PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

"W szkole ostro broiłem, można nawet powiedzieć, że zachowywałem się jak chuligan. Oczywiście wtedy czułem się jak chuligan, ale dziś z dystansu muszę nazwać to głupotą."

"Nieraz jeździłem z ojcem lekarzem na wizyty domowe. Ja siedziałem w aucie, a on wycinał czyraki. Miałem głos łudząco podobny do ojca i często podszywałem się pod niego. Wystawiałem diagnozy...przez telefon. Nie myślcie tylko, że decydowałem o sprawach życia i śmierci! Starałem się dawać neutralne porady. A najczęściej sugerowałem zażywanie tego, co wcześniej zapisał ojciec."

"Kiedy poczułem, że przestałem być anonimowy? Gdy na przejściu dla pieszych ktoś poprosił mnie o diagnozę jakiejś wysypki!" :D

"Mam kilka podobnych cech do House'a, ale przesadą było by twierdzić,że się z nim utożsamiam. Najbardziej lubię w nim jego pasję do motocykli. Sam jestem fanem jednośladów."

"Z Robertem (Sean Leonardem) łączy mnie tak samo dziwna i pokręcona przyjaźń jak House'a z Wilsonem."

"Nikt nie lubi przebywać z człowiekiem, który cały czas użala się nad sobą, a ja taki byłem. Ale w porę poszedłem po rozum do głowy i postanowiłem przestać zatruwać życie innym. Przeszedłem załamanie nerwowe i na szczęście udaną terapię."

"Długo byłem wielkim dupkiem, dlatego dziś trudno akceptuję fakt, że praktycznie z dnia na dzień stałem się rozpoznawalny."

"Anglicy myślą, ze swoją przeprowadzką do Ameryki zrobiłem im na złość. Swoją drogą to zastanawiające, że wszędzie, ale akurat nie w Wielkiej Brytani, mój bohater zrobił furorę.:)"