PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 498682
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Komercha:((((

ocenił(a) serial na 10

z przykrością muszę stwierdzić, że popularność serialu wzrasta do natarczywej komercji i promocji. popularność dr Housa jak i samego odtwórcy głównej roli robi się po prostu męcząca dla widza. nie wiem czy wy też tak to odbieracie? pojawiają się jakieś książki na temat serialu, gazety jako dodatek oferują odcinki, powstają piosenki o Housie. wszyscy oszaleli na jego punkcie. wczoraj weszłam na jakieś pierwsze lepsze forum serialu. i co widzę? większość postów to zacięta polemika polskich nastolatek, zapewene uczennic gimnazjum, na temat tego, który bohater jest seksowniejszy: House czy Wilson? Kolejna część postów dotyczyła rozpływania się na widok niebieskich oczu głównego bohatera,a kolejne to domysły czy House prześpi się w końcu z Cuddy czy nie. i pomyśłeć, że takich forów są tysiące. House stał się na tyle popularny, że nawet osoby, które nie oglądają serialu, wiedzą kto to jest. House staje się po prostu masowy, a co za tym idzie musi być dostosowany do poziomu wszystkich odbiorców. Jeszcze rok temu większość ludzi oglądała serial dlatego, że po prostu był dobry, a teraz House'a ogląda się dlatego, że jest po porostu...modny. Oglądam Housa- jestem na topie. Mimo wielkiej rzeszy odbiorców uważam, że większość to osoby ubóstwiające jedynie głównego bohatera. w moich oczach serial wiele traci, robi się 'za bardzo' popularny i komercyjny. sama nie wiem dlaczego. ale jeśli nie wiadomo o co chodzi to...
mimo to jest to nadal jeden z moich ulubionych seriali, ale jeśli tak dalej pójdzie to po prostu się (sory za wyrażenie) zeszmaci.

sory za taki wywód:) ale jestem ciekawa czy chociaż część osób też tak myśli? zapraszam do dyskusji:D

ocenił(a) serial na 10
gosik_z

To co piszesz pewnie jest prawdą, ale na szczęście nie ma żadnego wpływu na sam serial. Wystarczy sobie przypomnieć jak twórcy sobie zakpili z tzw. huddy w ostatnim odcinku 5 sezonu:)

ocenił(a) serial na 10
voagar

na serial nie ma wpływu, ale na opinie na temat serialu owszem

gosik_z

To prawda, House jest coraz bardziej popularny ze względu np. na wygląd bohaterów, a nie ich osobowości. Większośc osób komentujących ten serial na forach wypowiada się, która dziewczyna jest najładniejsza, a który bohater najprzystojnieszy, zamiast który przypadek medyczny był lepszy i dlaczego. Ale niestety, w dzisiejszych czasach telewizja karmi widzów serialami, typu "piękni i bogaci". Owszem, sama czasem lubię obejrzec coś takiego, ale mam do tego zdrowe podejście. Dlatego uważam, że w większości masz rację. Ale nie we wszystkim. Nie sądzę, żeby serial stał się gorszy ze względu na widzów. Jest to bardzo dobry serial, co widac chocby po ocenach i wynikach oglądalności (z poprzednich lat również). Nie przestanę lubic ani oglądac House'a tylko ze względu na coraz młodszych i głupszych(niestety) fanów. Ja osobiście dostrzegam w tym serialu inne wartości niż wygląd postaci czy jakieś romanse i łudzę się, że wciąż są ludzie, którzy myślą podobnie jak ja. Którzy oglądają serial dla samej przyjemności z oglądania, zawiłej osobowości głównego bohatera, nowych, skomplikowanych przypadków medycznych czy nawet ciekawych postaci epizodycznych.

