PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Po przeczytaniu tego niusa uśmiech zawitał na mym licu.A teraz poważnie.
Nie twierdzę że House to zły serial(choć widziałam lepsze)to jednak mam wrażenie że
zmniejszona oglądalność serialu spowodowana jest ZNUDZENIEM widzów.W sumie w
każdym odcinku powtarza się ten sam schemat:diagnoza(pierwsza i druga zazwyczaj zła)
House kogoś obrazi a potem na 99%stawia poprawną diagnozę.I tak w prawie w każdym
odcinku.Myślę że tylko pierwsze 2 sezony były dobre-reszta to komercha i przeciąganie
seralu na siłę.Liczę dni do końca serialu.

http://www.pudelek.pl/artykul/25143/koniec_dr_house8217a_juz_za_rok/

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

Jeśłi Twoim źródłem informacji są strony typu pudelek itp :) to równie dobrze moge Ci opowiedzieć jak ja to widzę i za pewne w to uwierzysz pozdrawiam

mosakTV

Bądzmy szczerzy-KAŻDY serial nawet najlepszy kiedyś się znudzi.Mniej osób Housa ogląda co świadczy że mają go dosyć.Druga moda na sukces?

ulisseska1989

Hej! Nawet nie żartuj że House to Moda na sukces!! Jaki jest taki jest. Pewnie nie każdemu się podoba, że zabiera najlepszy czas antenowy. Naprawdę spadła oglądalność Dr Housa?

ocenił(a) serial na 8
ulisseska1989

A ja nie rozumiem co Cię obchodzi czy serial będzie miał dalszy ciąg, czy nie... Skoro Ci się nie podoba to nie oglądaj, ale od razu inni, którzy chcieliby też mają nie oglądać, bo Tobie się nie podoba? Paranoja trochę.

ocenił(a) serial na 9
Redrum

według mnie serial powinien skończyć na 7 sezonie, ale to tylko moje zdanie...
jeżeli tak nie zrobią to po prostu nie obejrzę następnych sezonów, a jeżeli inni chcą oglądać, niech sobie oglądają do woli

Redrum

Też bym chciała, żeby serial się skończył. Mam dość tego, że niektóre osoby codziennie paplają o Housie, Ludzie, to już jest nudne!!!

użytkownik usunięty
ulisseska1989

Moim zdaniem taki układ odcinku: przypadek-diagnoza-nieskuteczne leczenie-diagnoza-nieskuteczne leczenie-...-pacjent bliski śmierci-diagnoza-leczenie (lub nie-leczenie)-życie (lub śmierć) pacjenta jest najciekawszym punktem serialu. Dla mnie nudny jest nacisk na prywatne problemy bohaterów (co jest szczególnie widoczne w "Chirurgach" i w "Prywatnej praktyce").

Dokładnie. Ja szczerze mówiąc oglądam Housa bo bardziej zależy mi na bohaterach, ale wiele osób czerpie z niego jako tako wiedzę i ogląda go bo są przypadki, którymi można się zainteresować. Jest to w sumie jeden z bardziej medycznych seriali bo w takich typu Ostry Dyżur mało takich ewenementów jak w Housie. Podobno w 7 serii ma być bardziej o życiu prywatnym. Może zerwą po części z tą konstrukcją. Mi by było smutno gdyby się już skończył.

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

a dla mnie to JEST najlepszy serial jaki oglądałam i bardzo się cieszę, że nie skończył się na drugim sezonie czy około tego. Popularne zaczyna się robić raczej to, że cokolwiek trwa nieco dłużej jest zaraz obarczane opinią "beznadziejne, bo komercyjne" i "robione dla pieniędzy" - dla pieniędzy wiadomo, że tak, po to powstał ogólnie serial, jak każdy inny. Ale nikomu krzywda się nie dzieje, że jest przedłużony, a co więcej, ja jestem osobiście wdzięczna reżyserom, scenarzystom i każdemu z osobna geniuszowi pracującemu nad Housem za każdy kolejny sezon. Fakt faktem, że oglądalność maleje, co mnie osobiście dziwi, ale z drugiej strony tak to zawsze, statystycznie jest, że na początku samym coś jest coraz bardziej popularne, a pod koniec sam mniej. I dodam jeszcze, że w całym serialu bardzo interesuje mnie życie bohaterów, a zwłaszcza przemiana jaką przechodzi House oraz zmiany następujące w każdym sezonie - prawdą jest, że odcinki opierają się głównie na rozwiązywaniu zagadek medycznych, ale zawsze jest do tego dodana jakaś ciekawa i oryginalna historia pacjenta lub perypetie Housa z Cuddy, sekrety bohaterów które wychodza z czasem (przez natręctwo Housa, zazwyczaj) i tak dalej. Schemat leczenia (pierwsze złe, drugie złe, trzecie ryzykowne ale pacjent uchodzi z życiem) jest faktycznie powtarzalny (pomijając chyba kilka odcinków, zwłaszcza ostatni z 6 sezonu), ale to nie to jest najważniejsze w serialu. Gdy ktoś umie to dostrzec, nie nudzi się oglądając "dr Housa"

