka robią dobrą "robotę" :)

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

bez napisow lub z napisami eng ;) tez nie znam dokladnej terminologii, ale po wielu odcinkach bez napisow mozna sie troche nauczyc, przy czym ta medyczna terminologia nie jest wcale taka wazna, bo nawte jesli masz przetlumaczone po polsku to wielu z nas nie wie o co chodzi, co to za choroba, pojecie itp ;) sens tkwi w reszcie

ocenił(a) serial na 10
laurrier

No np do konca zycia zapamietam = lupus - toczen;)

ocenił(a) serial na 8
dawid1420

też znam dobrze angielski ale przyznam że właściwie z lenistwa i dla ułatwienia włączam z napisami angielskimi ;D

ocenił(a) serial na 9
dawid1420

ja ściągam angielskie napisy z www.subscene.com

polecam

buldok_

świetny odcinek! Jak ktos napisal, taki innz od zwyczajnych. Badan wcale nie bylo za duzo, podobnie jak samej medycyny, ale akurat w tym jak i w poprzednim odcinku mi to nie przeszkadzalo. Wilson chcial sie zabawic, a skonczyl bez samochodu i pieniedzy :) I CZY JA MAM DOBRZE ROYUMIEC, ZE CHASE ODSZEDL? I TO TAK BEZ UPRZEDZENIA W SPOJLERACH? Mam nadzieje, ze wroci w nastepnym odcinku, bo to jedna z moich ulubionych postaci. Ogolnie na 9.

ocenił(a) serial na 10
buldok_

Witam.
Po ostatnim obejrzanym przeze mnie odcinku ("Post Mortem") serialu "Doktor House" chciałbym w tym miejscu wystosować nigdy nieprzeczytanych przez adresatów apel, będący wyrazem mojej wściekłości na twórców scenariusza serialu.
PANOWIE, KU***, TAK SIĘ NIE ROBI!
Po obejrzeniu odcinka zrozumiecie.
Dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
Yugdriew

Musi być to zaskoczenie na koniec :)

użytkownik usunięty
Yugdriew

No i co z tego, że Wilson najprawdopodobniej umrze, stanie się to w ostatnim odcinku a potem nie będzie już nic. Być może R.S. Leonard zagra w innym serialu? Co innego gdyby po jego śmierci były jeszcze 4 sezony.

ocenił(a) serial na 10
buldok_

Chase odszedł. Czemu? Myślałem, że to on przejmie oddział po ewentualnej śmierci House'a. Wilson przejechał się trójkołowcem dzięki litości barmanki ;) Tak myślałem, że zrobią wesoły odcinek, gdzie jest wiele zabawy i uśmiechu Wilsona by mimo wszystko i tak go uśmiercić. James jest kluczem do zakończenia serialu.

ocenił(a) serial na 10
narinho

Prawa. Wilson umrze i jestem tego pewien. Jestem tylko ciekawy rekacji House'a. Dobrze, że Foreman i Chase zażegnali się w zgodzie. Ale promo przedostatniego odcinka mnie trochę rozśmieszyło? Wali się sufit? :) No Panowanie...

kamil_morawski1

Patrząc na zdjęcia ostatniego odcinka Wilson nie wygląda na umierającego...
Obstawiam bardziej że cudownie wyleczyli raka i stąd zdziwienie Housa a jeśli Wilson umrze to w wyniku jakiegoś wypadku - co jeszcze bardziej dobije Housa.

ocenił(a) serial na 10
buldok_

Wilson szaleje :) Szkoda, że Chase odchodzi. Zobaczymy po długiej przerwie 13. Przypadek ciekawy. Końcówka dość intrygująca, co House zobaczył na monitorze? Czy rak znikł czy może się powiększył?

ocenił(a) serial na 8
buldok_

A ja się zastanawiam nad sensem tytułu tego odcinka. Jakieś analizy?

ocenił(a) serial na 10
drzewo_topola

Nic mi nie przychodzi do głowy. Może być wieloznaczne. A wracając do Grajcza- być może masz rację, że wyleczyli raka. Wyraz twarzy Grega intryguje i zmusza do obejrzenia następnego odcinka koniecznie.

ocenił(a) serial na 8
kamil_morawski1

mina Housa wskazuje jedno - to NIE będzie rak:P byłoby to zbyt sztampowe, proste, oczywiste. :) naprawdę nie mam już pomysłów, co wymyślą na 2 ost odcinki, ani niczym się nie sugeruję, bo nie oglądałam promo ani przedostatniego, ani ostatniego, ale jakiś czas temu cieszyłam się, że ten serial będzie się kończyć. teraz zmieniłam zdanie:)

ocenił(a) serial na 10
black_cashmere

Kiedyś musieli skończyć. Jak widać po ostatnich odcinkach potencjał jeszcze jest.

ocenił(a) serial na 8
black_cashmere

też mi sie tak wydaje bo gdyby to był rzeczywiście rak House nie był by w takim szoku (przynajmniej tak mi sie wydawało).

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

Jak rak zniknie to House ma powody żeby kpić z wiary, jak on to lubi robić :)

drzewo_topola

Może chodzi o to że pacjent był patologiem? Jak wiadomo, oni zajmują się badaniem przyczyn śmierci właśnie. Ale to tylko moje przypuszczenia.

buldok_

SPOJLER - Dlaczego w 8x21promo Dr. House dusi Wilsona ?

ocenił(a) serial na 10
Amplifed

Co? To nie James przecież.

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

House rzuci się na pacjenta, a nie na Wilsona.

użytkownik usunięty
house90

Żesz, nie wiem ludzie jak możecie oglądać trailery, sneak peaky, czytać te spoilery! I tak już wiem za dużo ;/ House zobaczył coś bardzo bardzo złego na skanie Wilsona. Widać że koniec bliski. Mam nadzieję, ze po obejrzeniu ostatniego odcinka będę ryczeć i rwać włosy z głowy!

ocenił(a) serial na 10

Skręca mnie, żeby zrobić wyjątek i obejrzeć to zapewne bardzo pokrętnie pokazane promo następnego odcinka, ale wytrzymam ;) Wydaje mi się, że z końcem ostatniej sceny znikły szanse na choć trochę pozytywny finał. Bo co by nie przedstawiał obraz na komputerze to na pewno będzie dla Wilsona zabójcze. A co do House'a po śmierci przyjaciela to... nie mam zielonego pojęcia. I dlatego właśnie uwielbiam doktorka!! :-D

wojtekore

Wilson nie umrze.