ocenił(a) serial na 1
Speak_

ja już to zapowiadałem poczontek końca hałsa ja jako jedyny nie ogląfdałem tego G!@a haha ostatnio usłyszałem rozmowę moich kolerzanek z klasy(I gimnazjum) które mówią że Hałs jest piękny przystojny i ciacho itp. Więc się pytam co to ma znaczyć. Koleś chodzi nieogolony jest chamski i zapatrzony w siebie, to taki jest dzisiejszy "ideał"? Proszę o poważne potraktowanie mojego posta

ocenił(a) serial na 8
kontousuniente

Chyba tak. Musisz spróbować, to może coś wyrwiesz. I nadgarstki mniej bolą.

ocenił(a) serial na 8
gosik_z

Gosik - to może wskaż serial lub film, który nie jest "komercyjny". Film to w dzisiejszych czasach towar,a ten z definicji jest komercyjny. W tym nie ma nic złego. A to co dobre staje się popularne, jeśli jest dostępne. Debile i dzieci też do tego dotrą.

Problemem jest odbiór filmu przez histerię okołohousową. Ja, gdy tylko jakiś serial staje się popularny, przestaję czytać jego forum (więc dzisiejszy wieczór jest wyjątkowy ;) ). Masz rację - tu nie ma nic ciekawego (bez obraazy, ale oprócz oczywsitości, że jest na serial hype, jest komercyjny i popularny to nic oryginalnego nie napisałaś). Proponuję skupić się na serialu (który idzie w dół wg mnie) i nie brać udziału w histerii, bo poprzez jej negowanie poniekąd się w nią włączasz.

gosik_z

Uważam, że to świetny serial i wątpię żeby ktokolwiek potrafiłby oglądać go na siłę...
Co do "zeszmacenia się" spójrz na to z drugiej strony : nikt tobie nie karze szukać/czytać jakichkolwiek informacji związanych z serialem, przez to tylko zaczyna ciebie odrzucać. Powiedziałabym nawet, że przeszkadza ci to, że jest tak rozreklamowany, bo teraz jak komukolwiek wspomnisz, że go oglądasz to mogą skomentować, że chcesz być "fajna - oglądasz Housa jak wszyscy", ale to już zależy tylko od znajomych.
Lubisz ten serial? To go oglądaj i tyle.

gosik_z

No to prawda, jeszcze nie dawno, ten serial oglądali głównie maniacy serialowi, który połykali jeden dobry serial za drugim, ale od pewnego momentu tak się to rozrosło, że w obecnej chwili wydaję mi się, że niemalże wszyscy oglądają house'a i faktycznie nie chodzi tu tylko o jakość, ale faktycznie zrobiło się w dziwnym sensie modne. Sam biedny Laurie, o dziwo, stał się w pewnym momencie bożyszczem nastolatek - analogiczna sytuacja do nagłego i nieoczekiwanego zainteresowania Deppem ze strony -nastek po "Piratach z Karaibów".
Ja nie oglądam zbytnio House'a - jak leci w tv to czasem przysiądę i zobaczę, ale z drugiej strony moi znajomi, którzy oglądają go nałogowo niedługo chyba przypieczętują mnie jako tego "nie fajnego" bo nie widziałem najnowszego odcinka;]

Krolik_Pudding

#1 "jeszcze nie dawno, ten serial oglądali głównie maniacy serialowi, który połykali jeden dobry serial za drugim, ale od pewnego momentu tak się to rozrosło"

Bo TVP2 zaczęło go pokazywać i to o dobrej godzinie, na dodatek nowe sezony. Gdyby TVN puszczał "Supernatural" trochę wcześniej, niż o 23:50, to pewnie też byłby większy szał na braci Winchesterów. A tak prawie go nie ma. I dobrze :).

#2 "Ja nie oglądam zbytnio House'a - jak leci w tv to czasem przysiądę i zobaczę".