ocenił(a) serial na 10
evelienn

Dla mnie na drugim planie jest ta cała praktyka lekarska, bardziej przywiązuję uwagę do historii bohaterów.
A co do "znudzenia" i "komerchy" to mogę tylko powiedziec, że w latach 1995-97 (połowa pewnie nie pamieta tych czasów) podobnie mówiło się o "Świecie wg Bundych", że zeszli na psy itd, a teraz chętnie obejrzeliby jakąś kontynuację.
House m.d. pewnie silnie odciśnie swoj ślad w historii telewizji, bo to naprawdę świetny serial z wyrazistymi postaciami i ciekawymi wątkami. Zwłaszcza kwestie psychologiczne są warte uwagi.
A co do sezonu 6, właśnie obejrzałam house'owy maraton, czyli 21 odcinków w 3 dni i uważam, że za wcześnie wyszedł z psychiatryka.
A 7 sezon pewnie będzie już o chorobie 13nastki i próbie stworzenia związku przez Greg'a i Cuddy.

użytkownik usunięty
ulisseska1989

Ja tak samo sądzę żeby House się skończył na sezonie 7 no bo jak zrobią jeszcze sezon 8 to już nikt nie będzie oglądał lepiej zakończyć w dobrym stylu cały projekt zobaczymy we wrześniu się okaże czy będzie warto znać życie to dadzą taki zwiastun że odrazu nas zaciekawi tak to już jest właśnie podzielam opinie koleżanki Elisy .

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

Kazdy ma inny gust jedni lubia lost inni gotowe na wszystko a ja lubie dr.housa.Na temat gustow sie nie dyskutuje ,bo kazdy ma inny i kazdemu co innego sie podoba.Nudny bylby swiat gdyby wszystkim podobalo sie to samo.Ja sie ciesze ze powstanie kolejny sezon :) Pozdrawiam

majlo85

"Na temat gustow sie nie dyskutuje" - rozumiem co masz na myśli, ale to najgłupsze powiedzenie jakie świat wymyślił ;)

Co do serialu to moim zdaniem mogliby jeszcze bardziej pokazać House'a od strony psychologicznej, 6 sezon w końcu to pokazał chociaż trochę i bardzo dobrze, bo lekkie znudzenie można było odczuć momentami w 5 sezonie. Ja się cieszę, że będzie 8 sezon, ale w końcu i tak będzie trzeba to zakończyć. 8 sezon to już ten czas. Dla dobra serialu.

majlo85

Myslę że czas pakować manatki i kończyś serial.Mi się znudził choć wiem że ma wielu fanów.Arrivederci House !!!

ValkyriaQueen

Mnie się też znudził w 6 sezonie. Najlepszy sezon 4 przez wielu uważany za najlepszy zakończył pasmo emocji w tym serialu. W 5-tce nic się nie działo zbyt ciekawego, oglądałam go tylko ze względu na niedokończoną kwestię Cuddy i House'a. I co się okazało? Ze miał halucynacje. Rozczarowałam się bardzo i jak zauważyłam , że w 6 sezonie dalej jest to co w 2 czy 3 - przestałam to oglądać. A mają być jeszcze 2 sezony.

kanciastoporta

Największą wadą tego serialu jest to, że kładzie on strasznie mały nacisk na główną fabułę, trzeba wybierać fabułę z tego serialu jak rodzynki z sernika. Szkoda, że serial nie ma trochę innej konstrukcji.

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

Każdy serial to komercha, jeżeli uważasz inaczej to nie rozumiesz istoty funkcjonowania TV.
Co do tego, że serial zaczął się nudzić oczywiście się zgadzam, a to "słitaśne" :P zakończenie 6 sezonu nie napawa optymizmem przed kolejnymi odcinkami.

Kraven

I wiecie co? rację mają Ci, którzy twierdzą, że lepiej zakończyć serial w najlepszym jego momencie, żeby ludzie zapamiętali go jako naprawdę odjazdowy a nie nudny tasiemiec

ocenił(a) serial na 10
kanciastoporta

a ja jestem za kontynuacją ;) proszę nie porównujcie 100 z groszami odcinków House'a do 10000 Mody na sukces

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

Nudzi? Nie podoba się? To nie oglądaj!
Niektórzy to mają coś z głową.

ocenił(a) serial na 9
Poustis

właśnie... ludzie, dajcie już sobie spokój z tematami, aby House'a już nie było...
mam taki cudowny pomysł, jak się nie podoba, to... wyłączyć i dać oglądać tym, co chcą. Nienawidzę MnS i czy ktoś przestał to kręcić?

użytkownik usunięty
ulisseska1989

W pewnym stopniu się z Tobą zgodzę choć moim zdaniem 3 pierwsze sezony były fajne 4 i 5 już mniej ,6 nie oglądałem.
Kiedyś z niecierpliwością oczekiwałem każdego odcinka a teraz już moje zafascynowanie tym serialem jakoś zmalało.pozdrawiam