PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499335
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Niedawno obejrzałem ostatni odcinek i zastawiam się czy nie było by fajnie tak nakręcić kontynuacji.
Tzn nie takiej gdzie będą opisywane wydarzenia po ostatnim odcinku, lecz takiej co się działo z
Housem zanim stał się Housem :D dzieciństwo, studia itp. Bo tak szczerze mówiąc jakby kręcili
nowe odcinki z tym samym schematem(najpierw ktoś upada, intro, rozwiązywanie przypadku) to by
było trochę nudno. Oczywiście rolę House zagrał by jakiś młodszy aktor. Nie żebym nie lubił Hugha
Laure(chyba dobrze napisałem), zagrał on świetnie swoją rolę. Jak wy widzicie to? Obejrzelibyście
taką kontynuację? Ja bym obejrzał.

ocenił(a) serial na 10
robcio26

Z jednej strony tak - dobrze by było poznać go głębiej. Może łatwiej by przyszło zrozumienie?
Ale z drugiej? Sknociliby to na całej linii. Nie jestem pewna czy byłabym gotowa zniszczyć moje wyobrażenia o tym, co było dalej.

ocenił(a) serial na 10
nikalemony

z Haniballem zrobili podobnie. Serial opisuje wydarzenia sprzed filmów i wyszło im o to nieźle z Housem myślę, że też mogło by wyjść.

ocenił(a) serial na 9
robcio26

W sumie fajny pomysł, ale raczej pominęłabym dzieciństwo i wzięła od razu studia, bo raczej jest mało dobrych aktorów-dzieci, no i by się szybko ten wątek wyczerpał. A House na studiach to świetny pomysł. Może wyślij jakiś list do producentów czy coś. :)

robcio26

Nie. To jest nieopłacalne finansowo dla stacji (serial miał już swoje 5 minut), po drugie mimo, że "Dr House" to dobra produkcja to nie oszukujmy się swój sukces zawdzięcza głównie Lauriemu, którego jak sam piszesz być nie może. Dodatkowo w serialu były jego wspomnienia i on nie był tak ciekawą postacią w młodości, zero medycznych przypadków, brak jego śmiesznych tekstów. Szkoda niszczyć dobrą opinię, którą sobie serial wyrobił (podobno właśnie dlatego twórcy zrezygnowali z dalszych sezonów bo produkcja obniżała loty). Strasznie naciągany pomysł, już bym wolał dalsze losy (jak sobie poradził).