Ja robię tak samo. Oglądając czasami jakiś odcinek nigdy nie zastanawiam się, kto jest najseksowniejszy, kto ma najładniejsze oczy, czy kto powinien się z kim przespać. Mnie interesuje, jak House rozwiąże kolejny, oryginalny przypadek medyczny.

direct39

a ja ani razu nie byłem na takim forum nie czytałem o hausie w gazetach ja po prostu oglądam ten serial i uważam go za świetny

ocenił(a) serial na 1
dawid1484

ja już to zapowiadałem poczontek końca hałsa ja jako jedyny nie ogląfdałem tego G!@a haha ostatnio usłyszałem rozmowę moich kolerzanek z klasy(I gimnazjum) które mówią że Hałs jest piękny przystojny i ciacho itp. Więc się pytam co to ma znaczyć. Koleś chodzi nieogolony jest chamski i zapatrzony w siebie, to taki jest dzisiejszy "ideał"? Proszę o poważne potraktowanie mojego posta.

kontousuniente

nie sposób zrozumieć kobiet:)

ocenił(a) serial na 10
kontousuniente

Rzuffiu, nie zachowuj się jak troglodyta. To już jest nudne. Gorzej jak nie możesz się inaczej zachowywać...

ocenił(a) serial na 10
voagar

rzuffpolonista, czy Ty sobie jaja robisz? Powiedz, że to ironia, sarkazm, bo padam po Twojej wypowiedzi xd !

ocenił(a) serial na 1
famous_diva

Nie no serio mówię i jestem ciekawy czy to prawda a co może voager trafiłem w "czuły punkcik"?? Naprawdę proszę o poważne odpowiedzi gdyż sytuacja jaką opisałem

ocenił(a) serial na 10
kontousuniente

Nie interesuje mnie co twoje koleżanki myślą o Housie. Poza tym z twojej wypowiedzi nic nie wynika, po prostu zadałeś pytanie. Ale masz racje trafiłeś mnie w czuły punkcik. Nic bardziej mnie nie wkurza niż zachowanie takie jak twoje. Ile ty masz lat? Potrafisz pisać poprawnie, a robisz z siebie debila. Po co?

ocenił(a) serial na 10
famous_diva

To kretynizm.

ocenił(a) serial na 10
voagar

no własnie, Voager, rzuff mnie powalił. ; d

ocenił(a) serial na 1
famous_diva

mam 14 lat .. Wiadomo jaka jest dzisiejsza młodzież(sam wiem najlepiej) i większość z nich to kretyni, blokowe cwaniaczki albo siksy podniecające się "ciachami" typu house, włatcami much. I powiem że jest pewna szansa że w śród moich rówieśników znajdzie się ktoś, kto Cię zripostuje i zamknie 2-3 zdaniami. Trochę wkur... stereotyp młody to odrazu gówniaż. A ty ile masz lat??

P.S Ciągle nie mogę się doczekać odpowiedzi na moje pytanie, sytuacja jest autentyczny więc może ty mi odpowiesz podobnież jesteś kobietą...

ocenił(a) serial na 10
kontousuniente

Sam tworzysz takie wizerunek 14-latka gówniarza:)

"I powiem że jest pewna szansa że w śród moich rówieśników znajdzie się ktoś, kto Cię zripostuje i zamknie 2-3 zdaniami."

Naprawdę chciałbym tego. Odzyskałbym wiarę w dzisiejszą młodzież:P Ale nie będę generalizował, zapewne jest wielu ludzi w twoim wieku, o których nie można powiedzieć, że są gówniarzami.

I ode mnie nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytanie. Nie jestem kobietą. A lat mam 19. Ale stawiam, że twoje koleżanki oglądają House'a i się nim zachwycają bo to jest trendy.

ocenił(a) serial na 1
voagar

ok trzeba zakończyć ten temat, nie ma co robić off-topica. Kończę i życzę przyjemnego studiowania.

kontousuniente

Rzuffpolonista, no cóż, House po prostu jest uroczy i tak ci na to pytanie (co one w nim widzą) odpowiadam, jako dziewczyna, w miarę w wieku tych, które opisujesz (co prawda 2 klasa gimnazjum, ale co tam xD). Poza tym, no, kurcze, czy ludzie mają sobie odmawiać oglądania ciekawego i wciągającego serialu, tylko dlatego, że główna postać jest zapatrzona w siebie i chamska? Ja np. nie chciałabym oglądać postaci wiecznie miłej i uśmiechniętej, przyjaznej i ślepo optymistycznej. Jasne, nie możemy być skrajni i oczekiwać, że są tylko tacy lub tacy bohaterowie, ale jeśli miałabym wybierać to z dwojga złego wolę już Gregory'ego Housa niż Lalkę Barbie.

ocenił(a) serial na 9
gosik_z

ale w sumie skoro serial jest dobry i Ci sie podoba, to co Cie obchodzi opinia innych ludzi na jego temat i to że stał sie popularny? teraz jako murodzony buntownik przestaniesz oglądać?

ocenił(a) serial na 10
soundaddict

Zuzka, dokładnie. To, że House jest taki, to właśnie jest fajne. To głównie przyciąga ludzi. Nie jest to serial, że każdy jest idealny i liże dupę każdemu (za przeproszeniem).
Voager ma całkowitą rację w dyskusji z owym 14-latkiem. Sam wyrabiasz sobie taką opinie. Stwarzasz pozory takiego wielce dojrzałego, mądrego nastolatka, który jest ponad to. Przykro mi to stwierdzać, ale Ci nie wychodzi. ;) Zwłaszcza z pewnymi błędami ortograficznymi. Pozdrawiam.

gosik_z

Nie lubię osób które nie oglądają serialu lub filmu, "bo wszystkim się podoba", bo chcą być różni, inni, bo ludzie się podniecają, bo oglądają go nastolatki, bo oglądają go idioci, ludzie "ze zniszczonym światopoglądem" i inni "źli". Ja oglądam House'a mimo to. Dlaczego? Bo mi się tak podoba. Nie czytam bzdur (no, po przeczytaniu tego tematu juz czytam :< - więc: Zazwyczaj nie czytam bzdur), mam wyrobione swoje zdanie na temat tego serialu (i innych moich ulubionych).
Co do komercji. Jeśli ktokolwiek zarzuca komercyjność serialowi/filmowi/czasopismu albo, nie wiem, sieci komórkowej, to jest idiotą (lub debilem, jak kto woli). Postawże się, idioto, na miejscu producenta serialu: "Ach, mam dobry humor zrobię sobie serial, niech ludzie mają co oglądać, mam dosyć pieniędzy". To jest niekomercyjne podejście do tworzenia serialu. A to: "Robimy serial" jest komercyjne podejście. Dostrzegasz tę subtelną różnicę?

ocenił(a) serial na 10
Enquaess

Dr. House też oglądam, bo lubię. Jednak "Zmierzchu" do dziś nie oglądałam. zdenerwował mnie szał jak zrobili wokół tego moi znajomi. Przyznaję za to, ze mam zamiar go obejrzeć, z czystej ciekawości.
Co do reklamy serialu, bardzo spodobał mi się pomysł Hugh Lauriego. Namalowana na murach laska z wężem do o koła. Podobno długo ludzie nie wiedzieli o co z tym chodzi, a to była po prostu promocja szóstego sezonu. ;) Niech każdy mówi co che, mnie się podoba. ;)))

ocenił(a) serial na 10
Enquaess

ja oglądam House, bo lubię. Po prostu podoba mi się. Wszystko w tym serialu mi się podoba.
Nawiązując jeszcze do wypowiedzi powyżej, powiem, że ja nie obejrzałam np. "Zmierzchu", ponieważ zdenerwował mnie szał jaki robili w okół tego filmu moi znajomi. Jednak przyznaję, że mam zamiar obejrzeć ten film. Choćby z czystej ciekawości, czy rzeczywiście jest taki cudowny. ;)
Co do reklamy serialu... Bardzo spodobał mi się pomysł Hugh Lauriego. Na murach, chyba w NYC, namalowana była laska, wokół której był wąż. Ludzie nie wiedzieli o co chodzi, a to była promocja VI sezonu. Niech każdy mówi, co chce. Mnie się podoba. ;)

ocenił(a) serial na 10
famous_diva

bardzo przepraszam, ale poprzedni komentarz mi się nie wyświetlił. Myślałam, że go nie ma, więc napisałam jeszcze raz. WYBACZCIE!